rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Празник св. Андрія в Норт­Порті, Флорида

У неділю, 10-го грудня, українська громада в південно-західній Флориді відзначила празник св. Андрія Первозванного в Українському релігійному і культурному Осередку в Норт-Порті, який названий іменем св. Андрія.

Title  
 Дует у складі о. Олега Сацюка
і маестро Михайла Цапаря
 

Після Служби Божої, яку відслужили для православної громади отці Олег Сацюк та Іван Фатенко, в гарно прикрашеній залі відбулася святкова трапеза, на яку завітали о. Василь Петрів із дружиною з греко-католицької парафії та пастор Михайло Якубович із дружиною з баптистської церкви.

  Title
  Дарія Томашоска і Віктор Лісничий

Голова Осередку Віктор Лісничий тепло привітав присутніх гостей і попросив о. Олега поблагословити трапезу. Після смачного обіду культурно-освітня референтка Осередку Галина Ліснича представила голів українсько-американських організацій у Норт-Порті: Євгена Томашоского (Українсько-Американські ветерани), Віру Боднарук (Товариство української мови ім. Шевченка та Громадського комітету), Анну Марію Суслу (Союз Українок Америки, 56 відділ), Дарію Томашоску (Ukrainian American Club) та Богдана Футея (федерального суддю Америки).

Святкову програму розпочав дует у складі о. Олега Сацюка та маестро Михайла Цапаря, які виконали чотири пісні: «О, Ісусе Наш Небесний», «О, Мати Божа, Мати Єдина», «Місто Моє» та «Вклоняюся Небу». Оля Бабчук коротко розповіла про дохристиянське святкування Андріївського вечора молоддю в Україні, а Таня Мірошниченко виконала на музичному тлі в'язанку українських сучасних пісень.

На завершення програми всі гості були запрошені співати популярні пісні «Карі очі, чорні брови», «Час рікою пливе» та «Де згода в сімействі» разом з Галею Лісничою, Марією Никитин та Вірою Боднарук під акомпанемент Володимира Шпічки на акордеоні.

Галина Ліснича подякувала членам Управи Осередку ім. св. Андрія, які долучилися до успішного проведення празника, зокрема, голові Вікторові Лісничому, Дарії Томашоскій, заступникові голови (відповідала за святкову трапезу), Кларі Шпічці, Наталці Невмержицькій, Євгенові Томашоскому, Анні Мацілинській, Марії Никитин, а також усім, хто доклав зусиль до того, аби атмосфера проведення празника була родинною, теплою і по-домашньому затишною.

Голова Віктор Лісничий подякував усім за участь і попросив отців завершити свято молитвою.

Фото Віктора Лісничого

 

Свято «Сяйво різдвяної зірки» в школі українознавства м. Детройт

Ігор Пастернак, творець дирижаблів, гендиректор Worldwide Aeros Corp: «Моя мрія – побачити українців в АТО з американською М4»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers