rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ З корабля на бал: секрети миттєвого перетворення

Коли до Нового року залишається зовсім небагато часу, а ви щойно закінчили чаклувати біля плити, не панікуйте. Звісно, напередодні свята час косметологів, перукарів та візажистів розписано посекундно. Якщо напередодні ви не подбали про те, щоб втиснутися в їхній щільний графік, не біда. Обійдемося власними силами і заощадимо час. Бажано мати в запасі хоча би кілька годин, але якщо часу обмаль, вибирайте те, що зможете встигнути.

Щоб не заснути у новорічну ніч

15 хвилин - сон. Замість того, щоб панічно хапатися за косметичку та наводити марафет, краще ... трохи поспати. Навіть 15 хвилин сну чи просто відпочинку сприятимуть кращому самопочуттю у безсонну новорічну ніч.

10 хвилин - гімнастика. Але щоб це зовсім не розморило, додайте ще кілька хвилин на правильне пробудження - це не лише допоможе бути активними до ранку, але й сприятиме гарному травленню (до речі, так можна прокидатися щоранку).

1. Для початку потягніться, як це роблять коти. Британські вчені стверджують, що це миттєво надсилає сигнал до мозку про пробудження. Рухи мають бути м'якими і плавними, інакше різкі маніпуляції спричинять неусвідомлене відчуття тривоги.

2. Круговими рухами легко помасажуйте заплющені очі. Цим людина «наводить різкість» зорового апарату і приводить у тонус нервову систему.

3. Покрутіть стопами і злегка помасажуйте стопи кісточками пальців. Так ви покращите кровообіг і підготуєте ноги до нелегкого трудового дня.

4. Притисніть зігнуті ноги до грудей і починайте крутити педалі уявного велосипеда. Така вправа забезпечує легкий масаж внутрішніх органів, завдяки чому травна система працюватиме без зайвих збоїв.

5. Зробіть «берізку» і постарайся плавно закинути ноги за голову наскільки зможете. Ця вправа значно полегшить життя спини на цілий день.

5-10 хвилин - водні процедури. Одразу після гімнастики вирушайте до ванної кімнати. Якщо дозволяє час - застосуйте спеціальну ванну, якщо ні - просто контрастний душ.

Лежачи в теплій ванні, помасажуйте все тіло струменем прохолодного душу. Поступово вода у ванні стане холоднішою, а коли в тілі з'явиться легке тремтіння - вийдіть з води і міцно розітріть шкіру махровим рушником.

Під душем протягом 2-3 хвилин плавно змінюйте температуру води від помірно холодної до помірно гарячої. Завершити душ краще на «холодній ноті».

Лайфхак. Щоб не виглядати втомленою у розпал новорічної вечірки, можна, звісно, вкотре випити горнятко міцної кави. Але найкраще допомагають забути про втому «ноти» жасмину й лимону. Експрес-рецепт приготувати дуже просто: 2-3 краплини лимонної або жасминової ефірної олії розчиніть в 1 чайній ложці косметичного крему або рослинної олії. Накладіть суміш на вказівні пальці і потріть скроні в ділянці пульсування вен.

  Title

Щоб усунути втому й тонізувати шкіру обличчя

5 хвилин - пілінг. Для початку шкіру варто очистити за допомогою пілінгу, скрабу чи гомажу - залежно від типу шкіри. Це і від чорних цяток порятує, і кровообіг у шкірі поліпшить завдяки масажним рухам.

10 хвилин - ліфтинг. Знадобиться дві великі миски - з холодною та гарячою водою - і два махрові рушники. Один треба змочити гарячою водою, злегка викрутити і покласти на обличчя на 30 секунд. Потім - рушник, змочений у холодній воді, і так 6-8 разів. Завершити треба обов'язково холодним компресом. До речі, така маска підійде і для ділянки навколо очей, яку зазвичай треба обминати. Якщо мішки під очима не спричинені внутрішніми захворюваннями, контрастні компреси будуть дуже доречними. Для кращого ефекту 1чайную ложку трави шавлії залийте 0,5 склянки окропу, настоюйте 10 хвилин, процідіть і розділіть на дві порції - гарячу і холодну. Позмінно прикладайте то холодний, то гарячий компрес.

2 хвилини - тонізація. Не кожен лосьйон впорається із завданням миттєвої тонізації шкіри, тому краще скористатися сумішшю лимонного соку з водою, взятих у пропорції 1:3. Протріть очищену шкіру щойно приготованим «тоніком» і почекайте кілька секунд, щоби шкіра ввібрала його. Шкіра підтягнеться, набуде здорового вигляду і буде готовою до накладання щоденного крему та макіяжу.

Щоб зробити стильну зачіску

5 хвилин - миття голови. Цього часу вистачить, щоб помити голову, а замість бальзаму, який треба тримати на волоссі кілька хвилин, можна скористатися спеціальним спреєм чи олією.

4-10 хвилин - вкладання. Якщо у вас пряме волосся, якому не завадило б додати об'єму, бажано втерти в корені пінку або злегка збризнути їх лаком. Потім нахиліть голову вниз і висушіть волосся феном, прочісуючи його пальцями або гребінцем з великими нечастими зубцями. Потім ще кілька штрихів гребінцем - і вашу укладку завершено. Незалежно від довжини волосся, об'ємна зачіска завжди виглядає більш виграшно. Тонке волосся виглядатиме ефектніше, якщо на кінчики накласти віск із золотистими мікрочастинками.

Якщо ж волосся трохи в'ється, перед сушкою накладіть трохи пінки на пасма і зімніть ще вологі пасма волосся знизу догори, ніби жмакаєте стрічки паперу. У такому вигляді волосся потрібно висушити феном з насадкою дифузор. Руками надайте зачісці форму. В результаті, ви отримаєте хвилясті «неслухняні» пасма у французькому стилі.

Лайфхак. Якщо святкувати Новий рік ви вирушаєте в гості прямо з поїзда або з роботи, вихід теж є. Гарний привід застосувати на практиці давно забутий бабусин спосіб миття голови «на сухо». Для цього існують спеціальні шампуні в пакетиках або балончиках. Їх треба рівномірно розподілити на волосся і шкіру голови, а потім просто розчесати пасма. Точніше, вичесати залишки порошкоподібного шампуню, який увібрав у себе шкірний жир та забруднення. Проте, користуватися стайлінгом після цього не варто. Та й ефект після нього не такий тривалий, тому після святкування волосся все ж варто вимити звичним способом.

До речі, цим методом можна скористатися і за умови форс-мажору (скажімо, як завжди, «вчасно» закінчився шампунь). Сухий шампунь замінять підручні засоби: підійде рисове, кукурудзяне або звичайне пшеничне борошно, тальк і навіть дитяча присипка. Словом, згодиться все, що має консистенцію порошку і здатне абсорбувати жир.

Щоб виглядати неперевершено і святково

Title  

5 хвилин - тонування обличчя. Якщо ви хочете, щоб тон лежав на обличчі тонким шаром і приховував дрібні зморшки, краще накладати його вологою губкою-спонжем. Якщо ж для вечірнього макіяжу потрібно зробити шар щільнішим, краще використовувати суху губку. Щільний маскувальний ефект мають точкові тональні засоби у формі олівця, які надійно ховають розширені капіляри і навіть веснянки. А коли потрібно приховати дрібні зморшки чи розширені пори, висипання, стануть у нагоді косметичні засоби з домішками, що розсіюють світло. В результаті, відбувається оптичний обман і дрібні недоліки стають менш помітними.

15 хвилин - макіяж. Зробити звичний щоденний макіяж кожна жінка може в максимально стислий час - все-таки, роки практики і досвід у тому, щоб гарно виглядати в ранковому поспіху на роботу, беруть своє. Але в новорічну ніч можна дозволити собі трохи більше, особливо у виборі фарб. Якщо рік Жовтого Собаки ви зустрічаєте у жовто-золотавій гамі, можна додати на скроні та вилиці золотистої пудри.

Також до жовтого вбрання брюнеткам, темним шатенкам та рудоволосим можна вибрати тіні рожевого, бузкового, зеленого та бронзового відтінків. На верхню повіку накладіть тіні від бузкового до рожевого, на нижню - від темно-зеленого до салатового півтонів. Таке поєднання ідеально підкреслює всі відтінки карих очей. На вії підійде чорна туш. З такими відтінками тіней чудово гармонує холодна рожева помада і такого ж кольору рум'яна.

Блондинкам та світло-русявим краще вибрати іншу кольорову гаму: пастель, золото, бронза, коричневий, світло-рожевий відтінки. Сіро-блакитні очі добре підкреслюють теплі відтінки - пастель, золото і бронза, зелені - бронза з коричневим. Щоб очі стали виразнішими, треба провести білим олівцем по внутрішньому краю повік. А щоб зробити погляд м'якшим, верхні вії можна профарбувати чорною тушшю, а нижні - коричневою чи сірою. Вдало доповнить образ прозоро-рожева помада та холодного відтінку рожеві рум'яна. На вилиці можна додати розсипчасту перламутрову пудру або тіні. Такий штрих підкреслить верхню частину обличчя, виділяючи очі.

Лайфхак. Коли немає часу на повний макіяж, обмежтеся однією лише тушшю - вона додасть погляду глибини та загадковості. Краще вибрати ту, яка містить колаген: з нею вії стануть максимально густими і довгими.

І звичайно ж, просто необхідно внести в новорічний make-up якусь родзинку. Наприклад, після того, коли ретельно профарбуєте вії чорною тушшю, додайте трохи кольору на самі кінчики - сріблястого або золотавого - це створить блискучий контраст і додасть новорічного настрою. Крім того, туш може бути повністю кольоровою, вона підходить як для денного, так і для вечірнього макіяжу. До сіро-блакитних очей підійде туш синього і бузкового кольорів. До карих і зелених - бордо, бірюза і бузок. Вона може контрастувати з тінями або ж доповнювати їх. Можна дати волю фантазії і розфарбувати верхні і нижні вії в різні кольори.

Ну а якщо часу зовсім катма, почесне перше місце з експрес-перетворення цілком справедливо належить новорічній масці. У таку ніч ви можете собі це дозволити!

4-6 хвилин - виправлення помилок. Погодьтеся, ви не щодня накладаєте вечірній make-up. Тому не потрібно впадати у відчай, якщо з першого разу не все вийде. Краще витратити кілька хвилин на виправлення помилок, ніж у святкову ніч виглядати буденно.

Наприклад, зробити занадто екстравагантний або темний колір помади більш благородним можна за дві секунди: спочатку промокнути губи серветкою, а потім покрити на кілька тонів світлішим блиском.

А якщо в найвідповідальніший момент нанесення підводки рука зрадницьки затремтіла, не потрібно намагатися витерти невдало зроблену стрілку. Адже після ретельного змивання косметики очі обов'язково почервоніють і «заплаканий» вигляд не врятує навіть повторно накладений шар майкапу. Краще затушувати промахи легким шаром пудри або консилера (іноді підійдуть і звичайні світлі тіні) і почати все спочатку.

  Title

Щоб надати рукам доглянутого вигляду

12-14 хвилин - експрес-манікюр. Насамперед, треба видалити старий лак - на це потрібно витратити 1 хвилину. Якщо нігтям потрібна швидка допомога, найпростіший та швидкий спосіб - змастити їх йодом, це ще одна хвилина. На те, щоб скористатися пилочкою й надати нігтям форму, потрібно витратити 8-10 хвилин. Щоб нігті не розшаровувалися, не використовуйте ножиці, а користуйтеся тільки пилкою. Працювати нею потрібно в одному напрямку - від країв до середини і тільки на сухих нігтях. Щоб не витрачати час на мильну ванночку для розм'якшення кутикули, просто потримайте руки під струменем теплої води з крану, потім відсуньте кутикулу до основи нігтя й зніміть зайве тонкою дерев'яною паличкою. Можна накласти поживний крем на руки і на цьому зупинитися - доглянуті нігті гарні самі по собі.

6-10 хвилин - накладання лаку. Якщо є бажання покрити нігті лаком, майте на увазі, що в моду повертається перламутр та ефект металік. Проте, матовий лак теж ще не здав своїх позицій, а для більш новорічного ефекту прикрасьте нігті глітером.

Лайфхак. Якщо безпосередньо перед святом ви зламали ніготь, то перш ніж обрізати його «під корінь», а разом з ним і всі інші, спробуймо реанімувати потерпілого. Добре, якщо у вашій косметичці знайдеться клей для натуральних нігтів. Потрібна лише одна крапля засобу, рівномірно розподілена в місці «розлому», і кілька секунд тісного контакту поверхонь. Ну а якщо нейл-клею під рукою не знайшлося, підійде звичайний прозорий супер-клей. Щоправда, користуватися ним слід вкрай обережно, щоб не допустити контакту зі шкірою. А коли переконаєтеся, що дві половинки одного нігтя з'єднані нерозривно, поправте лак і покрийте зверху закріплювачем.

Смаколики буковинської кухні

Несекретні матеріали: таємниці жіночого циклу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers