rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Столтенберга залишили генсеком НАТО ще на два роки

Столтенберга залишили генсеком НАТО ще на два роки

Чинний генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виконуватиме обов'язки на цій посаді до 30 вересня 2020 року.

Відповідне рішення ухвалили у вівторок країни-члени Альянсу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Союзники схвалили сьогодні продовження мандата Єнса Столтенберга на два роки - до 30 вересня 2020 року», - заявили у штаб-квартирі НАТО.

Як наголошується, всі союзники повністю довіряють генеральному секретареві Столтенбергу, який віддано виконує свою роботу на цій посаді заради адаптації НАТО до нових викликів 21-го сторіччя.

Як відомо, генеральний секретар НАТО обирається на термін у 4 роки з можливістю його продовження. Чинний глава Альянсу Столтенберг розпочав виконувати обов'язки на цій посаді 1 жовтня 2014 року.

 

Грибаускайте: Не може бути й мови про зняття санкцій з РФ

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що через відсутність прогресу у врегулюванні конфлікту на південному сході України «не може бути й мови» про скасування санкцій щодо Росії.

Про це вона сказала на зустрічі з акредитованими в Литві послами країн Євросоюзу, повідомляє прес-служба президента.

«Росія, як і раніше, не виконує Мінські угоди. На сході України тривають військові дії, з території цієї країни не виведені російські військовослужбовці, не відновлено український контроль над кордоном. Тому про скасування санкцій щодо Росії не може бути й мови», - підкреслила глава держави.

Як зазначила президент, спрямовані проти Заходу наступальні навчання «Захід-2017» показали, що необхідно і далі зміцнювати безпеку Європи від Арктики до Балтійських країн. Водночас, рішення Варшавського саміту НАТО ефективно втілюються в життя. У Балтійських країнах та Польщі дислоковані батальйони сил НАТО, проте ще необхідно створити систему протиповітряної оборони та умови для максимально швидкого прибуття допомоги союзників.

 

Пілоти погрожують Ryanair першим в історії компанії страйком

Профспілка льотчиків і пілотів Cock­pit хоче провести переговори з Ryanair про тарифи на оплату праці, погрожуючи розпочати страйк у будь-який момент.

Про це повідомляє DW.

«Ми даємо Ryanair останній шанс уникнути страйків, щоб авіакомпанія негайно оголосила про переговори за умовами праці та зарплати», - заявив президент Cockpit Ілля Шульц.

При цьому, орієнтиром для переговорів називаються тарифні умови туроператора Tui, який, як і Ryanair, використовує літаки Boeing 737.

Якщо страйк пілотів Ryanair все ж відбудеться, він стане першим в історії лоукостера.

Водночас, в профспілці наголошують, що в період різдвяних свят, з 23 до 26 грудня, страйків не буде.

Про готовність провести страйк оголосили як в Німеччині, так і в Ірландії, а також у Португалії та Італії.

Глава Ryanair Майкл О'Лірі відхилив можливість будь-яких переговорів із профспілками.

Ryanair базується в Ірландії, проте виконує польоти по всьому Євросоюзу і в низку інших країн, використовуючи як великі пересадочні вузли багато аеропортів.

 

Російський суд підтвердив можливість блокування Telegram

Міщанський райсуд Москви відхилив апеляцію на штраф, накладений на месенджер Telegram, що дає Роскомнагляду підстави для блокування месенджера в Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Міщанський суд визнав законним штраф, накладений на месенджер Telegram. За відмову співпрацювати з ФСБ компанія повинна виплатити вісімсот тисяч рублів. Рішення набуло чинності у вівторок, 12 грудня. Таким чином, Роскомнагляд отримав підстави для блокування месенджера в Росії», - йдеться у повідомленні.

Адвокат Раміль Ахметгалієв, який представляє інтереси компанії Telegram Messenger, сказав, що наразі не знає, чи буде оскаржувати це рішення суду - необхідно обговорити ситуацію із засновником месенджера Павлом Дуровим.

На засіданні суду Ахметгалієв казав, що інформацію, якою цікавиться ФСБ, не можна було передати через технічні аспекти. Наприклад, ключі дешифрування мобільних чатів не можна було надати, оскільки вони зберігаються на мобільних пристроях.

У понеділок Роскомнагляд заблокував за рішенням Генпрокуратури РФ низку сайтів «Відкритої Росії» та її засновника Михайла Ходорковського.

 

Екс-міністр фінансів Австрії постав перед судом - за корупцію

У столиці Австрії, Відні, у вівторок, 12 грудня, розпочався судовий процес над колишнім міністром фінансів Австрії Карлом-Гайнцом Грассером.

Колишнього австрійського міністра та ще 14 фігурантів справи обвинувачують у корупції, повідомляє DW з посиланням на агенцію dpa.

За даними прокуратури, Грассер, перебуваючи на посаді міністра, в 2004 році під час продажу 60 тисяч державних квартир дав приватному інвестору пораду щодо того, яку ціну слід пропонувати на торгах, щоб обійти іншого учасника тендера. При цьому обвинувачений, за версією слідства, отримав «відкат» - 9,6 мільйона євро, що становило один відсоток від загальної ціни угоди - 961 мільйон євро.

Грассер був міністром фінансів Австрії з 2000 до 2007 років. Цей процес став першим в історії країни, в рамках якого міністр обвинувачується у корупції, а саму справу розслідували протягом останніх восьми років. Свідками до суду викликані 165 осіб. Кожному з обвинувачених загрожує тюремне ув'язнення терміном до десяти років. Утім, усі підсудні заперечують свою провину.

 

У Румунії тривають протести проти корупції

Багатотисячні акції протесту відбулися у понеділок, 11 грудня, увечері у багатьох містах Румунії.

Учасники маніфестацій у Бухаресті пройшли маршем від центру румунської столиці до будівлі парламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не бажаємо, щоб у нашій країні встановилася диктатура злодіїв та корупціонерів», - заявив один з учасників протестів.

Представники опозиційних політичних сил, серед яких Націонал-ліберальна партія і Союз за порятунок Румунії, залишили будівлю законодавчого органу і приєдналися до мітингувальників. У акціях протесту взяли участь і члени Руху «Румунія - 100», керівником якого є екс-прем'єр Дачіан Чолош.

Учасники акцій протесту вимагають скасування поправок у системі правосуддя, наполягаючи на ініціюванні процедури проведення у країні дострокових парламентських виборів.

Аналогічні акції відбулися і в інших великих містах країни.

Парламент Румунії розпочав обговорення поправок до правової системи, згідно з якими істотно обмежується право президента призначати суддів та прокурорів, а Юридична інспекція переходить у підпорядкування міністру юстиції (раніше ця структура була підпорядкована виключно Вищій раді магістратури). Крім цього, парламентарі від правлячої Соціал-демократичної коаліції вже проголосували за збереження імунітету народних депутатів, родичі яких вже працевлаштовані у різних структурах парламенту.

 

Дитяче харчування Lactalis знімають із продажу через сальмонелу

Один із найбільших у світі виробників дитячого харчування Lactalis, продукція якого продається в усьому світі під кількома торговими марками, відкликає більше, ніж 600 партій продукції, яка може бути заражена сальмонелою.

Розслідування розпочалося після того, коли у Франції захворіли на сальмонельоз 26 немовлят, які вживали продукцію Lactalis, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Було виявлено і підтверджено зв'язок між забрудненням і споживанням продуктів дитячого харчування від виробничої лінії LNS Group (Lactalis Nutrition Health)... Наскільки це можливо, закликаємо не використовувати продукцію цього виробника», - звернулося до батьків Міністерство охорони здоров'я.

За даними виробника, зараженими можуть бути 7 тисяч тонн продукції, виробленої на заводі у Франції. В компанії ще не встановили, скільки з цього обсягу продукції вже відправлено на продаж.

Перші партії відкликаються з Китаю, Пакистану, Великої Британії та Судану. Водночас, у компанії заявили, що не можуть гарантувати вилучення геть усіх потенційно небезпечних продуктів.

Окрім бренда Lactalis, продукція продається, зокрема, під брендами Milumel et Picot, Carrefour.

 

Китай запустив найбільшу в світі плавучу фотоелектростанцію

У місті Хуайнан (провінція Анхой, Китайська Народна Республіка) запрацювала найбільша в світі плавуча фотоелектростанція.

Про це повідомляє Yicaiglobal.com.

«Станція з встановленою потужністю 150 мегават - перший подібний проект компанії China Three Gorges Corp.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повністю станція до електромережі буде підключена наступного року, і її потужності вистачить, щоб забезпечити 94 тис. міських та сільських домогосподарств. Загальні інвестиції в будівництво становили $151 млн.

Перевагами подібних електростанцій є те, що вони не заберуть багато місця, а морська вода діє як природній охолоджувач, що збільшує об`єми виробництва електроенергії.

 

Мер канадського міста підстрелив себе на полюванні

Джон Хіккей, мер канадського міста Хеппі Веллі-Гуз Бей, розташованого на сході провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, отримав серйозне поранення під час полювання.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в поліції столиці провінції міста Сейнт Джон, мер отримав кулю у підборіддя.

Хоча він перебував у лісі один, Хіккею вдалося вибратися до дороги, де випадкові свідки надали йому першу допомогу та викликали лікарів. До лікувального закладу його привезли у критичному стані.

Наразі мер перебуває у лікарні Сейнт Джона, де йому зробили складну операцію. Інші подробиці інциденту наразі залишаються невідомими.

Зазначимо, що населення Гуз Бей та околиць становить всього близько 8 тисяч осіб, однак цього року у населеному пункті кілька разів здійснювали вимушене приземлення величезні трансатлантичні літаки, пілоти яких зіштовхувалися з технічними проблемами в повітрі.

 

У Франції на телемарафоні зібрали €75 мільйонів на дослідження рідкісних хвороб

У Франції на наймасштабнішій щорічній телевізійній благодійній акції Telethon зібрали 75,6 мільйона євро на дослідження рідкісних нервово-м'язових захворювань.

Ця сума не остаточна, оскільки пожертви можна ще перераховувати тиждень після урочистого завершення марафону. Марафон проходить щороку і триває 30 годин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року була зібрана дещо менша сума, ніж минулого. Ми свідомі того, що французи, які є учасниками Telethon, вчора оплакували Джонні Холлідея. Ми розуміємо, що французам було не до цього. Впевнена, що пожертви від них надійдуть найближчими днями», - зазначила керівник асоціації боротьби з міопатією Лоренс Тьєнен-Ерме, яка виступає організатором телемарафону.

Telethon щороку збирає кошти на дослідження в області генних нервово-м'язових захворювань та деяких інших хвороб. Уперше він відбувся у 1987 році. У 2016 році Telethon у день завершення зібрав 80,3 млн євро, учасники перераховували кошти і пізніше, в результаті, сума сягнула 92,7 млн євро.

Загалом, заходи Telethon охоплюють близько 10 тисяч населених пунктів Франції. У деяких містах Франції марафону присвячують народні гуляння, особливі заходи, навіть встановлюють рекорди. У місті Бейна, що в центральній частині країни, цьогоріч сплели довжелезний шалик (майже 80 км завдовжки), а на півдні країни, у місті Фрежусі, приготували величезну яєчню (з 15 тисяч яєць).

Президент Молдови зобов’язаний бути безпартійним

Румунією прокотилася хвиля протестів: на вулиці вийшли судді й прокурори

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers