rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ «Прокладка» поділила 380 мільйонів на причал у Миколаєві між офшорниками і голландцями

Адміністрація Миколаївського морського порту 27 грудня за результатами тендера замовила ТОВ «Гідробуд Україна» будівництво причалу № 8 за 379,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року збудують причал і виконають днопоглиблювальні роботи в загальному обсязі 73 753 куб. м, зокрема, 35 253 куб. м - під конструкцію причалу та 38 500 куб. м - для формування відкосу на операційній акваторії. Відстань від причалу № 8 до підводного відвалу ґрунту № ХІ складає 15 км.

Будівельні роботи на 73% вартості договору виконає субпідрядник ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс», а днопоглиблення на 23% - ТОВ «Ван Оорд Україна». Таким чином, на днопоглиблення припадає близько 87,38 млн грн., а отже, воно може коштувати 1 185 грн./куб. м. Це вчетверо дорожче від усіх контрактів на днопоглиблення, які укладали портовики останніми роками та навіть за часів Януковича.

Решта 4% ціни угоди піде на послуги генпідрядника, підводно-технічні роботи від ТОВ «Інія» і облаштування мереж зв'язку від ТОВ компанія «Планета-Юг».

За підсумковою відомістю ресурсів, найбільшу суму в 82,81 млн грн. відписали на металеві шпунти PU 32 зі сталі S 355 GP по 32 637 грн./т (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і постачання).

Ще 23,74 млн грн. відведено на металеві палі діаметром 820х12 мм довжиною 24 м і 19,5 м по 6 432 грн./м. У перерахунку через густину сталі ціна складає близько 27 086 грн./т. У липні на тендері ДП «Адміністрація морських портів України» щодо причалу Одеського морпорту труби сталеві електрозварні прямошовні та спіральношовні з опором розриву не менше, ніж 38 кгс/кв. мм діаметром 820х14 мм коштували дорожче - 38 337 грн./т.

Гарячекатана арматурна сталь коштує 16-17 тис. грн./т, що відповідає ринковим цінам.

Антикорозійне покриття Pikoltar SS виробництва «Zetagi» (Італія) замовлено по 369 грн./кг.

Пісок природний звичайний на 25,25 млн грн. куплено по 250 грн./куб. м, що дорожче, ніж на ринку.

Гарантійний термін становить десять років, а забезпечення виконання договору - 2,5%.

На заробітну плату піде 3,59 млн грн., тобто, 0,9% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,3% - 1,25 млн грн.

Пропозиція переможця була на 0,1% нижчою від очікуваної вартості закупівлі.

Єдиним конкурентом стало миколаївське ТОВ «Південьтрансбуд» Марини Коваленко на чолі з Миколою Курочкою, яке на тендері щодо будівництва «Траси здоров'я» було субпідрядником ТОВ «Ростдорстрой» із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова.

Столичний «Гідробуд Україна» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Олені Чарченко, директором є Ігор Васильович Толстих. Фірма приходила на вищезгадані торги щодо причалу морпорту Одеси, але тоді її не допустили до аукціону.

Головного субпідрядника «БК «Промбудсервіс» з Одещини записано на кіпрську компанію «Френвер Файненс Лімітед» («Frenver Finance Limited»). Зараз директором є Олексій Белосохов, а до того ним був Валерій Дробінко, з яким вони деякий час чергувалися. Фірма вигравала у «Ростдорстрою» тендери Одеської міськради щодо капремонту Хаджибейського лиману.

Інший субпідрядник «Ван Оорд Україна» належить компанії «Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V.» (Нідерланди).

Джерело: «Наші Гроші»

 

Прокуратура хоче відібрати у чиновника часів Черновецького приміщення фонтану на Хрещатику

Газові фірми Януковича-молодшого перейшли під контроль вугільного барона Кононенка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers