rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ У Ахметова оскаржують замороження активів Кіпрським судом

У Ахметова оскаржують замороження активів Кіпрським судом


Компанія СКМ олігарха Ріната Ахметова подала апеляцію на рішення окружного суду Нікосії, що у Кіпрі, заморозити активи власника СКМ на $820 млн.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на СКМ.

«Слухання у справі призначено на 27 лютого», - зазначає видання.

Згідно зі статтею, представники СКМ «рішуче заперечували» проти ухваленого судом рішення.

Нагадаємо, кіпрський суд постановив заморозити активи українського олігарха Ріната Ахметова на 820,5 мільйона доларів у справі «Укртелекому».

Рішення Окружного суду Нікосії стосовно Ахметова і дев'яти інших сторін було ухвалене ще 27 грудня, його надав позивач компанія Raga Establishment. Її власником є Денис Горбуненко, колишній український банкір. Він вимагає від Ахметова й інших виплати повної суми за продаж «Укртелекому». Компанія заявляє, що 2013 року продала «Укртелеком» Ахметову за 860 мільйонів доларів, але отримала з цієї суми тільки 100 мільйонів.

Рішення суду означає, що Ахметов та інші відповідачі вільні розпоряджатися своїми активами, але за деяких умов, головна з яких - завжди зберігати ці активи, принаймні, на суму у 820,5 мільйона доларів, якої вимагає компанія Raga.

 

СБУ зацікавилась зошитами з портретами Сталіна у Сумах

Співробітники СБУ у Сумській області перевіряють інформацію щодо появи у продажу в одному з магазинів Сум зошитів, на яких були зображені георгіївські стрічки, зброя Російської Федерації а також портрети Сталіна і родини Романових.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речник прес-групи УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.

«Наразі проводиться перевірка за даним фактом, після чого будуть прийняті відповідні рішення», - зазначила Рапута.

Підставою для вжиття подібних заходів з боку правоохоронців стала поява у соцмережах інформації про виявлення зошитів зі згаданою символікою у сумському магазині «Лібраріум». Її, зокрема, на своїй сторінці у Facebook виклав громадський активіст Олександр Такул.

«Україна, 8 січня 2018 року, магазин «ЛІВRARIUM» (ТЦ «Лавина», ІІ поверх). У продажу - учнівські зошити із зображенням зброї агресора, російських імператорів, Сталіна і подібної лабуди.... Як вам такий сюжет?» - написав Такул.

Своєю чергою, підприємець Олег Тевкун, на якого зареєстрований магазин, коментуючи пост Такула, запевнив, що для нього цей випадок теж є неприємним. «Тому що це повністю суперечить моїй громадянській позиції. Панове, це - дійсно помилка, і я зараз пишу звернення постачальнику про утилізацію старих залишків такої продукції. Відповідь обов'язково опублікую», - зазначив Тевкун.

 

Україна продала в ЄС агропродукції на $5,2 мільярда

Зовнішньоторговельний обіг між Україною та країнами ЄС за підсумками січня-листопада 2017 року збільшився на 31,1%, або на $1,715 млрд, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, та становив $7,2 млрд.

При цьому експорт аграрної та харчової продукції з України до країн ЄС зріс порівняно з 2016 роком на 38,2%, або на $1,4 млрд, та становив $5,2 млрд, повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

При цьому вона підкреслила, що за весь 2016 рік український аграрний експорт до країн ЄС становив $4,2 млрд: «Ми раді зазначили, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС працює, і це відбивається в конкретних цифрах зростання нашого двостороннього товарообігу в аграрній та харчовій сфері. Ми також сподіваємось, що даний позитивний тренд буде продовжено і надалі, враховуючи нашу активну роботу в галузі наближення українського законодавства до стандартів ЄС».

Заступник міністра повідомила, що найбільшими товарними групами, які Україна експортувала до ЄС за даний період, стали зернові ($1,4 млрд), олія ($1,3 млрд) та насіння олійних культур ($0,9 млрд).

«Поряд з цими традиційними продуктами експорту ми значно збільшили експорт такої продукції, як екстракти солодових, продукти з борошна, крупи (на $31,7 млн), хлібобулочні, кондитерські вироби (на $15,4 млн), масло вершкове (на $12,4 млн), казеїн (на $11,9 млн), шоколад та інші продукти з вмістом какао (на $7,9 млн) тощо», - зауважила Трофімцева.

За словами заступника міністра, ТОП-5 країн-покупців української аграрної продукції в ЄС за вказаний період стали: Нідерланди з часткою 18,4%, Іспанія - 14,4%, Польща - 13,3%, Італія - 11,8%, Німеччина - 10,3%.

 

За рік захворюваність на кір в Україні зросла у 43 рази

За 11 місяців 2017 року захворюваність на кір в Україні зросла у 43 рази порівняно з 2016 роком. Усього торік діагноз «кір» було підтверджено 3382 особам.

Про це йдеться у відповіді Центру громадського здоров'я на запит Укрінформу.

«За даними Центру громадського здоров'я, за 11 місяців 2017 року в Україні зареєстровано 3382 випадки захворювання на кір (інтенсивний показник на 100 тис. населення 7,94), за аналогічний період 2016 року було зареєстровано 78 випадків кору (інтенсивний показник 0,18), спостерігається зростання захворюваності в 43,3 разу», - йдеться у відповіді.

У ЦГЗ зазначили, що ріст захворюваності на кір відбувається, здебільшого, за рахунок дитячого населення - 75,6% захворілих або 2558 випадків кору зареєстровано саме у дітей. У 2016 році за 11 місяців цей показник становив 61 випадок.

Станом на 29.12.2017 зареєстровано 102 спалахи кору в 16 регіонах країни: Івано-Франківській області - 21 спалах (216 осіб, зокрема, 171 дитина), Одеській - 21 (155 особа, зокрема, 129 дітей), Чернівецькій - 16 (139 осіб, зокрема, 130 дітей), Тернопільській - 10 (130 осіб, зокрема, 110 дітей), Донецькій (55 осіб, зокрема, 50 дітей) та м. Києві (36 осіб, зокрема, 32 дитини) - по 6, Київській (38 осіб, зокрема, 34 дитини) - 5, Львівській - 4 (35 осіб, зокрема, 19 дітей), Дніпропетровській - 3 (28 осіб, зокрема, 24 дитини), Волинській (20 осіб, зокрема, 19 дітей), Запорізькій (75 осіб, зокрема, 62 дитини) та Закарпатській (21 дитина) областях - по 2, у Миколаївській (7 осіб, зокрема, 5 дітей), Полтавській (6 осіб, зокрема, 4 дітей), Черкаській (3-є дітей) та Сумській (5 осіб - дорослі) областях - по 1 спалаху, під час яких на кір всього захворіло 969 осіб, з них 814 дітей.

Найчастіше спалахи кору фіксувалися у дитячих дошкільних закладах - 10 випадків та в середніх навчальних закладах - 40 випадків, а також у побуті - 45 випадків. У вищих навчальних закладах був зареєстрований 1 спалах кору, у лікувально-профілактичних закладах - 4 випадки, у дитячих оздоровчих закладах - 1 випадок, в інших закладах - 1 випадок.

У 2017 році зареєстровано 5 летальних випадків від кору в Одеській області: два серед дітей 0-17 років та три серед дорослих.

За поточний період 2017 року захворюваність на кір реєструвалася в 24 регіонах країни, найбільше в Івано-Франківській області - 1049 випадків, Одеській - 931 випадок, Закарпатській - 416 випадків, Тернопільській - 198 випадків, Чернівецькій - 176 випадків, Запорізькій - 127 випадків. Найменше хворих на кір було у Хмельницькій, Полтавській областях - 10 випадків, Кіровоградській та Сумській - 8 випадків, Харківській - 7 випадків, Житомирській - 6 випадків, Рівненській, Херсонській, Чернігівській та Черкаській областях - по 1 випадку. В Луганській області випадки захворювання на кір не реєструвалися. В м. Київ у 2017 році зареєстровано 75 випадків захворювання на кір.

 

Британський сайт модних відео опублікував путівник Києвом

Британський сайт Nowness, який спеціалізується на модних відео, опублікував «Гришин путівник Києвом».

Про це пише Buro 24/7.

У ролику хлопець гуляє київськими місцинами і розповідає, за що їх любить.

За словами сценариста міні-фільму Антон Шнайдера, локаціі для зйомок він шукав із продакшн-командою. Це повинні були бути місця знайомі і зрозумілі саме киянам. Неочевидні з точки зору туризму, наприклад. Такі місця, які ми самі показали би своїм друзям, гуляючи Києвом.

 

Суд ліквідував збанкрутілий автозавод у Кременчуці

Господарський суд Полтавської області затвердив звіт ліквідатора та ухвалив рішення ліквідувати «Кременчуцький автоскладальний завод» за підсумками проведення процедури банкрутства.

Відповідне рішення суду оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

«Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «Кременчуцький автоскладальний завод». Ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю «Кременчуцький автоскладальний завод», - йдеться у резулятивній частині рішення.

Зазначається, що, згідно з представленими ліквідатором документами інвентаризація підприємства не встановила наявність основних фондів, нематеріальних активів, капітальних і фінансових інвестицій, товарно-матеріальних цінностей, небезнадійної дебіторської заборгованості, цінних паперів або інших активів. Залишок коштів на рахунках підприємства-банкрута на момент інвентаризації становив 300,38 грн.

Як відомо, «Кременчуцький автоскладальний завод» був заснований як спільне україно-російське підприємство в 1995 році. Підприємство спеціалізувалося на великовузловому складанні автомобілів, виконанні передпродажної підготовки, гарантійному та післягарантійному обслуговуванні автомобілів. Усього з дати свого заснування КрАСЗ випустив більше, ніж 140 тисяч автомобілів. У різний час підприємство випускало автомобілі різних брендів, серед яких ГАЗ, ВАЗ, Geely, SsangYong.

Новини з фронту: окупанти зривають перемир’я

Лінія фронту: бойовики зменшили кількість обстрілів і посилили розвідку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers