rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ «Різдвяні зорі»

Хай різдвяна добра казка

Подарує тепло й ласку.

Хай різдвяні світлі зорі

Знищать смуток весь і горе!

Щастя, радість і добро

Хай несе до вас Різдво!

 

Саме такими віршованими акордами в суботу, 9-го грудня, розпочався святковий концерт «Різдвяні зорі» музичної студії по класу фортепіано під керівництвом пані Віри Козак та по класу гітари під керівництвом пані Надії Вовк, що при парафії св. Йосифа Обручника.

Title Title 

 

Музичні інструменти оживали в руках юних віртуозів, перетворюючись у пензлі, що різдвяним передзвоном малювали чудову і затишну зимову казку. Дружня спільнота батьків своєю волонтерською працею долучилася до прикрашання сцени залу. Білосніжні покривала стільців нагадували засніжені пагорби рідних Карпат.

Блистять сніжинки на ялинках,

Іскриться сніг, біліє все.

А з неба у святкових шатах

Нам Миколай дари несе...

Тематичне різнобарв'я звуків органічно переплелось з віршованими рядками, так майстерно підібраними улюбленими наставницями.

Title Title 

 

Лунала традиційна різдвяна музика: «Щедрівочка», «The First Noel», «Свята ніч», «Deck the Halls», «Колядниця», «A Journey in the Arctic», «На ковзанці», «Різдвяна п'єса», «Вальс сніжинок», «Лускунчик», «Лебедине озеро», «Метелиця», «De Lune», «Santa Lucia», «Різдвяні зорі», «Спи, Ісусе», «O, Christmas Tree».

А також звучала класика: твори Й.-С. Баха, Людвіга ван Бетховена, Франца Шуберта, Йоганна Штрауса, Петра Чайковського, Поля де Сенневіля.

Title Title 

 

Ансамбль учнів старших класів виконав українську народну пісню «Дівка в сінях стояла».

Ансамбль учнів молодших класів - «Ой, хто, хто Миколая любить». Ансамбль учнів-піаністів молодших класів - «Мишина школа». Навіть маленька Лисичка-Сестричка впевнено показувала набуті вміння з музикування на фортепіано.

Title Title

 

Звучали рідні українські мотиви: «Ой, у гаю при Дунаю», «Чорні брови, карі очі». Теплим затишком наповнили душу звуки танго, польки, вальсу, коломийки й мазурки.

Про чудове, професійне звучання подбав звукооператор святкового вечора Михайло Колода. І хоча звучали тільки уривки творів, проте мелодії тішили батьків і гостей, бо на сцені були їхні любі діти, що, перемагаючи збентеженість і хвилювання, тішились своїми успіхами.

Title Title 

 

Переповнений зал вдячних глядачів на одному диханні прослухав понад 40 динамічних номерів насиченої й цікавої різдвяної програми. Після концерту на діток чекав святковий стіл з гостинцями та «Миколайчиками» від учителів. Запам'ятаються всім присутнім не тільки різдвяні побажання «We Wish You a Merry Christmas», але й весела спільна фотографія на згадку. Діти не могли не сміятися від кумедного «Скажіть піца!», чим так влучно підбадьорила їх пані Надія Вовк.

Title Title 

 

Маса позитивних емоцій у діток та їхніх батьків, тому що концерт вдався на славу. Це й не дивно, адже викладацький склад працював над цим від початку навчального року. Велика шана і вдячність чудовим викладачам - пані Вірі Козак та пані Надії Вовк. Подяка пароху о. Миколі Буряднику та парафії церкви св. Йосифа Обручника за підтримку не тільки духовного розвитку наших діток, але й їхнього мистецького поступу.

Title Title 

 

Сміливо можу сказати, що ми всі з нетерпінням чекатимемо такого наступного побачення - свята музики.

Світлого всім Різдва!

У гарну днину, в добрий час

З Різдвом вітаємо ми вас!

З Вечерею Святою,

Веселою колядою!

 

Title Title 

 

Хай колядка лунає,

І сніжком хай посіває.

Хай Новий рік несе у хату

Щастя й радості багато.

 

Світлини Тетяни Дрожжини
та Людмили Худик

Віршовані рядки з програми
музичного вечора

Українські діти колядують

Святкова ретро-ніч в Українському Інституті модерного мистецтва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers