rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ За три роки в Україні збудували 60 шкіл

Протягом 2014-2017 років в Україні було побудовано близько 60 нових загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомляється на сайті Урядової ініціативи «Децентралізація влади».

«Близько 60 нових загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) збудували в Україні в період 2014-2017 років. За даними Держархбудінспекції України, найбільша кількість таких новобудов припала на 2017 рік - 25 ЗНЗ. Для порівняння, у 2012 та 2013 роках було введено в експлуатацію всього по 9 ЗНЗ», - йдеться у повідомленні.

Суттєве зростання будівництва в Україні шкіл у Мінрегіоні пояснюють зростанням державної фінансової підтримки на розвиток територіальних громад та розбудову їхньої інфраструктури, а також зростанням надходжень до місцевих бюджетів.

«Загалом, у 2017 році в державному бюджеті було передбачено для фінансування проектів регіонального та місцевого значення майже 15 мільярдів гривень для того, аби місцева влада змогла вирішувати питання інфраструктури. Це - суттєва підтримка. Для порівняння, у 2014 році всього півмільярда було спрямовано на соціально-економічний розвиток», - заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В'ячеслав Негода.

За його словами, ситуація докорінно почала змінюватися з 2015 року - коли уряд впровадив перший етап фінансової децентралізації. «З того часу зростає наповнення місцевих бюджетів і державна фінансова підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову їхньої інфраструктури», - додав Негода.

Розпочалася реєстрація на пробне ЗНО

Освіта як безпека. Які зміни чекають на вчителів та учнів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers