rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Європол: Через криптовалюти «відмиваються» мільярди доларів

У більшості випадків правоохоронці не можуть визначити, хто, куди і навіщо виводить гроші, і не можуть локалізувати злочинця.

Від чотирьох з половиною до п'яти мільярдів доларів зі ста, отриманих незаконним шляхом, відмивається з допомогою криптовалют, розповів в інтерв'ю BBC директор Європолу Роб Уейнрайт.

«Ними не керує центральна влада, тому поліція не може відслідковувати ці транзакції. Навіть якщо вони визначать, що транзакції мають кримінальний характер, вони не можуть заморозити активи, на відміну від традиційної банківської системи», - пояснив директор Європолу Роб Уейнрайт.

Здавалося б, названа чиновником сума на перший погляд мала лише 4,5-5% від всієї суми незаконного обігу коштів, але насправді тенденція використання криптовалют у «відмиванні» незаконно отриманих грошей лише зростатиме, впевнені в Європолі.

Також Уейнрайт зізнався, що, незважаючи на всі вжиті заходи, можливості служби в цьому напрямку, як і раніше значно обмежені, оскільки в більшості випадків поліції дуже важко визначити, хто виводить ці гроші. Як правило, саме цей момент більш ніж влаштовує зловмисників.

Наголошується, що найважче справи йдуть з такими криптовалютами, як Monero або Zcash. Алгоритми цих криптовалют дозволяють значно ускладнити завдання правоохоронців із встановлення відправника або одержувача транзакції.

Уейнрайт вважає, що люди, котрі надають послуги з обміну криптовалют на готівку, повинні проявити відповідальність і співпрацювати з поліцією.

 

Макрон хоче провести «реформу ісламу» у Франції

Потік нелегалів до ЄС – найнижчий за чотири роки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers