rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як позбутися подразнення на обличчі після гоління

Регулярне гоління викликає подразнення і сухість шкіри. Як позбутися цих несприятливих моментів і дати шкірі необхідний захист і лікування?

Більшість чоловіків впевнені, що їхня шкіра - міцніша, грубша і витриваліша, ніж жіноча, а тому догляду не потребує. Але щоденне гоління також є процедурою догляду. Якщо його робити правильно, шкіра стає зволоженою і здоровою. При неправильному виконанні утворюються порізи, врослі волосини, подразнення і запалення, які переходять у прищі. Як позбутися подразнення після гоління - питання, актуальне для кожного чоловіка, який хоче мати здорову шкіру і залишатися привабливим.

Як не допустити порізів і запалення?

Найкращий спосіб позбутися подразнення - не допустити його появи. Але це - непросто. В арсеналі майже кожного чоловіка є кілька звичок, через які шкіра подразнюється. Достатньо їх позбутися, і шкіра буде спокійніше сприймати гоління.

Регулярно змінюйте станок для гоління. Одноразові станки - на те й одноразові. Звичайно, можна сяк-так голитися ним кілька тижнів і пишатися тим, що вам вдалося продовжити життя лезу. Але чим тупіша бритва, тим більша інтенсивність натиску, ризик пошкодження та опіку шкіри. Тупе лезо не зрізує, а обламує волосини. Результат - «пеньки» різної довжини і врослі волосинки. Тому, мінімум, раз на тиждень потрібно змінювати станок.

Промивайте лезо під гарячою водою після кожного руху. Це дозволить прочистити бритву, змити зрізані волосинки, залишки засобу для гоління і бактерії. Чим більше засмічена бритва, тим сильніше доведеться на неї тиснути і більше рухів робити. А тривале тертя шматком металу по шкірі призводить до опіків і подразнення. Бактерії - окрема тема. Потрапляючи у мікротріщину, вони викликають запалення і навіть нагноєння. Тому не варто ретельно економити воду і відмовлятися від промивання станка. Додатково після процедури варто помістити бритву в спиртовий розчин.

Добре розпарюйте шкіру, в ідеалі - голіться після душу. Шкіра стає м'якшою, пори відкриваються, гоління виходить більш гладким. І шкіра отримує додаткове глибоке очищення.

Користуйтеся скрабом. Чим більше на поверхні епідермісу відмерлих клітин, тим складніше рухається бритва, гірше дихає шкіра і більший ризик отримати подразнення. Скрабування хоча б раз на тиждень допоможе поліпшити стан шкіри і запобігти вростанню волосків.

Не використовуйте спиртовмісні лосьйони після гоління: вони висушують і подразнюють шкіру.

Якщо у вас чутлива шкіра, яка миттєво реагує подразненням на будь-який вплив, постарайтеся голитися звечора. До ранку неприємні відчуття і почервоніння зникнуть, і ви зможете вийти на вулицю у нормальному вигляді. Або користуйтеся електричною бритвою: вона не так сильно травмує шкіру, тому ризик отримати подразнення після неї - менший у кілька разів.

Причини появи подразнення

Подразнена шкіра виглядає неакуратно. Почервоніння і запалення аж ніяк не додають мужності. Навпаки, чоловік з червоними плямами на шкірі виглядає не найкраще. Коли до цього додаються порізи і запалення, це позначається не лише на зовнішності, але і на самопочутті. Постійний свербіж робить людину дратівливою, відволікає від повсякденних справ.

Причин появи подразнення після гоління - кілька:

- використання затупленого леза, яке травмує шкіру;

- занадто сильний тиск на бритву, через що лезо зрізує верхній шар шкіри;

- наявність гнійників і прищів, які зрізуються при голінні, а інфекція поширюється на інші ділянки шкіри;

- поява врослих волосин, які подразнюють шкіру;

- використання спиртових лосьйонів і чистого спирту. При нанесенні на ушкоджену шкіру він витягає вологу з клітин, викликає лущення і посилює печіння;

- використання засобів до і після гоління, що містять алергени;

- використання станків, які неправильно зберігалися після попередньої процедури (якщо між лезами залишилися волоски, бактерії тощо), тому очищати бритву потрібно ретельно.

Чим більше факторів вдасться усунути, тим більша ймовірність запобігти подразненню.

Як правильно голитися, щоб уникнути подразнення?

Важливий не лише сам процес, а також підготовка шкіри до процедури і догляд за нею у перервах. Обов'язково користуйтеся безспиртовими лосьйонами зі зволожуючим ефектом. Це дозволить заспокоїти шкіру, прискорити загоєння ушкоджень, наситити клітини вологою.

Існує декілька етапів процедури:

Підготуйте шкіру. Вмийтеся теплою водою, а ще краще - йдіть у душ. Це допоможе пом'якшити епідерміс і волоски, зробить шар ороговілих клітин більш пухким.

Підготуйте бритву: переконайтеся, що лезо - гостре, чисте. Підігрійте його під струменем гарячої води - це полегшить ковзання і не допустить порізів.

Намагайтеся проводити лезом на одній ділянці 1 раз, максимум - 2. Чим більший вплив, тим тонша шкіра, більше травм і порізів.

Очищайте лезо від зрізаних волосків. Чим більше засмічена бритва, тим гірше зчеплення зі шкірою, і потрібний більш жорсткий вплив.

Після процедури обполосніть шкіру прохолодною водою, щоб закрити пори та освіжитися, а також накладіть засіб із заспокійливим ефектом.

Не забувайте регулярно очищати шкіру в перервах між голінням. Скупчення шкірного сала, відмерлих клітин, забруднень і бактерій збільшує ймовірність подразнення.

Народні поради

Швидко прибрати подразнення після гоління допоможе ополіскування або протирання шкіри відварами трав - ромашки, чистотілу, череди. Якщо вдома є ромашковий чай, можна використовувати пакетик із заваркою. Ефект буде кращим, якщо пакетик із заваркою попередньо покласти на 10 хвилин у холодильник.

Перекис водню допоможе зупинити кровотечу при порізі і зменшити запалення. Засіб у вигляді спрею - кращий: речовина розподіляється рівномірно і ви не переносите бактерії ватним диском з однієї ділянки шкіри на іншу.

Дитяча присипка допоможе загоїти незначне запалення. А якщо подразнення сильне - можна використовувати аптечні мазі.

Ефірну олію чайного дерева можна застосовувати у чистому вигляді або розвести у невеликій кількості будь-якого базового засобу: підійде олія з персикових кісточок, жожоба, оливкова. Вам потрібно буквально 3-4 краплі, щоб засіб швидко всотався і не залишав жирні сліди.

Заварка зеленого чаю (без домішок і ароматизаторів) чудово усуває подразнення, тонізує і зволожує, особливо, якщо використовувати її в охолодженому вигляді. Максимальним ефект буде у тому випадку, якщо заздалегідь заготовити кубики льоду із заварки і потім протирати ними обличчя після гоління.

Можна протерти шкіру шматочком свіжого огірка. Цей засіб допомагає при сонячних опіках, які теж супроводжуються запаленням і подразненням. Після гоління він теж буде доречним. До того ж, наситить клітини вологою - її в огірку - майже 70%.

2 таблетки подрібненого на порошок аспірину в поєднанні з чайною ложкою гліцерину або дитячого крему також швидко та ефективно вирішать проблему. Аспірин підсушує і пом'якшує, усуває запалення.

Використовувати вазелін або інші дуже жирні засоби не можна. Вони вкриють шкіру плівкою, ускладнять дихання клітин і спровокують ще більше запалення.

Спеціальні засоби

Гелі мають більш густу текстуру, ніж пінка, в їхньому складі - більше води. Тому краще вибирати гель, якщо ваша шкіра схильна до подразнень. Він додатково пом'якшує шкіру, піднімає волоски, зменшує контакт між шкірою і лезом. Добре, якщо у складі гелю буде алое або екстракти протизапальних рослин (ромашки, календули, евкаліпта).

Гель або лосьйон після гоління містить у складі заспокійливі та протизапальні екстракти, антибактеріальні компоненти. Якщо у складі є пантенол, то це - додатковий плюс для засобу: він швидше буде загоювати порізи. Швидко усувають подразнення і почервоніння засоби з гідрокортизоном у складі. Загоюють порізи, усувають свербіж і запалення засоби з гамамелісом.

Крем після гоління або зволожуючий крем для обличчя можна використовувати після процедури, а також після кожного вмивання, щоб пом'якшити вплив на шкіру миючих засобів і жорсткої водопровідної води.

Також швидко позбутися від почервоніння і набряклості допоможе звичайний дитячий крем. Накладіть невелику кількість на пошкоджені ділянки, дайте засобу 15-20 хвилин, щоб ввібратися. Зазвичай, такі креми - гіпоалергенні, добре пом'якшують і усувають запалення.

Гоління без подразнення: 5 порад

Отже, підсумуємо. Якщо ви мрієте назавжди позбутися подразнення після гоління, зберегти шкіру здоровою, а зовнішність - привабливою, дотримуйтеся основних правил:

- використовуйте гостру бритву, змінюйте станки раз на 5-6 процедур;

- гаряча вода допоможе підготувати шкіру і ретельно очистити бритву;

- зволожуючий гель або піна для гоління запобігають втраті вологи, а заодно пом'якшать проходження леза на шкірі;

- голіться за напрямком росту волосся: так волоски рідше обламуються, зменшується ймовірність вростання;

- обов'язково користуйтеся засобом після гоління без спирту;

- якщо у вас чутлива шкіра, у ванній обов'язково повинен бути заспокійливий крем або лосьйон, бажано - з антибактеріальними компонентами.

Джерело: «Ask me.zone»

 

Зимовий похід: небезпеки і як їх уникнути

Що робити, якщо провалився під кригу?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers