rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Preckwinkle, Shedd Aquarium та правозахисні організації об’єдналися у боротьбі проти забруднення пластиком

Toni Preckwinkle, президент округу Cook, разом з іншими виборними посадовцями та представники Shedd Aquarium, Alliance for the Great Lakes та Illinois Environmental Council (IEC) затвердили спільну постанову, яка стосується загальнонаціональної боротьби із забрудненням пластиком місцевих водних шляхів у 2018 році.

Суть постанови співпадає з основними тезами нового федерального закону, який забороняє продаж та виробництво засобів особистої гігієни, що містять пластмасові мікроволокна.

Іллінойс був першим штатом, який заборонив використовувати пластикові мікроволокна у засобах особистої гігієни у 2014 році. Це стало поштовхом до організації руху на території всієї країни і спонукало до створення федерального законодавства. Проблема також привернула увагу міжнародної спільноти, оскільки подібна заборона була прийнята свого часу в Канаді.

«Ще багато що потрібно зробити, аби захистити наші водні шляхи від подальшого забруднення пластиком», - зауважила Preckwinkle. «Об'єднавшись разом, вживаючи заходів уже сьогодні, ми можемо змінити ситуацію і зберегти озеро Мічиган чистим та придатним для розмноження і проживання живих істот, а також здійснити загальний позитивний вплив на навколишнє середовище».

  Title
  Фото: ©Shedd Aquarium/Brenna Hernandez

«Щорічно у Великі озера вкидають близько 22 мільйонів фунтів пластику, - розповідає Jennifer Walling, виконавчий директор IEC. - Заборона пластикових мікроволокон була важливим кроком у боротьбі із забрудненням пластиком, оскільки результати дослідження, опублікованого у 2013 році, показали наявність пластикових мікроволокон у всіх п'яти Great Lakes, а також багатьох річках та притоках, які у них впадають. Вплив цього закону на стан наших водних артерій, людей та тварин, які залежать від них, є значним. Однак, значно більше роботи потрібно ще зробити».

Тепер виборні посадові особи та екологічні організації сподіваються і надалі відігравати провідну роль у боротьбі за розширення прав, надаючи громадськості можливість приймати свідомі рішення щодо використання та утилізації пластику.

Минулого року компанія Shedd Aquarium оголосила, що продовжуватиме зменшувати використання одноразових виробів із пластику як засновник Aquarium Conservation Project, коаліції, членами якої є 19 акредитованих акваріумів у США. Усі вони спільно вирішують проблему на загальнонаціональному рівні.

Цього року Shedd має на меті зосередити свої зусилля на створенні нових, широкомасштабних партнерських взаємин із громадами та компаніями Чикаго. Shedd, зокрема, планує зменшити використання споживачами пластикових трубочок для пиття завдяки кампанії #SheddTheStraw.

Крім того, президент та головний виконавчий директор Shedd Aquarium д-р Bridget Coughlin поділилася оперативними зобов'язаннями організації на глобальному рівні під час конференції «2017 Our Oceans Conference». Захід відбувся на Мальті. За словами Coughlin, акваріум зобов'язався значно зменшити використання одноразових пластових пляшок для напоїв до грудня 2020 року.

«Невеличкі заходи можуть перетворитися на великі ухвали для вирішення завдань, що стоять перед нашими Great Lakes та океанами. Ми вважаємо, що 35 мільйонів людей, що живуть біля Great Lakes, та покладаються на цей чудовий ресурс, захочуть стати частиною цієї хвилі змін», - вважає доктор Coughlin. «Ми з нетерпінням очікуємо на спільну роботу над цими зобов'язаннями».

«Від потоків і річок до Great Lakes ми відповідаємо за те, щоб наші водні об'єкти були чистими та безпечними для питної води, риболовлі, відпочинку та іншого», - додав конгресмен Mike Quigley, який виконує функції віце-президента Sustainable Energy & Environment Coalition (SEEC). «Ми святкуємо Новий рік з цією федеральною перемогою, тож я з нетерпінням чекаю на створення додаткових шляхів у питанні подальшого захисту наших водних шляхів від забруднення пластиком та їхнього захисту заради майбутніх поколінь».

«Іллінойс очолив рух у країні, коли став першим штатом, який заборонив використання пластикових мікроволокон. Я пишаюся тим, що був одним зі співавторів федерального законопроекту, коли його пройняли у 2015 році. Починаючи з 2018 року, заборона на використання пластикових мікроволокон поширюється на територію всієї країни, тож ми знову заявляємо, що боротимемося за чисту воду і захист Great Lakes. Від підтримки законодавства до зміни способу пакування покупок або пакування чи вживання їжі - кожен із нас може залучитись до боротьби із забрудненням пластиком. Проте, не може бути жодних зволікань. Час діяти зараз», - переконана конгресмен Jan Schakowsky.

Great Lake Leaders закликали обраних посадових осіб, підприємців та громадян приєднатися до підтримки їхньої новорічної резолюції, яка стосується використання пластику, коли це можливо, і допомогти зменшити забруднення пластиком у Great Lake.

«Зараз, як ніколи, важливі ті заходи, яких ми вживаємо для захисту нашої планети та майбутнього наших дітей», - заявив член Палати представників Іллінойсу Jaime M. Andrade. «Я буду продовжувати рекламувати екологічну політику в Іллінойсі, як і заборону використання пластикових мікроволокон. Я пишаюся тим, що наше законодавство у штаті Іллінойс стало стимулом для цілої країни ефективно боротися проти забруднення пластиком», - заявив сенатор штату Heather Steans. «Цей законопроект, який набере чинності у 2018 році, буде продовжувати демонструвати зобов'язання держави, яке стосується захисту чистої води та здоров'я населення».

На пластик припадає приблизно 80% сміття на узбережжі Great Lakе. Очищення місцевих пляжів має вирішальне значення для запобігання потрапляння пластикового сміття в екосистему та забруднення водних шляхів. Програма Alliance for the Great Lakes' Adopt-a-Beach and Shedd Aquarium's Great Lakes Action Day закликає добровольців допомогти очистити місцеві пляжі, щоб запобігти потраплянню сміття в озеро Мічиган та місцеві річки.

 «Лише спільними зусиллями багатьох наших добровольців можна очистити землю, щоб запобігти забрудненню води пластиком», - заявив Joel Brammeier, президент та головний виконавчий директор Alliance for the Great Lakes. - «Справжні рішення зосереджуються на джерелах забруднення пластиком та кампанії з припинення використання пластикових мікроволокон. Це - чудовий приклад того, як правозахисники, бізнес та обрані посадові особи об'єднуються, щоб вирішити проблему».

Щоб дізнатись більше про те, як громадськість може підтримати резолюцію про зменшення забруднення пластиком, відвідайте www.sheddaquarium.org/sheddthestraw.

Кожен також може побачити руйнівний ефект забруднення пластиком за допомогою гігантських скульптур, які зображають морських тварин, виготовлених цілковито з пластикового сміття, виловленого у морі. Виставка скульптур Washed Ashore: Art to Save the Sea буде відкритою в акваріумі Shhed Ashhed: Art до квітня.

Про Shedd Aquarium

John G. Shedd Aquarium у Чикаго є визнаним лідером у галузі догляду за тваринами, охорони навколишнього середовища та наукових досліджень. В акваріумі проживають 32 000 водних тварин, що є представниками 1500 видів риб, плазунів, земноводних, безхребетних, птахів та ссавців з усієї земної кулі. Акредитований член Association of Zoos & Aquariums (AZA) та перший американський акваріум, нагороджений сертифікатом Humane Certifiedemoji-8482, який вручає American Humane за догляд за тваринами. Shedd є філією Smithsonian Institute. Сайт акваріуму - www.sheddaquarium.org

Про Alliance for the Great Lakes

Alliance for the Great Lakes працює над захистом Великих озер. Організація щороку залучає десятки тисяч добровольців та людей для правозахисної діяльності, проведення наукових дослідженнях, аби гарантувати, що озера стануть чистими та безпечними для всіх. Дізнатися більше можна на www.greatlakes.org.

Про Illinois Environmental Council

IEC пропагує екологічні закони. «Ми закликаємо осіб, які приймають рішення у приватному секторі, вийти за межі мінімальних стандартів, щоб встановити нові найкращі практики в галузі охорони довкілля», - йдеться на сайті ради. Дізнайтесь більше на ilenviro.org.

 

Sessions скерував до Чикаго ще трьох федералів, аби прокуратура ефективніше боролася зі злочинцями

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers