rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

Ломаченко - найкращий боксер планети 2017 року за версією Fightnews та Boxing News 24

Ще одне визнання українського чемпіона: боксер Василь Ломаченко визнаний найкращим боксером світу в 2017 році за версією Fightnews.com.

Чемпіон світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі випередив у рейтингу інших чемпіонів світу - американця Теренса Кроуфорда (напівсередня вага) і тайця Срісакета Рунгвісаї (найлегша вага), повідомляє fightnews.com.

Окрім того, Ломаченко визнаний найкращим боксером 2017 року за версією видання Boxing News 24. Експерти порталу зазначили, що український боксер Василь Ломаченко провів великий рік і перевершив Теренса Кроуфорда.

«Ломаченко перевершив Теренса Кроуфорда, тому що у нього були три бої і перемога над Гільєрмо Рігондю. Після односторонніх перемог над Сосою і Марріагою він на вершині завершив великий рік. Після відходу Андре Ворда Ломаченко має посідати перший рядок у рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії», - цитує видання xsport.ua.

Зазначимо, що раніше чемпіон WBO у другій напівлегкій вазі український боксер Василь Ломаченко (10-1, 8 КО) піднявся на перше місце в оновленому рейтингу p4p найкращих боксерів незалежно від вагової категорії за версією ESPN. Після перемоги над кубинцем Гільєрмо Рігондо (17-1, 11 КО) на рахунку українця 102 бали, з якими він обійшов Геннадія Головкіна і Теренса Кроуфорда.

Нагадаємо, Василь Ломаченко у 2017 році здобув три перемоги, кожна з яких стала достроковою.

А нещодавно Ломаченко попросив у своїх фанатів допомоги у виборі наступного суперника.

У своєму Twitter українець почав голосування, яке триватиме до 30 грудня.

Серед запропонованих Ломаченку суперників є:

  • чемпіон WBC у другій напівлегкій вазі Мігель Берчельт;
  • екс-чемпіон IBF у другій напівлегкій вазі Джервонта Девіс;
  • чемпіон WBA в легкій вазі Хорхе Лінарес;
  • чемпіон WBC у легкій вазі Майкі Гарсія.

 

Олександр Гвоздик у 2018 році може провести бій за пояс чемпіона світу

Український боксер-професіонал у напівважкій ваговій категорії Олександр Гвоздик повідомив, що проведе наступний бій за звання тимчасового чемпіона WBC проти колумбійця Елейдера Альвареса (23-0, 11 КО), а у випадку перемоги боротиметься за повноцінний пояс WBC.

  Title

«Я кілька днів тому розмовляв зі своїм менеджером Егісом Клімасом і промоутером Бобом Арумом, і ми прийшли до спільної думки, що будемо рухатися по WBC. Я думаю, в найближчі дні має вирішитися, що чемпіон за цією версією Стівенсон боксуватиме з Баду Джеком, а мені вони хочуть влаштувати бій з Елейдером Альваресом за тимчасовий пояс WBC.

Якщо все пройде вдало, то наступний бій має відбутися за нормальний титул, і вони повинні вказати це в контракті. Переможець нашого бою з Альваресом буде битися з переможцем поєдинку Стівенсон - Баду Джек. Найбільш ймовірна дата - 16 лютого в Неваді, в Ріно, а не в Лас-Вегасі. Мені подобається напрямок WBC, і на сьогоднішній день мені найбільше хочеться провести бій зі Стівенсоном», - цитує Олександра Гвоздика xsport.ua.

Нагадаємо, свій останній бій Олександр Гвоздик (14-0, 12 КО) провів проти Крейга Бейкера (17-2, 13 КО), в якому здобув перемогу технічним нокаутом у шостому раунді.

 

КОЗАЦЬКИЙ ДВОБІЙ

Львів'янин Олесь Чудовський став чемпіоном світу

Студент третього курсу Львівського державного університету фізичної культури Олесь Чудовський, який займається кікбоксингом у клубі «Золотий Лев» (тренер - Юрій Кардашевський), став чемпіоном світу-2017 з козацького двобою, який завершився у Харкові.

Новоспечений чемпіон світу розповів про себе та світовий форум у столиці Слобожанщини офіційному сайту ЛДУФК.

Title  
 Чемпіон світу з козацького двобою
Олесь Чудовський (праворуч)
 

«Народився я 10 вересня 1998 року, у Львові, де й живу, - розповідає Олесь Чудовський. - З 10 років займаюся кікбоксингом у львівському клубі «Золотий Лев». Двічі я ставав чемпіоном України. Цьогоріч ретельно готувався до участі в чемпіонаті світу з кікбоксингу, який приймав Мінськ. Оскільки поїздка з певних причин зірвалася, аби проведена колосальна робота не була змарнована, ми з тренером вирішили взяти участь у чемпіонаті світу з козацького двобою, який практично у ті ж терміни проходив у Харкові. Саме тут я і продемонстрував свою майстерність, повернувшись до Львова з двома золотими медалями.

Щодо козацького двобою, то це - новий національний вид спорту. Вперше я з ним познайомився 2014 року, коли у Львові проходив чемпіонат України. Тренер запропонував мені взяти участь, і я виборов золоту медаль. Козацький двобій включає в себе змішані бойові мистецтва. Змагання проводяться у таких розділах: показові виступи; «Герц» - бій відбувається в клітці - не має обмежень у використанні прийомів; «Борня» - бій проходить на татамі та є дозований контакт; «Забава» - бій призупиняється після кожного влучного удару, за які нараховуються бали.

Улітку 2017 року я змагався на Кубку світу з козацького двобою в Одесі, де завоював дві срібні нагороди. Виступом залишився невдоволений, бо повинен був перемагати. Певною мірою реабілітувався я на чемпіонаті світу з козацького двобою у Харкові, де мені вдалося вибороти дві золоті медалі. На цьому турнірі Львівську область презентували три клуби: «Золотий Лев» (Львів), «Лемберг» (Львів) і «Тайфун» (Дрогобич). Я поїхав разом із тренером дрогобицького клубу «Тайфун» Олегом Войтовичем, син якого, Олексій, також на «відмінно» виступив на цьому чемпіонаті світу, здобувши три золоті медалі.

Варто зазначити, що чемпіонат світу проводився за один день, хоча учасників було чимало - 950 із 12-ти країн світу - України, Азербайджану, Ірану, Грузії, Туреччини, Узбекистану, Таджикистану, Туркменії, Польщі, Литви, Молдови, Румунії. У командному заліку перемогла Україна, за нею - Азербайджан та Іран. Суддівство було високого рівня, організація - також. Затримок між боями практично не було, як це часто буває на змаганнях нижчого рівня. А фінальні бої ми проводили пізньої ночі. Я переміг у розділі «Забава», де провів лиш один, фінальний, бій. Перший раунд фіналу я програв (4:5), у другому - відігрався, у додатковому - таки схилив шальки терезів на свій бік - 11:10. У розділі «Борня-1» боїв було два - обидва виграв. У фіналі мені протистояв той самий спортсмен із Дніпра, що і в «Забаві». До речі, атлети з Дніпра дуже яскраво проводили свої поєдинки й були одними з найкращих на цьому чемпіонаті світу. Та мені вдалося одразу захопити перевагу й втримати її до кінця бою, який закінчився близько другої години ночі. 

Цікаво, що у змаганнях з козацького двобою участь беруть спортсмени різних видів. Це і каратисти, представники рукопашного бою, тхеквандисти, спортсмени змішаних єдиноборств, кікбоксери, боксери і т. д. Щодо кікбоксингу, то 2018 року планую взяти участь у чемпіонаті Європи та світу, які у травні місяці прийматиме Київ», - розповів Олесь Чудовський.

 

ШАШКИ

Артем Іванов та Ольга Балтажи стали чемпіонами України-2017 із шашок-100

Упродовж восьми днів, зі 17 до 24 грудня, у Херсоні, в приміщенні ДЮСШ з шахів та шашок відбувся фінальний етап чемпіонату України 2017 року з шашок-100.

Як повідомляє прес-служба Федерації шашок України, гросмейстери, майстри спорту, кандидати у майстри спорту і першорозрядники з дев'яти регіонів - Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської областей та міста Києва - визначали найкращих.

Також за підсумками змагань формувався склад національної збірної. З перших турів у жіночому турнірі лідерство захопили чемпіонки світу Ольга Балтажи (Івано-Франківськ) та Вікторія Мотричко (Одеса), які з туру в тур перемагали своїх суперниць. Невеличку підніжку в середині перегонів їм підставили дві юні спортсменки - Віра Попруга (Кам'янське) і Дарина Мосієнко (Полтава), які зіграли з більш серйозними суперницями, відповідно, у нічиї.

Нещасливий календар для ще однієї відомої майстрині шашкової гри - чемпіонки світу Юлії Макаренкової (Харків) - викреслив її зі списку претенденток на «золото». Дві її поразки в ранніх турах в особистих зустрічах з Балтажи і Мотричко дали можливість ще одній відомій спортсменці - Ірині Чебукіній (Харків) - підтримувати перегони у верхній частині турнірної таблиці. Досить довго Чебукіна йшла третьою, але несподівана поразка, якої вона зазнала в матчі зі землячкою Лідією Олексієнко, похитнули її «бронзові» зазіхання.

Довгий час «темною конячкою» була Ольга Рейніш (Київ), яка ніяк не могла перетнути екватор турніру. Всі карти у чемпіонаті сплутала 14-річна Віра Попруга, яка нестабільно боролася протягом усього турніру, але напрочуд вдало зіграла з іменитими лідерами. Спочатку вона могла закласти «золотий» фундамент для Вікторії Мотричко, але у неймовірній напрузі Віра не змогла виграшем завершити партію з Ольгою Балтажи. Невдовзі вже сама Вікторія Мотричко, яка ще не встигла відпочити після важкого перельоту з Китаю, де брала участь у Міжнародних Інтелектуальних іграх-2017, поступається Вірі.

Відстань у два пункти, яка утворилася між лідерами, Мотричко мала змогу скоротити до нуля в особистій зустрічі з Балтажи, але судді в цьому протистоянні зафіксували нічию. Отже, Ольга Балтажи стала чемпіонкою України, а Вікторія Мотричко - срібною призеркою. Доля жіночої «бронзи» вирішувалася в останньому турі. Найреальніші шанси приміряти останню медаль турніру мала Юлія Макаренкова, яка на очко випереджала трьох майстрів спорту - Віру Попругу, Ірину Чебукіну та Ольгу Рейніш. Усім чотирьом шашкісткам в боротьбі за нагороди потрібна була лише перемога. В останньому турі вони грали між собою: Чебукіна з Макаренковою, а Рейніш з Попругою. В першому протистоянні була зафіксована нічия, а в другому - успіх був на боці найбільш досвідченого гравця жіночого турніру - Ольги Рейніш. Вона за додатковими показниками і стала третьою.

Підсумки фіналу. Жінки

1. Ольга Балтажи (гросмейстер, Івано-Франківськ) - 16 очок з 18

2. Вікторія Мотричко (гросмейстер, Одеса) - 13

3. Рейніш Ольга (майстер спорту, Київ) - 11

Гострішою була боротьба за чемпіонство в чоловічому фіналі. Ще один представник України, який захищав честь нашої країни в Китаї, - Артем Іванов - приїхав на турнір з невеличким запізненням у два дні. Ця обставина могла зіграти з ним злий жарт. Важкий переліт, напружений старт у чемпіонаті, коли чемпіонові світу з Дніпра довелося протягом трьох ігрових днів поспіль грати по два тури за добу, а це близько дев'яти-десяти годин напруженої боротьби за дошкою, призвели до того, що пропущену зустріч з видатним ветераном українських шашок Леонідом Ципесом (Харків), якому в липні «гримнуло» 76 (!) років, Артем програв.

Поразка змусила одного з лідерів українських шашок виривати чемпіонську перемогу в останньому турі, і це йому в битві з Василем Пікіняром (Вінниця) вдалося: Артем Іванов - чемпіон України 2017 року.

Справжній трилер чекав на прихильників однієї з найбільш давніх ігор у боротьбі і за інші місця на п'єдесталі. Перед останнім, дев'ятим, туром одразу чотири майстри спорту - Леонід Ципес, Максим Оприщенко, Владислав Антонович і Василь Пікіняр - мали чудові шанси вибороти медаль чемпіонату України будь-якого ґатунку. Вся четвірка мала в своєму активі по 10 очок. За певних обставин ще один спортсмен міг увірватися на п'єдестал - це Орест Слава з Косова, який напередодні, набравши дев'ять очок, виконав норматив майстра спорту України, тобто, перебував у піднесеному настрої.

Леонід Ципес свою гру проти Андрія Лебідя (Полтава) виграв і виборов «срібло». Владислав Антонович (Дніпро), маючи гірші додаткові показники в боротьбі за медаль, у своєму протистоянні з Валерієм Гребенкіним (Одеса) загострив сюжет настільки, що поступився. А Максим Оприщенко (Запоріжжя) і Орест Слава (Косів) партію між собою завершили миром, і посіли, відповідно, третю і четверту сходинки турнірної таблиці.

Підсумки фіналу. Чоловіки

1. Іванов Артем (гросмейстер, Дніпро) - 13 очок з 18

2. Ципес Леонід (майстер спорту, Харків) - 12

3. Оприщенко Максим (майстер спорту, Запоріжжя) - 11

Валентин Щербачов: «Якщо поїду в Росію, то мене там посадять»

Реабілітолог збірної України Сергій Іванченко: «Біатлоністи працюють на межі – від травм нікуди не подітися»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers