rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Школярі з Міссісіпі надрукували на 3D-принтері ногу для качки

Школярі з Міссісіпі надрукували на 3D-принтері ногу для качки

У штаті Міссісіпі учні восьмого класу за допомогою 3D-принтера створили протез для качки з ушкодженою ногою, повідомляє місцевий телеканал KIAT.

Петсі Сміт, господиня качки Пег, знайшла птаха на вулиці. На думку жінки, лапа качки могла бути пошкоджена через укус черепахи.

Видання зазначає, що учні восьмого класу в рамках шкільного проекту надрукували на 3D-принтері протез для Пег. Зазначається, що конструкцію переглядали близько 30 разів. Завдяки новому протезу Пег може ходити і навіть бігати.

 

У грудні минулого року в американській економіці збільшилася кількість робочих місць

У грудні місяці американська економіка збагатилась на 148 тисяч нових робочих місць. Незважаючи на помірне зростання, темп працевлаштування був настільки сильним, що зростання економіки, за всіма ознаками, продовжуватиметься і в 2018 році. Однак, експерти передбачають, що у зв'язку з тим, що безробіттям залишається на незмінному рівні - 4,1%, темп збільшення робочих місць може бути дещо повільнішим, передає «Голос Америки».

Хоча зростання економіки у грудні не було таким здоровим, як передбачалось, але прискорений темп збільшення кількості робочих місць протягом останніх трьох місяців 2017 року дає підстави стверджувати, що розширення економіки, яке розпочалося у 2009 році, продовжуватиметься.

Середня зарплата зросла на 2,5%, і рівень безробіття досягнув рекордно низького рівня 6,8%.

Водночас, у Сполучених Штатах сотні тисяч місць праці залишаються порожніми, оскільки немає кваліфікованих кандидатів.

 

Головний аеропорт Нью-Йорка обмежує прийняття рейсів, щоб відправити більше пасажирів

Диспетчери американського аеропорту імені Джона Кеннеді обмежують кількість пасажирських літаків, які прибувають у Нью-Йорк, через скорочення пропускної здатності повітряної гавані і необхідності  обслужити пасажирів, рейси яких були скасовані або ж затримані. Обмеження роботи аеропорту зумовлені снігопадом. Про це повідомила 6 січня адміністрація повітряної гавані.

«Управління повітряних і морських портів штатів Нью-Йорк і Нью-Джерсі ретельно взаємодіє з Федеральним авіаційним управлінням, авіакомпаніями та операторами окремих терміналів, щоб обмежити кількість рейсів, які прибувають в аеропорт імені Джона Кеннеді. Це буде тривати, допоки не відкриється достатня кількість секцій, щоб впоратися з великою кількістю скасованих чи затриманих рейсів у зв'язку з відновленням графіка авіасполучення після бурі в четвер», - уточнила в своєму Twitter адміністрація аеропорту штату Нью-Йорк.

Вона попередила пасажирів про необхідність виїжджати у повітряну гавань раніше. Це зумовлено заторами на під'їзді до аеропорту. Як повідомила Національна метеорологічна служба США, в районі повітряної гавані температура повітря знизилася до мінус 13 градусів, що є рекордно низьким показником для 6 січня. За даними спеціалізованого онлайн-порталу FlightAware, що відслідковує пересування повітряних суден, аеропорт імені Джона Кеннеді в суботу скасував 78 рейсів і відклав 375.

 

Трамп та його помічники розкритикували скандальну книгу «Вогонь і лють»

Президент США Дональд Трамп і його помічники в неділю критично висловилися з приводу нової книги, що містить деталі про хаотичний перший рік перебування президента на посаді, і де сам він зображується як людина, котра інтелектуально не відповідає вимогам посади лідера Сполучених Штатів.

«Мені довелося мати справу з фейковими новинами з першого дня, коли я оголосив, що буду балотуватися в президенти, - написав Трамп у Твіттері. - Тепер мені доведеться мати справу з фейковою книгою, написаною зовсім дискредитованим автором».

Йдеться про книгу «Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа» (Fire and Fury: Inside the Trump White House) журналіста Майкла Вульфа, що надійшла в продаж у п'ятницю. Книга, що ґрунтується на 200 інтерв'ю з Трампом і багатьма його соратниками, описує Білий дім як недієздатну структуру.

Трамп заявив, що близько 30 років тому іншому республіканському президентові, Рональду Рейгану, довелося зіштовхнутися з публікаціями, які ставили під сумнів його розумові здібності, і йому вдалося «впоратися з цим». «У мене теж вийде!» - запевнив президент у Твіттері.

Радник Трампа з політичних питань Стівен Міллер розкритикував колишнього головного стратега Трампа Стівена Беннона за опубліковані в книзі заяви про те, що старший син Трампа Дональд Трамп-молодший, зять президента і чинний ключовий радник Білого дому Джаред Кушнер, а також колишній керівник передвиборного штабу Пол Манафорт повелися «по-зрадницькому» і «непатріотично», коли в розпал передвиборної кампанії зустрілися з росіянами, які стверджували, що мають у своєму розпорядженні компрометуючу інформацію про суперника Трампа Гілларі Клінтон.

Виступаючи на каналі CNN, Міллер охарактеризував Беннона як «роздратовану, мстиву людину», чиї «гротескні коментарі абсолютно відірвані від реальності». За словами Міллера, «весь апарат Білого дому вкрай розчарований його заявами» в книзі.

Міллер назвав книгу «гротескною вигадкою» і звинуватив CNN в «антитрампівській істерії».

«Насправді президент є політичним генієм», - наводить агентство Reuters слова Міллера, який звинуватив ведучого CNN Джейка Теппера у зарозумілості і «зневажливому» ставленні.

«Не можу зрозуміти, чому ви нападаєте на мене», - відповів Теппер, закинувши Міллеру «підлесливість». Ведучий попросив співрозмовника «заспокоїтися», після чого перервав інтерв'ю. «Думаю, що ми забрали достатньо часу у моїх глядачів», - сказав Теппер, завершуючи інтерв'ю.

Незабаром після цього Трамп написав у «Твіттері»: «Джейк Теппер зі CNN - Фейкові новини.  Тільки що був знищений під час інтерв'ю зі Стівеном Міллером з адміністрації Трампа. Подивіться на ненависть і несправедливість цього прислужника зі CNN!»

Два інші представники адміністрації Трампа, посол США в ООН Ніккі Гейлі і директор ЦРУ Майк Помпео, виступаючи в недільних ток-шоу, також підтримали роботу Трампа.

Гейлі заявила АВС News, що, аналізуючи свої щотижневі візити у Білий дім, вона може сказати, що «ніхто не проявляє неповаги до президента». Помпео заявив, виступаючи на каналі Fox News: «Я спостерігав, як він сприймає інформацію, яку доносить йому розвідка, і трансформує її в політику, яка приносить величезну користь Америці».

Беннон не заперечував приписуваних йому цитат у книзі Вульфа, але в неділю висловив деяке співчуття з приводу своєї ролі у цій справі. Він заявив інформаційному сайту Axios: «Дональд Трамп-молодший - патріот і хороша людина. Він невпинно захищає свого батька і той порядок, який допоміг розгорнути нашу країну».

Після відходу з Білого дому Беннон повернувся до роботи в Breitbart News - сайті правих, який пропагує націоналістичні погляди. Він заявив, що продовжує підтримувати Трампа. «Я непохитно підтримую президента і його порядок, - заявив Беннон. - Я демонструю це щодня в своїх радіопередачах, на сторінках Breitbart News, і в своїх виступах від Токіо і Гонконгу до Аризони та Алабами.

Трамп заявив, що «санкціонував нульовий доступ» Вульфа в Білий дім для роботи над книгою. Вульф, однак, в інтерв'ю каналу NBC сказав, що президент особисто, хоча і з небажанням, дозволив йому ходити коридорами Білого дому і проводити інтерв'ю зі співробітниками.

Протягом кількох днів книга «Вогонь і лють» стала головним бестселером Інтернет-магазину Amazon.

 

Підлітка звинуватили у ненавмисному вбивстві в метро Нью-Йорка

Вісімнадцятирічному хлопцеві висунули обвинувачення у ненавмисному вбивстві 65-річного чоловіка, який загинув внаслідок падіння на колії станції метрополітену Брукліна після завданого йому удару. Про це заявила місцева поліція, передає The New York Times.

Поліція заарештувала підлітка Едварда Кордеро після оголошення йому обвинувачень у ненавмисному вбивстві та у нападі, який він скоїв на чоловіка на станції метрополітену Джей-Стріт.

Як зазначається, затриманий на платформі станції метро сумбурно розповідав про диявола та розмовляв на інші подібні теми. Приблизно о 2:30 ночі він підійшов до чоловіка, Хасінто Суареса, який чекав на потяг. Чоловік відштовхнув хлопця, але той повернувся та вдарив його.

Пасажири, які перебували на станції, спробували надати першу допомогу потерпілому, однак згодом він помер у Бруклінському медичному центрі. Правоохоронці очікують результатів експертизи для встановлення точної причини смерті.

 

Уряд США оприлюднив попередження щодо біткойна

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку США у четвер попередила, що інвестори мають «бути обережними» стосовно криптовалют, на кшталт біткойна. В уряді США зазначили, що регулятори на рівні штатів та країни загалом можуть виявитись нездатними повернути втрачені інвесторами кошти, пише «Голос Америки».

Чимало популяризаторів первинних пропозицій монет (ICO) та інших інвестицій у криптовалюту не дотримуються законодавства на рівні штатів чи США щодо цінних паперів, попередив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку США Джей Клейтон та інші очільники комісії.

Комісія закликала інвесторів бути пильними.

«Державна комісія із цінних паперів та фондового ринку США та регулятори з питань цінних паперів на рівні штатів переслідують порушників, але ми попереджаємо, що у випадку втрати коштів існує істотний ризик, що наші зусилля не призведуть до повернення ваших інвестицій».

 

Жертвами морозів у США стали вже 22 людини

Щонайменше, 22 людини стали жертвами негоди, яка останніми днями вирує над територією США, передає CBS News.

За інформацією видання, щонайменше, 22 мешканці США померли від надмірного холоду та поривів вітру.

Зазначається, що мешканці американського Східного узбережжя продовжують боротися з наслідками негоди, яка два дні тому спочатку сколихнула Мексиканську затоку, а потім перекинулася на Флориду.

Циклон призвів до великої кількості опадів у вигляді снігу, ураганних вітрів та повеней. При цьому синоптики прогнозують, що холодна погода не відступатиме ще протягом кількох днів.

 

Помер легендарний американський астронавт Джон Янг

У віці 87 років помер легендарний американський астронавт Джон Янг.

Він двічі літав на орбіту Місяця, а у 1972-му, під час другої експедиції, як командир місії «Аполлон-16» висадився на поверхню супутника Землі. Янг став одним із 12 людей, які колись ступали на поверхню Місяця, йдеться у повідомленні НАСА.

Джон Янг був першим американським астронавтом, який літав у космос 6 разів. Його називали астронавтом всіх астронавтів.

Sessions скерував до Чикаго ще трьох федералів, аби прокуратура ефективніше боролася зі злочинцями

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers