rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Українські діти колядують

Радуйся ти, Земле, радуйся новині -

Всім нам на спасіння Бог послав Христа.

Сина  любого, щоб прийшло прозріння,

І любові сила, й віри висота

Щодня хтось на землі народжується або святкує день народження - свій, своїх батьків, своїх друзів або близьких. Та, все ж, є такий день народження, який особливо близький для всіх людей на землі. Це - День народження нашого спасителя Ісуса Христа!

 TitleTitle 

 

Різдво!.. Найкрасивіше і найзагадковіше зимове свято... Це свято приходить до нас морозної ночі, в годину опівнічної храмової служби, в сяйві свічок, у світлі зірок і гучному співі хору. Звуки дитячих голосів, що славлять Бога, як ангельський хор, наповнюють торжеством Всесвіт. Небо і земля славлять Різдво Христове. На землі, хоча б ненадовго, запановує мир, а серця наповнюються добротою.

Title Title

 

Янголи і діти прославляють Бога,

І співає серце в радості земній.

Кожному хай буде світлою дорога -

Сяє ясна зірка в сонній далині.

Різдвяна пора - це також найбагатший час на народні звичаї. Кожен куточок України - Закарпаття чи Лемківщина, Волинь чи Слобідська Україна, Буковина чи Полісся, а також за її межами, де живуть українці, - святкує Різдво по-своєму, але мета в усіх одна - славити Бога.

Різдво Христове - довгоочікуване сімейне свято, коли за одним столом збирається велика родина. Так і цього року ми знову зібралися нашою великою дружньою шкільною родиною, щоб прославити народження Ісусика. До цього свята ми готувалися радісно і натхненно. І 10 грудня у приміщенні школи українознавства при парафії св. Володимира відбулося свято «Українські діти колядують».

Title Title

 

Розпочалось свято зі слів привітання отця Івана - настоятеля собору св. Володимира. Програму заходу, котрий проводила завуч нашої школи пані Тетяна Шевченко, відкрили колядники і вертеп (учні 7-10 класів), яких із захопленням сприймали глядачі. Вони прославляли Народжене Дитя.

Також була виконана чудова колядка «Так рано-раненько» у виконанні тріо дівчат 6 класу: Христини Поліщук, Влади Ходоровської та Соломії Чех. Учні 4 класу співали колядки у супроводі п. Люби Лехняк (фортепіано) та Дмитрика Салдана (скрипка).

Title Title 

 

Виступи дітей кожного класу змінювалися колядками і віншуваннями з різних куточків України, але єднала всіх радість прославлення Дитятка Божого, Ісуса. Також дуже зворушливо було, коли наприкінці свята всі учні хором співали пісню «Новорічна привітальна». Дитячі голоси зливалися з дорослими голосами і створювали чудовий мелодійний передзвін.

Свято закінчилось неприхованою радістю: до дітей завітав святий Миколай. Він привітав усіх із прийдешніми святами і разом з настоятелем собору св. Володимира отцем Іваном і директором школи п. Лілею Лимар роздавав чудові подарунки всім - і дорослим, і малим.

Title Title 

 

На завершення, після благословення їжі отцем Іваном усі учасники і присутні пригощалися смачною перекускою, яку заздалегідь приготували батьки наших учнів.

Почесним гостем свята, окрім святого Миколая, був консул Генерального консульства України в Чикаго п. Ігор Боднар, який високо оцінив роботу нашої школи та привітав усіх присутніх у залі з прийдешніми святами.

Кожна людина має свою Батьківщину, яку любить понад усе на світі. Бо Батьківщина, як рідна мати, її не можна ні купити, ні заслужити; вона - одна у кожного і дається з народження. Слово «Батьківщина» має спільний корінь зі словом батьки. І саме вам, любі наші батьки, ми дякуємо за розуміння, за допомогу у проведенні свята, за допомогу у прищепленні любові і поваги до традицій нашого українського народу, щоб і надалі зберігати їх у наших серцях. Адже це - наше коріння.

Радість нині у кожній родині -

Ми святкуєм Різдво в Україні.

Тож у Києві, Луцьку, Полтаві,

У Донецьку, Одесі, в Чикаго,

У Тернополі, Харкові, Львові -

Всіх зі святом! Будьте здорові!

 

Світлини Олени Лимар

 

Святкова ретро-ніч в Українському Інституті модерного мистецтва

Софія Федина – волонтер, яка духовно і матеріально підтримує військових у зоні АТО

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers