rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Пілінги для омолодження і не тільки: ціна питання

Сьогодні салонний пілінг - звичайнісінька процедура. Серед безлічі варіантів найпопулярнішим є кислотний. Але перш ніж зважитися на подібну маніпуляцію і щоб у подальшому не шкодувати про даремно витрачені гроші, важливо одразу розуміти, на що ви можете розраховувати.

 

1. На обличчі з'явилися перші зморшки, а так хочеться ще продовжити молодість. Чи дійсно пілінг у даному випадку є найбільш щадним і безпечним засобом?

Найчастіше в салон на пілінг ми йдемо тоді, коли на обличчі стали помітними перші, а іноді і не перші зморшки. Схиляєтеся до поверхневого пілінгу? Він дійсно найменш травматичний і за умови досвідченого косметолога практично безпечний. Але його завдання - лише повне або часткове видалення найбільш поверхневого шару епідермісу - рогового. Завдяки цьому після курсу процедур ви відзначите, що шкіра стала м'якшою та ніжнішою, а колір обличчя - здоровішим та більш рівним. Але цього замало, щоб «дістатися» до зморшок, які формуються у значно глибших шарах.

Серединний пілінг у такому випадку буде більш ефективним, але й реабілітаційний період - дещо тривалішим.

 

2. Хочу позбутися носогубних складок і підтягнути шкіру, але йти до пластичного хірурга не наважуюсь. Чи можна замінити пластичну операцію салонним пілінгом?

Такого ефекту можна досягти за допомогою серединного пілінгу. Підвищена концентрація кислот здатна розчинити глибші шари епідермісу, аж до сосочкового або шипуватого шару. Це дозволить позбавити шкіру розширених пор, рубців постакне, потовщення шкіри, пігментації, носо-губних складок і, звичайно ж, зморшок.

«Ціна» подібного перетворення: 2-3-денна набряклість, лущення шкіри до 14 днів, а почервоніння іноді може триматися до 1-2 місяців.

У підручниках з косметології також згадується так званий глибинний пілінг. Але насправді сьогодні від нього залишилася лише назва (принаймні, в цивілізованих країнах). У зв'язку з тим, що він призводив до частих ускладнень, лікарі відмовилися від занадто концентрованих кислотних розчинів, натомість, експериментуючи з більш ефективними сполуками кислот. Як наслідок, глибинний пілінг перетворився на серединний, але став при цьому більш ефективним. Задля власної безпеки пам'ятайте: якщо косметолог пропонує концентрацію кислот вище, ніж 30%, варто добре подумати про можливі наслідки.

 

3. Повернулась додому після відпустки біля океану, виявила на обличчі і руках дрібні пігментні плями. Чи позбавить від них кислотний пілінг?

Не менш вагомий аргумент на користь вибору процедури - гіперпігментація. Від неї можна позбутися як за допомогою поверхневого, так і за допомогою серединного пілінгу, але це залежить не від вашого бажання, а від того, на якій глибині є поклади пігменту меланіну. На око це не зможе визначити навіть досвідчений дерматолог, для цього йому необхідна лампа Вуда, в променях якої пігменти різної глибини набувають «свого» певного кольору.

Але якщо позбутися пігментації - основна мета проведення пілінгу, а не побічний косметичний ефект - варто подумати про можливі рецидиви. А вони неодмінно будуть, якщо не усунути причину появи меланінових плям. Часто вони з'являються на шкірі під час вагітності, у випадку захворювань печінки, порушень гормонального фону і застосування гормональних препаратів. Якщо хоч один з цих факторів має місце, пілінг дасть лише короткочасний результат. Статистика свідчить, що виникнення рецидивів - справа звична, навіть за умови суворого дотримання правил догляду за шкірою. А вони досить прості: протягом трьох діб не варто відвідувати сауну і басейн, а також морські та гірськолижні курорти. Протягом місяця - уникати активного сонця.

 

4. У боротьбі з вугровою хворобою перепробували практично всі методи лікування. Залишається остання надія - на пілінг.

Практично кожен другий салон краси пропонує хімічний пілінг як ефективний засіб для боротьби з акне. Але будь-який дерматолог скаже вам, що на стадії загострення акне є одним з основних протипоказань до проведення процедури. Це може призвести лише до погіршення стану шкіри і ще більшого «розквіту» гнійників, а іноді і до опіків. Тому для початку слід вдатися до лікування вугрової хвороби різними препаратами. Якщо терапія пройшла вдало і запалення зникли, використовувати пілінг можна не раніше, ніж через 1-2 тижні. Він прибере так звані сліди постакне: всілякі нерівності шкіри, потовщення і локальні почервоніння.

 

5. Через застуду проведення салонного пілінгу довелося відкласти. Які ще існують протипокази до цієї процедури?

Насамперед, лікар повинен визначити, чи немає у вас шкірних захворювань у стадії загострення: герпес, бородавки, вугрі та інші висипання. Небезпечні також будь-які гострі вірусні захворювання, зокрема, застудні. Адже вони знижують наш імунітет, а для відновлення шкіри необхідні неабиякі ресурси організму. Не варто проводити пілінг за наявності алергічних захворювань шкіри, навіть у стадії ремісії. Ще лікар повинен поцікавитися, які медичні препарати ви застосовуєте. На першому місці в «чорному списку» засоби на основі ретиноїдів та антибіотики. Їх застосування потрібно припинити, мінімум, за тиждень до початку процедури.

Якщо ж ви запланували серединний пілінг, косметолог повинен упевнитися в тому, що у вас немає схильності до появи келоїдних рубців. А вагітним і матусям, які годують грудьми, взагалі варто відкласти думки про пілінг до майбутніх часів.

 

6. Подрузі перед проведенням пілінгу проводили спеціальний тест, а мені - ні. У яких випадках це необхідно?

Якщо в хід піде гліколева, трихлороцтова кислоти або розчин Джеснера (застосовується у випадку голлівудського пілінгу), слід витратити час і сили на підготовчі роботи. Протягом двох тижнів вам доведеться користуватися «кислотною» косметикою - лікар підбере необхідний відсоток тієї кислоти, на основі якої будуть робити пілінг. Ваше завдання - стежити за реакцією шкіри. У випадку подразнення - процедура скасовується. Якщо ж шкіра успішно пройшла такий іспит, то і сам пілінг дасть позитивний результат. Фруктові або АНА-кислоти вважаються більш лояльними до нашої шкіри, тому перед їх застосуванням потрібно лише пройти тест «на сумісність».

 

7. Регулярно роблю курс поверхневого кислотного пілінгу. Спочатку результат був приголомшливим, а останнього разу практично не помітила змін. З чим це пов'язано?

Оскільки видалення одного або декількох шарів епідермісу зовсім не природний для шкіри процес, а, швидше, стресова ситуація, не варто цим зловживати. З кожним разом процес загоєння буде відбуватися дедалі важче, оскільки імунні резерви шкіри не безмежні. Та й з віком будь-які регенеративні процеси сповільнюються. Косметологи рекомендують робити курс поверхневих пілінгів не частіше, ніж один раз на рік. Але якщо до цього немає показань, не варто старатися «для профілактики».

Що стосується серединного пілінгу, то якщо після першої процедури на шкірі залишилися рубці або інші дефекти, повторити спробу можна не раніше, ніж через шість місяців після того, коли шкіра повністю відновиться.

8. Хочу поєднати два в одному: мезотерапію і пілінг. На що варто звернути увагу перед проведенням мезопілінгу?

Що стосується нових методик, таких, як мезопілінг, то з ними варто бути обережними. У косметологів ще невеликий досвід їх використання, тому складно передбачити можливі реакції шкіри. Краще робити мезопілінг за допомогою спеціального ролера: його голочки розташовані на однаковій мінімальній відстані один від одного й однієї глибини, чого складно досягти, якщо зробити звичайну мезотерапію гіалуроновою кислотою. І не варто брати на віру слова про те, що мезопілінг можна робити в будь-який час року. В цьому випадку ви дуже ризикуєте.

 

9. Зазвичай, салонні пілінги косметологи радять проводити в осінньо-зимовий період. Але останнім часом часто можна побачити рекламу «позасезонних пілінгів». Наскільки вони безпечні?

Останнім часом ця тема заполонила простори Інтернету: деякі салони краси пропонують нам забути про те, що пілінг - справа сезонна. При цьому вони посилаються на досвід косметологів з деяких країн, наприклад, Ізраїлю або деяких штатів Америки, де сонце активне цілий рік, а пілінг все одно актуальний. Проте, у таких випадках пацієнти дають клініці розписку, в якій беруть всі ризики на себе.

Звісно, існують деякі процедури зі злущування рогового шару епідермісу, які роблять у будь-який час року, але назвати їх пілінгами можна лише з великою натяжкою. До них належать ультразвуковий пілінг-чистка, всілякі броссажі, мікродермабразія, маски з незначною концентрацією АНА-кислот. Після таких маніпуляцій шкіра відреагує, максимум, невеличким почервонінням, яке зникне без сліду вже за кілька годин.

 

10. Так і не наважилася на кислотний пілінг у салоні. Розумію, що домашні процедури не замінять салонних, проте деякі маніпуляції, наприклад, броссаж, можна проводити самотужки. Наскільки це реально і якого результату можна очікувати?

Салонний броссаж або брашинг робиться за допомогою спеціальних щіточок і губок. Під час сеансу над шкірою будуть працювати кілька різних за розміром, формою і жорсткістю звичайних та автоматичних щіточок, які обертаються навколо свого центру. У вправних руках косметолога їм під силу буквально відшліфувати шкіру до блиску. Але замість жирного лоску вона буде сяяти матовим здоровим рум'янцем. Така процедура більше підходить для жирної та комбінованої шкіри, бо за своєю структурою вона більш щільна і пориста.

Якщо хочете провести процедуру вдома: спочатку акуратно помасажуйте шкіру м'якою фланелевою тканиною. Потім можна переходити до масажної щіточки для обличчя або спеціальної міні-губки, попередньо наклавши на обличчя засіб для очищення. Надайте перевагу аксесуарам зі штучною, але м'якою щетиною, яка не буде травмувати шкіру. Чим жорсткішою є щітка, тим менше часу повинна тривати процедура пілінгу. Рухати щіточками потрібно дрібними колоподібними рухами за масажними лініями: від середини чола до скронь, від носа до вух, від середини підборіддя до мочок вух. Звісно, ділянки навколо очей потрібно оминати.

Якщо під рукою немає потрібної щіточки, можна спробувати кавовий пілінг. Гущу, що залишилася після того, коли ви випили натуральну каву дрібного помелу, без молока і вершків, можна змішати зі звичайним гелем для вмивання, рослинною олією або яєчним жовтком і використовувати як скраб. Після цього шкіра стане ніжною, як шовк.

Для нормальної та чутливої шкіри обличчя підійдуть скраби зі штучними частинками, оскільки вони мають ідеальну сферичну форму, а відтак - не дряпають і не подразнюють шкіру. Їх накладають на вологе обличчя колоподібними рухами теж за масажними лініями. Потім змивають холодною водою. Після скрабу обов'язково накладіть на шкіру зволожувальний крем або косметичну сироватку. А ось для тіла, рук і стоп підійде натурпродукт: скраби, що містять морську сіль, коричневий цукор, подрібнені виноградні кісточки. Від призначення залежить і склад засобу, наприклад, скраби для обличчя збагачують рослинними оліями, а в засоби для ніг додатково додають антигрибкові компоненти, антиперспіранти.

 

Це цікаво!

Механічний пілінг використовували ще в Давньому Єгипті, вибираючи для цього гладкі, але пористі камені і мінерали, якими буквально шліфували шкіру. А ось аналог хімічного пілінгу з'явився у Середньовіччі - саме тоді винороби помітили омолоджувальний ефект винної кислоти.

У проведенні салонних пілінгів можуть брати участь різні види кислот: гліколева, cаліцилова, азелаїнова, мигдальна, молочна, лимонна, койєва, винна, а також трихлороцтова і піровиноградна кислоти. Залежно від типу шкіри та наявних проблем косметолог підбирає відповідну комбінацію і концентрацію кислот.

Несекретні матеріали: таємниці жіночого циклу

Нічний крем: необхідність чи маркетинговий хід?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers