rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з фронту: окупанти зривають перемир’я

Попри досягнуті домовленості щодо новорічно-різдвяного перемир'я, російсько-окупаційні угрупування не спромоглися забезпечити режим тиші.

Про це у вівторок, 9 січня, заявили у прес-центрі штабу АТО.

«На Луганському напрямку, в обідній час, ворог прицільно застосував проти наших захисників піхотне озброєння, щоби спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь. Зокрема, захисників Луганського з тимчасово окупованої Калинівки противник обстріляв із гранатометів», - йдеться у вечірньому зведенні.

На Донецькому напрямку, за даними штабу, бойовики з непідконтрольного українському уряду Соснівського проводили вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів калібру 82-мм по оборонцях Павлополя.

Загалом, від початку доби, 9 січня, до 18:00 окупанти провели 2 обстріли позицій сил АТО. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

8 січня на фронті спостерігалося загострення ситуації.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Загарбник, як і раніше, продовжував ігнорувати встановлений режим припинення вогню, збільшивши порівняно з попередньою добою кількість та інтенсивність збройних провокацій. Особливу активність противник проявив у світлу пору дня. Ворог вдавався до обстрілів позицій українських захисників, зокрема, з мінометів, заборонених Мінськими домовленостями, озброєння БПМ та гранатометів», - сказав він.

За словами речника, дії окупантів загрожували життю і здоров'ю військовослужбовців Збройних сил України, тому вони були змушені вперше від початку новорічно-різдвяного перемир'я адекватно на них відповідати.

Загалом, 8 січня вздовж усієї лінії зіткнення противник провів 6 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України.

Зокрема, на Луганському напрямку вперше за останніх декілька днів відбувся доволі тривалий ворожий обстріл: «Понад чотири години незаконні збройні формування здійснювали вогневий влив на наших воїнів, які утримують позиції на Світлодарській дузі».

«За цей час на околицях Луганського проросійські сили випустили 47 мін калібру 120-мм по оборонних укріпленнях підрозділів Збройних сил України. В районі Світлодарська бойовики проводили інтенсивні обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів», - повідомив Мотузяник.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні сили серед дня двічі влаштовували обстріли з піхотного озброєння оборонних укріплень українських військ на підступах до Новотроїцького.

«Зокрема, противник тут прицільно використовував снайперський вогонь. Ці ворожі провокації тривали, з деяким періодом затишшя, понад 2 години. Серед дня російські найманці наважилися застосувати по оборонцях Павлополя важкі 120-мм міномети, випустивши по українських захисниках 6 снарядів. Дещо пізніше ворог активізувався неподалік Талаківки. Тут по наших опорних пунктах противник проводив вогонь з озброєння БПМ, гранатометів і великокаліберних кулеметів», - зазначив речник МОУ.

 

У Ахметова оскаржують замороження активів Кіпрським судом

Лінія фронту: бойовики зменшили кількість обстрілів і посилили розвідку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers