rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Меседж президентові

Міхеіл Саакашвілі на кожному мітингу не тільки критикує президента П. Порошенка, але й не добирає слів, щоб його якнайдошкульніше образити.

Останнім часом він його інакше не називає, окрім як баригою. Якщо згадаємо, що барига - це скупник краденого, то така характеристика офіційного глави великої, хоча й збіднілої, європейської держави, який все ще є рукопотисненим у всіх найбільших і найвпливовіших кабінетах світу, звичайно, є чимось сенсаційним, таким, що не вміщається у жодні рамки пристойності.

Але якщо ти вже пішов на такі звинувачення й образи, то тримай свою лінію і доводь, що це є правдою, наводь аргументи, переконуй фактами.

Коли ж на мітингах і в телевиступах політик обзиває іншого політика, а за лаштунками пробує з ним встановити якийсь контакт, це вже викликає, як мінімум, питання, здивування, а то й підозри.

Днями промайнула інформація, що, нібито, М. Саакашвілі написав якийсь лист Петрові Порошенку. Однак, сам екс-президент Грузії спочатку це заперечував. У той же час, включно і на марші за імпічмент 17 грудня, знову обзивав П. Порошенка, як хотів - і баригою, і ким завгодно.

Однак, адміністрація президента П. Порошенка, як виявляється, не дрімала. І прес-секретар Святослав Цеголко на своїй сторінці в соцмережах оприлюднив цей лист, зазначивши наступне: «У листі до президента М. Саакашвілі зізнався, що припускався і припускається багатьох політичних помилок. Він висловився за деескалацію ситуації, пообіцяв не вдаватися до подальшої дестабілізації і запропонував переговори «з уповноваженим представником». Натомість, як свідчить штурм Міжнародного центру культури і мистецтв на Алеї Героїв Небесної Сотні, свого слова пан Саакашвілі не дотримався.

  Title
  

З огляду на численні запити журналістів, а також на коментарі самого Саакашвілі, в яких він маніпулює змістом цього листа, прийнято рішення його оприлюднити».

Бюрократичний слововитвір «прийнято рішення» прозоро натякає, хто саме це рішення прийняв. Однак, звернімося до змісту і форми цього меседжа, послання від заклятого опозиціонера своєму найголовнішому політичному ворогові.

Вражають такі обставини:

По-перше, мова листа «щирого українця» Міхеіла Саакашвілі (на чому він постійно наголошує) до президента України є російською - яку вони обидва вважають «мовою ворога».

По-друге, виявляється, золотий медаліст Міхо Саакашвілі, як свідчить текст, є, перепрошую, не зовсім грамотною особою - принаймні, у вибраній ним для листа російській мові припускається елементарних помилок.

По-третє, він звертається до адресата «Поважний Петре Олексійовичу, пане президенте» - правда, без коми, яку я автоматично дописав.

По-четверте, М. Саакашвілі, який публічно заявляє, що бачить для П. Порошенка тільки один шлях - здати владу і забиратися до біса, в листі запевняє: «У мене нема жодних агресивних намірів».

По-п'яте, автор зізнається, що припускався і припускається багатьох помилок і пропонує деескалацію, тобто, заспокоєння, ситуації.

По-шосте, висловлює готовність у будь-який час зустрітися з представником (ясно кого - поважного Петра Олексійовича) і «все обумовити». Що саме готовий обумовити опозиційний вожак з ненависним йому опонентом-главою держави, неясно.

Лист завершується висловом: «З повагою».

Ось такий от меседж «непримиренного» опозиціонера Міхеіла Саакашвілі до «бариги».

Уже після надсилання цього листа М. Саакашвілі з трибуни Майдану знову «поливав» Петра Порошенка так, що мало не здасться. Що, втратив надію на отримання відповіді чи підвищував ставки у своїй грі з Порошенком?

P.S. А поки що читаємо лист, порівнюємо слова і дії, думаємо...

Група «Першого грудня» вимагає від політиків припинити війну всіх проти всіх

Утверджуймо національну ідеологію!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers