rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Окупанти присудили Балуху 3 роки і 7 місяців колонії – за прапор України в Криму

Окупанти присудили Балуху 3 роки і 7 місяців колонії - за прапор України в Криму

В окупованому Криму підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Російський прокурор попросив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні та оплату штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (9,2 тис. грн.).

Повідомляється також, що Балух 16 січня приїхав до суду з речами, які можуть бути йому потрібними у СІЗО, у випадку відповідного рішення суду.

Як повідомлялося, Балух під час свого завершального слова на засіданні 15 січня заявив, що справу проти нього «сфабриковано у зв'язку з його політичною позицією», і це не змусить його любити «нову Батьківщину».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу скерували на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активістові на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

 

Кір атакує: МОЗ підрахувало хворих з початку року

В Україні з початку року на кір захворіли 1 тис. 285 осіб.

Про це на брифінгу сказав голова держустанови «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За даними на 14 січня 2018 року, в Україні захворіли 1285 осіб - 429 дорослих, 856 дітей. Всього госпіталізовано до медичних закладів 852 особи. Є один летальний випадок в Одеській області», - сказав Курпіта

За його словами, як і торік, найвищий рівень захворюваності на кір спостерігається в Івано-Франківській області - 275 випадків. А також у Чернівецькій - 274 випадки, Закарпатській - 194, в Одеській - 157 випадків. Не зареєстровано випадків захворювання на кір у 2018 році у Сумській, Харківській, Чернігівській та Київській областях. Найменша кількість хворих у Житомирський і Рівненській областях - по 1 випадку.

Він повідомив, що Центр громадського здоров'я проводить щотижневий моніторинг стану захворюваності на кір.

Курпіта нагадав, що, відповідно до календаря щеплень, вакцинація від кору, паротиту, краснухи проводиться у 12 місяців та 6 років. Охоплення щепленням дітей віком до 1 року найвище зараз у Дніпропетровській, Черкаській, Херсонській та Донецькій областях, зазначив він.

Станом на 1 січня 2018 року в Україні є в наявності понад 516 тисяч доз вакцини КПК.

 

«Великий ремонт» на ЗАЕС: планують оновити всі шість енергоблоків

На Запорізькій АЕС із 20 січня 2018 року почнеться ремонт систем і обладнання почергово на всіх шести енергоблоках. Кампанія триватиме майже 2 роки.

Про це повідомляється на сайті НАЕК «Енергоатом».

«Ремонтна кампанія 2018 року на Запорізькій АЕС передбачає роботи на всіх шести енергоблоках; ремонтні роботи триватимуть протягом поточного року і плавно перейдуть на 2019-й. Середні ремонти будуть виконуватися на енергоблоках №№ 1,2,3,4 та 6, а капітальний ремонт - на енергоблоці № 5. На проведення всіх регламентних і надрегламентних робіт на енергоблоках заплановано 664 доби. За планом ремонтна кампанія-2018 почнеться з виходу в плановий середній ремонт другого енергоблока тривалістю 114 діб (плановий початок ремонту - 20 січня 2018 року)», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що щорічні планово-попереджувальні ремонти проводяться на всіх енергоблоках станції з метою профілактики та попередження зносу обладнання.

При цьому, важливим завданням 2018 року стане продовження терміну експлуатації четвертого енергоблоку. У березні блок № 4 буде зупинено для проведення планового середнього ремонту тривалістю 230 діб. На час ремонтної кампанії заплановано великий обсяг заходів з підвищення безпеки, реконструкції та заміни обладнання. Отриманий при продовженні перших трьох енергоблоків досвід дозволить запорізьким атомникам оптимально виконати планування процесу продовження для проведення майбутніх заходів.

Наразі працюють усі шість енергоблоків Запорізької АЕС. Навантаження, згідно з диспетчерським графіком, становить 5300 МВт.

Як відомо, Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - у 1985 р., третій - у 1986 р., четвертий - у 1987 р., п'ятий - у 1989 р., шостий - у 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс із 2 до 23%.

 

Швейцарська компанія купила в росіян нафтобазу на Донбасі

Швейцарська компанія викупила в «Роснєфті» контрольний пакет акцій ПАТ «Лисичанськнафтопродукт».

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Компанія «Глуско Енерджі СА» (GLUSCO energy SA), створена за законодавством Швейцарії, з ідентифікаційним номером підприємства СНЕ-151.177.589, та зареєстрована за адресою: вулиця Де-Кандоль, 14, 1205 Женева, Швейцарія, на виконання вимог частини 2 статті 65-1 Закону України «Про акціонерні товариства» інформує, що внаслідок придбання 100% акцій компанії «Роснєфть Менеджмент компані лімітед (ROSNEFT MANAGEMENT COMPANY LIMITED), створеної за законодавством Кіпру, ідентифікаційний номер: НЕ 135637, та зареєстрованої за адресою: Темістоклі Дерві, 5 Еленіон Білдинг, 2-й поверх 1066, Нікосія, Кіпр, вона 21.12.2017 року стала опосередкованим власником значного контрольного пакета акцій публічного акціонерного товариства «Лисичанськнафтопродукт» у розмірі 86,49%», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Антимонопольний комітет України дозволив компанії Glusco Energy SA (Швейцарія) купити більше, ніж 50% акцій Rosneft Management Company Ltd. і Fargrade Ltd. 21 грудня 2017 року Роснефть повністю вийшла з роздрібного ринку України, завершивши продаж 100% акцій Rosneft Management Company.

Нафтобаза «Лисичанськнафтопродукт» розташована у безпосередній близькості до Лисичанського НПЗ і займає територію загальною площею понад 14 га. Ємність її резервуарного парку становить близько 14 тис. куб. м. Основна діяльність підприємства - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

 

Під Радою сплили прапор РФ: вимагали ухвалити закони щодо боротьби з російською агресією

Біля будівлі Верховної Ради у вівторок відбулася акція за назвою «Стоп реванш» з вимогою ухвалити низку законів, спрямованих на боротьбу з російською агресією. На мітингу виступали, зокрема, депутати Сергій Висоцький та Андрій Левус.

Учасники мітингу вимагали від депутатів ухвалити низку законопроектів щодо деокупації Донбасу, запровадити санкції проти присутніх в Україні російських компаній, а також ухвалити законопроект про Антикорупційний суд з урахуванням висновків Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

Серед вимог мітингувальників - притягнення до відповідальності низки проросійських політиків, зокрема, Віктора Медведчука, бізнесменів Дмитра Фірташа і Ріната Ахметова, народних депутатів Сергія Льовочкіна та Вадима Новинського.

Групу мітингувальників оточила велика кількість правоохоронців.

Після мітингу під Верховною Радою учасники акції пройшли до будівлі Адміністрації президента, де також оголосили свої вимоги.

Марш організували громадське об'єднання «Вільні люди», організації «Українська народна рада Донеччини і Луганщини», «Національний альянс», «Музичний батальйон», «С-14», «УНА-УНСО».

Прес-служба поліції Києва заявила у Facebook, що мітингувальники під Верховною Радою застосували до правоохоронців сльозогінний газ та кидали у них бруківку, а близько 11:00 біля стін парламенту мітингувальники підпалили принесені ними 5 автомобільних шин.

«Поліція роз'яснювала учасникам акції неправомірність їхньої поведінки у частині підпалення шин, а працівники ДСНС намагалися загасити підпалені предмети. В цей час мітингувальники застосували сльозогінний газ у бік правоохоронців, почали кидати бруківку, покришки та інші сторонні предмети», - йдеться у повідомленні.

За даними Нацполіції, в результаті інциденту постраждав один правоохоронець, крім того, за порушення публічного порядку до поліції привезли одного учасника акції.

Під стінами Верховної Ради мітингувальники спалили разом із шинами і прапор РФ.

Як відомо, Верховна Рада у вівторок намагалася розглянути у другому читанні в цілому законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях». Розгляд законопроекту перенесли на четвер.

 

Порошенко зустрів Новий рік вдома, після того поїхав на Мальдіви

Президент України Петро Порошенко зустрів 2018 рік вдома, декілька днів був у Івано-Франківській області та відвідав Мальдіви з приватною поїздкою.

Про це повідомила прес-служба президента у відповідь на запит агентства «Інтерфакс-Україна» (що входить до російської холдингової компанії «Інтерфакс»).

«Інформуємо, що новий, 2018 рік президент зустрічав удома, в родинному колі. Кілька днів він провів у державній резиденції Гута, на Івано-Франківщині», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі підтвердили, що президент здійснив приватну поїздку на Мальдіви і зазначили, що він поїхав «з метою короткого відпочинку».

«Цю поїздку він сплатив сам із власного рахунку задекларованих коштів, що буде відображено в його електронній декларації», - інформують у прес-службі.

«Рішення про те, що інформацію про ці поїздки буде оприлюднено постфактум, було прийнято заздалегідь, виходячи з міркувань безпеки», - зазначили у відомстві.

Як відомо, народний депутат Сергій Лещенко з посиланням на власні джерела раніше повідомляв, що президент Петро Порошенко зустрів Новий рік на Мальдівах.

Лінія фронту: бойовики зменшили кількість обстрілів і посилили розвідку

Сенсація: 23 січня штаб АТО не зафіксував жодного пострілу за 18 годин

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers