rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Золотовалютні резервискорочуються другий місяць поспіль

Золотовалютні резервискорочуються другий місяць поспіль

Міжнародні резерви України за місяць знизилися на 2% і станом на початок лютого становили 18,44 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У Нацбанку наголошують, що скорочення резервів у січні відбулося з двох причин.

По-перше, у січні було здійснено платежі уряду з обслуговування та погашення державою боргу на суму 565,6 млн доларів.

«Зокрема, 468,5 млн доларів було скеровано на обслуговування і погашення за ОВДП, деномінованими в іноземній валюті», - йдеться у повідомленні.

По-друге, у відповідь на посилення волатильності обмінного курсу гривні НБУ проводив валютні інтервенції для згладжування надмірних курсових коливань, викликаних тимчасовими факторам.

«У січні він здійснив продаж іноземної валюти на міжбанку на 266,8 млн доларів, з яких 169 млн доларів - під час інтервенцій у формі запиту найкращого курсу», - повідомляє регулятор.

Нагадаємо, у грудні резерви також показали невелике скорочення - на 0,5%.

Як відомо, Міжнародні резерви в 2017 році зросли на 21% і станом на 1 січня становили 18,808 млрд доларів.

 

Цьогоріч у головні дороги України вкладуть 18 мільярдів

На будівництво і ремонт доріг державного значення цього року буде виділено близько 18 мільярдів гривень.

Про це заявив виконувач обов'язків заступника голови Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор) Олександр Харченко на прес-конференції в Укрінформі.

«В цілому, на ремонтно-будівельні роботи в цьому році плануємо скерувати на державній мережі біля 18 мільярдів гривень», - сказав він.

Харченко уточнив, ще серед доріг, які ремонтуватимуть за окремими бюджетними програмами, траси Львів - Тернопіль - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв (на загальну суму 4 млрд грн.); Київ - Харків - Луганськ (на суму 2 млрд грн.); Харків - Охтирка (на суму 2 млрд грн.) та інші.

Посадовець пояснив, що для реалізації програм необхідна наявність в Україні підрядних організацій, які би їх реалізовували.

«В середньотерміновій перспективі плануємо здійснювати будівництво, реконструкцію, поточний та середній ремонти відповідно до Програми розвитку доріг державного значення на 2018-2022 роки, яку ми підготували і передали для затвердження у Мінінфраструктури», - сказав він.

Харченко додав, що відповідно до цієї програми основним завданням є за п'ять років з'єднати якісними дорогами всі регіональні центри країни.

 

Стало відомо, коли Рада спробує звільнити Гонтареву

Валерія Гонтарева наступного пленарного тижня 27 лютого - 2 березня виступить у Верховній Раді зі звітом про роботу на посаді голови НБУ.

Про це Укрінформу повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності, депутат від «БПП» Михайло Довбенко за результатами засідання комітету.

Він зазначив, що після звіту того ж дня очікується розгляд питання про звільнення Гонтаревої та призначення нового голови Нацбанку.

«Я з нею мав розмову, і вона сказала, що звіт підготувала, вона готова до звіту, але не було рішення комітету і, відповідно, не могло бути розгляду цього звіту в сесійній залі. Тільки після сьогоднішнього рішення комітету вже можна розглядати звіт у Верховній Раді», - сказав Довбенко.

Він прогнозує, що до того часу і кандидат на посаду голови Національного банку Яків Смолій проведе зустрічі з усіма фракціями, «і тоді вже ми розглянемо обидва питання наступного тижня».

Довбенко також повідомив, що Смолій презентував у понеділок, 5 лютого, на засіданні Комітету з питань фінансової політики законопроект про валюту.

«Питань було багато, більш, ніж три десятки, але дискусія на засіданні була конструктивна, зацікавлена. Питання охоплювали всі сфери банківської діяльності і з конкретним аналізом. Смолій презентував членам комітету готовий законопроект про валюту на заміну того декрету Кабінету міністрів ще від 1993 року, який давно застарілий», - сказав він.

Крім того, Довбенко зазначив, що в понеділок має відбутися засідання ради фракції БПП, на якому депутати обговорять дату проведення зустрічі зі Смолієм.

Як повідомлялося, раніше Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Гонтаревої.

18 січня президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Смолій.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає і звільняє Верховна Рада за поданням президента.

На світанку е-комерції в Україні: до яких змін треба готуватися

Портрет професії. Стоматолог

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers