rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Внаслідок пожежі на катері постраждали 15 осіб

Внаслідок пожежі на катері постраждали 15 осіб

Представники влади міста Порт-Річі в американському штаті Флорида заявили про те, що, як мінімум, 15 людей постраждали внаслідок пожежі на судні, яке перевозило пасажирів на плавуче казино в міжнародних водах. Про це повідомляє телеканал ABC.

«Пожежа почалася, коли судно відплило на 100 метрів від берега, тому рятувальники змогли швидко і без перешкод дістатися до корабля», - вказано в повідомленні.

Всього на борту судна перебувало близько 50 осіб, 15 пасажирів були госпіталізовані.

Постраждалих з важкими травмами в результаті пожежі немає, зареєстровані випадки отруєння продуктами горіння і переохолодження.

Що стало причиною пожежі на даний момент невідомо.

 

Трамп: «Я - не расист»

Title  

Президент США Дональд Трамп у суботу заперечив припущення, що він расист. Раніше американські ЗМІ повідомляли, що Трамп під час наради в Білому домі назвав Гаїті та африканські країни, звідки до США прибувають емігранти, «s...holes» - у вільному перекладі «брудними і зубожілими» країнами.

«Я - найменший расист з усіх людей, у яких ви будь-коли брали інтерв'ю», - заявив Трамп у відповідь на запитання журналістів у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді.

Хоча Білий дім не заперечував, що Трамп використав непристойний вислів, кажучи про іммігрантів, сам президент заперечує ці заяви.

«Ніколи не казав нічого принизливого про Гаїті, - написав він у Twitter. - Це вигадали демократи. У мене чудові стосунки з гаїтянцями. Ймовірно, слід записувати майбутні засідання: на жаль, жодної довіри».

Сенатор-демократ Дік Дурбін, який був присутнім на засіданні, заявив, що президент вжив згаданий образливий вислів.

Однак, республіканські сенатори Том Коттон і Девід Пердю в недільних теленовинах стали на бік Трампа.

«Я не чув цього, а я сидів від Дональда Трампа не далі, ніж Дік Дурбін», - заявив Коттон, виступаючи на каналі CBS.

Пердю з'явився на телеканалі АВС і категорично заперечив те, що Трамп використовував образливе висловлювання.

Трамп також заявляв журналістам у Флориді в середу, що він намагається досягти домовленості щодо Програми відкладеної дії для дітей, які прибули в США (DACA), захищаючи від депортації молодих іммігрантів, незаконно привезених в країну в дитячому віці.

DACA опинилася в центрі дискусій між Білим домом і Конгресом, яка зачіпає продовження фінансування уряду, необхідного, щоб не допустити часткового припинення роботи урядових установ наприкінці цього тижня.

Трамп також пов'язував продовження програми DACA з виділенням фінансування на будівництво стіни на кордоні між США та Мексикою.

Багато демократів наполягають на тому, щоб питання про продовження DACA розглядалося окремо від будівництва стіни, проти якої вони виступають у будь-якому випадку.

 

Автомобіль врізався у вікно на другому поверсі клініки

У каліфорнійському місті Санта-Ана автомобіль влетів у вікно другого поверху стоматологічної клініки. Про це повідомляє The Los Angeles Times.

  Title

Автомобіль, яким керував водій у стані наркотичного сп'яніння, рухався з високою швидкістю та врізався у відбійник, злетів у повітря і врізався у вікно на другому поверсі будівлі клініки.

Пожежники округу Лос-Анджелес та Управління пожежної охорони Орандж Каунті діставали водія і пасажира з автомобіля, коли той ще перебував у стіні будівлі клініки.

Вони отримали незначні травми.

 

Пентагон щодня атакують 36 мільйонів шкідливих email-повідомлень

Щодня до Міністерства оборони США надходить 36 мільйонів електронних повідомлень зі шкідливим програмним забезпеченням, вірусами та шахрайськими спробами отримати інформацію. Така електронна пошта надходить від хакерів, терористів та іноземних супротивників, які намагаються отримати неправомірний доступ до військових систем, пише Френк Конкель, виконавчий директор компанії Nextgov у статті для DefenseOne.

Таким чином, за рік Пентагон отримує 13 мільярдів таких email-повідомлень. Ці повідомлення автоматично сканують з метою виявлення підозрілого вмісту та інших ознак і знищують ще до того, коли вони надходять до поштової скриньки, повідомляє видання, посилаючись на Дейвіда Беннетта, операційного директора Агентства з оборонних інформаційних систем.

«Реальність полягає в тому, що ми не маємо права навіть на одну-єдину помилку, а їм достатньо лише одного разу, щоб досягти успіху», - сказав Беннетт у своєму виступі на конференції в Арлінгтоні.

Найбільше загроз для електронної системи Пентагону приходить через електронну пошту, однак, нападники використовують і інші засоби, наголосив на конференції генерал-лейтенант Алан Линн, голова Інформаційної мережі Міністерства оборони США

На Пентагон чинились DDoS-атаки зі швидкістю до 600 гігабайтів на секунду, повідомляє видання. DDoS - це кібернапад, в якому хакери намагаються зашкодити мережі, перевантаживши її запитами.

Комп'ютерна інфраструктура Міністерства оборони США з'єднується з мережею через 10 точок входу до Інтернету в світі. Ці з'єднання є привабливими цілями для хакерів, - йдеться в статті.

Три роки тому для Пентагону великою подією був напад зі швидкістю 1-3 гігабайти в секунду. «Тепер у нас напади в 600 гігабайтів на секунду на точки з'єднання з Інтернетом, а також є унікальні різноманітні напади, про які ми раніше і не думали», - стверджує Линн.

Линн каже, що Пентагон готується до DDoS-нападу на швидкості один терабайт у секунду. «Ми називаємо це - терабайт смерті за дверима, - сказав Линн, - ми готові до нього. Це - лише питання часу, коли станеться напад».

 

Армію США одягнуть в уніформу Другої світової війни

У 2018-му році Армія США може повернутись до уніформи доби Другої світової війни, яка стане повсякденною службовою формою усіх солдатів. Про це повідомляє сайт Армії США.

«Так звана рожево-зелена уніформа використовувалась у добу Другої світової війни. Офіцери Армії США одягали рожево-зелену уніформу з початку 1930-х і до 1950-х років. Її вважають найкращою парадною уніформою в історії Армії США. Вона виготовлятиметься з високоякісної матерії та підганятиметься під кожного окремого солдата, а її головною характеристикою є класичний, перевірений часом крій. На цьому проекті будуть вперше у США використані нові екологічні процеси виробництва тканин», - зазначено у повідомленні на сайті.

Рушійною силою повернення до класичного зразка став головний сержант Армії США Деніел Дейлі (головний сержант Армії США - спеціальний керівний ранг даного роду військ - прим. ГА), який вважає, що дана уніформа поєднає теперішніх військовослужбовців Армії США з її історією. За результатами спеціального опитування, понад 70% солдатів підтримують ідею повернення до даної історичної уніформи.

Протягом 2018 року на основі дослідження реакції військових та громадськості на презентаційні демонстрації нової-старої уніформи буде ухвалено кінцеве рішення щодо використання рожево-зеленої уніформи.

 

У Каліфорнії кількість загиблих внаслідок зсувів зросла до 20 осіб

Кількість жертв повеней і зсувів на півдні Каліфорнії (США) досягла 20 осіб, ще четверо вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє AP.

За даними представника влади округу Санта-Барбара Джастіна Купера, за дві доби рятувальники виявили тіла ще двох людей, які стали жертвами стихії. Купер не вказав, скільки років було загиблим, і де виявили їхні тіла. За його словами, пошуки зниклих продовжуються.

У результаті стихійного лиха отримали поранення понад 30 людей. Найбільше постраждало прибережне місто Монтесіто, де розташовані будинки і вілли багатьох голлівудських знаменитостей.

Для ліквідації наслідків удару стихії залучені понад 2 тисячі співробітників профільних служб. Через зсуви частково виявилася заблокованою одна з основних автотрас Каліфорнії, якою в звичайних умовах проїжджають до 80 тисяч автомобілів на добу.

Мирний протест Мартіна Лютера Кінга став дороговказом «кольорових революцій»

Jeanne Ives, кандидат на посаду губернатора, отримала схвалення республіканців Wheeling

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers