rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У Китаї запустили безпілотні автобуси

У Китаї запустили безпілотні автобуси

Чотири самокеровані автобуси надійшли в дослідну експлуатацію в місті Шеньчжень провінції Гуандун. Про це повідомляє Сіньхуа.

Автобуси Alphaba, розраховані на перевезення 19 пасажирів, почали в автоматичному режимі курсувати по 1,2-кілометрового маршруту з трьома зупинками.

Вони обладнані лідарними та інфрачервоними датчиками, камерами, системою машинного зору й антеною GPS. Автобуси здатні автоматично уникати зіткнення з пішоходами, автомобілями та огорожами, прискорюватися і гальмувати, розпізнавати сигнали світлофора, а також безпечно перебудовуватися в інший ряд і зупинятися в призначених місцях. Крім системи інтелектуального управління, автобуси обладнані системами підрахунку кількості пасажирів і диспетчеризації. Максимальна швидкість руху - 40 км/год.

У кожному автобусі є водій, але його роль зводиться лише до того, щоб у випадку надзвичайної ситуації перемкнути керування машиною з автоматичного на ручний режим.

 

Маск запускає на Марс свій електромобіль Tesla Roadster

Глава SpaceX Ілон Маск анонсував перший запуск ракети важкого класу Falcon Heavy, який відбудеться в січні 2018 року на мисі Канаверал.

Про це повідомляє The Quebec Post.

«Falcon Heavy буде запущено на мисі Канаверал», - йдеться у повідомленні.

Маск пообіцяв у своєму Twitter, що ця подія «так чи інакше буде захоплюючою».

За його словами, ракета буде мати вдвічі більшу тягу, ніж попередній рекордсмен. Вона вирушить на орбіту Марса.

Глава SpaceX зазначив, що «корисним вантажем» ракети стане його електромобіль Tesla Roadster вишневого кольору, в якому буде звучати пісня британського рок-співака Девіда Боуї - Space Oddity. Маск підкреслив, що ракета перебуватиме в глибокому космосі «протягом мільярдів років або близько того, якщо не вибухне при зльоті».

 

Українці з початку року купили 2225 електрокарів

Найпопулярнішим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf, якому надали перевагу 1855 українців.

Про це повідомляє Асоціація «Укравтопром».

«Найпопулярнішим електромобілем в українців залишається Nissan Leaf, за нього своїми гаманцями проголосували 1855 автомобілістів. Щоправда, переважна більшість придбаних Ліфів була ввезена в Україну вже зі солідним пробігом. Наступною за популярністю моделлю стала BMW i3 - 79 шт. На третьому місці - Tesla Model S - 56 шт. Також до ТОП-5 увійшли: Ford Focus - 54 шт. і Fiat 500 - 30 шт.», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за десять місяців поточного року в Україні було реалізовано 2225 електромобілів, повідомляє асоціація «Укравтопром». Порівняно з аналогічним періодом минулого року, попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, зріс на 227 відсотків.

У структурі первинного ринку електрокарів найбільшу частку охоплюють машини, що були в експлуатації - 86%, роком раніше їх частка становила 42 відсотки.

Найчастіше електромобілі купували мешканці Києва. Зі січня до жовтня 528 електромобілів отримали київські номери.

На другому місці - Харківська область. Прописку в цій області отримали 406 «зелених» авто.

Замикає трійку лідерів за кількістю зареєстрованих в цьому році екомобілів Одеська область. Одесити придбали 405 машин на електротязі.

 

Uber понад рік приховував крадіжку даних майже 60 млн користувачів

Хакери вкрали дані 57 мільйонів клієнтів і водіїв онлайн-сервісу замовлення таксі Uber.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

За даними агентства, інцидент стався 2016 року і був прихований компанією, яка заплатила хакерам 100 тис. доларів (75 тис. фунтів стерлінгів), щоб видалити дані.

Як зазначається, під час зламу були вкрадені імена, електронні адреси та номери мобільних телефонів 50 мільйонів користувачів Uber по всьому світу. Також у розпорядження хакерів потрапили особисті дані семи мільйонів водіїв, включаючи 600 тисяч номерів водійських посвідчень у США.

При цьому компанія зазначає, що дані про кредитні картки, маршрути поїздок та інша інформація не потрапила до хакерів.

«Хоча ми не бачили доказів шахрайства або зловживань, пов'язаних з інцидентом, ми стежимо за цими даними і позначили їх для додаткового захисту від шахрайства», - цитує агентство слова виконавчого директора Uber Дари Хосровшахі.

Хосровшахі також заявив, що не має наміру виправдовуватися за те, що сталося.

 

У Каліфорнії показали триколісний електрокар

Стартап Ampere Motor привіз на Los Angeles Auto Show (Каліфорнія) прототип свого майбутнього електромобіля під назвою «1».

Новинка - триколісний електромобіль, який, як заявляє розробник, є ідеальним транспортним засобом для міських поїздок або подорожей у вихідні дні.

Машина все ще перебуває на стадії прототипу, але в компанії запевняють, що до запуску в серію вона готова на 80%. Враховуючи ситуацію, не дивно, що подробиці вкрай обмежені.

Title Title 

 

В основі розробки Ampere Motor лежить трубчастий каркас, а за рух електромобіля відповідає невеликий електромотор. На одному заряді машина проїжджає до 160 км. У автомобіля навіть немає лобового скла. Серед інших технічних тонкощів - підвіска на подвійних поперечних важелях, а також «трансмісія з конічною кевларовою стрічкою».

У Ampere заявляють, що родстер коштуватиме лише 9,9 тис. доларів. Старт продажів заплановано на наступний рік. Попереднє замовлення вже можна залишити зараз, заплативши 200 доларів.

Що дає Україні участь у транспортній мережі ЄС TEN-T?

Сергій Малик: «Планую встановити рекорд на електромобілі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers