rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Тканина, яка здатна зігрівати та охолоджувати

Тканина, яка здатна зігрівати та охолоджувати

 

Новий матеріал, розроблений американськими вченими в лабораторіях Стенфордського університету, здатний зігрівати людину в холодну погоду і охолоджувати в більш спекотних умовах, передає Ukr.Media. Унікальна двошарова тканина може застосовуватися як для створення одягу, так і у сфері високих технологій.

В основі створення даної розробки лежить використання спеціальних компонентів. З внутрішнього боку це поліетилен з нанопорами, який у разі підвищення температури зовні пропускає тепло, що виділяється організмом. У той же час зовнішня оболонка матеріалу - це шар з напиленням міді з низьким коефіцієнтом випромінювання. Він здатний поглинати тепло і практично його не віддавати. При цьому, він може досить легко пропускати повітря і пар, що дає шкірі приємну прохолоду. Вчені вже шукають практичне застосування даного матеріалу. Передбачається, що він буде популярним при створенні демісезонного одягу або захисних чохлів техніки, що працює при перепаді температур.

Джерело: https://ukr.media

 

У В'єтнамі придумали маску для злому iPhone X

 

Фахівці в'єтнамської дослідницької компанії Bkav змогли створити маску, за допомогою якої вдалося зламати систему захисту Face ID iPhone X.0

У ролику, опублікованому на YouTube, експерти продемонстрували, як їм вдалося обійти захист смартфона. Маска складається з 3D-моделі обличчя з наклеєними фотографіями очей і губ, а також зі силіконовим носом.

Співробітники Bkav лише демонструють у ролику, як їм вдається розблокувати смартфон за допомогою маски, але не сам процес налаштування системи. Ймовірно, Face ID початку була налаштована на розпізнавання цього «обличчя». Крім того, не повідомляється, скільки було спроб для злому системи. Фахівці зазначили, що процес створення маски забрав у них багато часу і витрати склали 150 доларів (без обліку вартості 3D-принтера).

Система розпізнавання обличчя Face ID з'явилася в iPhone X як заміна сканера відбитків пальців Touch ID. В Apple запевняють, що це найбільш безпечна з усіх існуючих систем захисту, і ймовірність її злому становить один до мільйона. Відповідно, у компанії стверджують, що Face ID неможливо обдурити, і попереджають, що вона буде працювати некоректно з близнюками і дітьми віком до 14 років.

 

MOTOROLA навчила чохли трюку POLAROID

 

Title  

Motorola анонсувала новий Moto Mod, який приєднався до модельного ряду Moto Z. По суті, це принтер Polaroid Insta-Share, який вбудований у чохол для телефону. Новинка доступна для попереднього замовлення. Чохол має фізичний затвор, який можна використовувати для створення фото з допомогою запуску камери телефону. Після цього чохол може миттєво роздрукувати фото на 2 x 3-дюймовому папері ZINK.

Крім друку «живих» фотографій, також він здатний друкувати фотографії з Instagram, Google Фото і Facebook. Крім цього, полароїд здатний використовувати фільтри, а також робити написи на фото в режимі реального часу й одразу роздруковувати фото.

Він уже доступний за 199 доларів, починаючи з п'ятниці, 17 листопада. Однак, у новинки є і свої мінуси. Полароїд занадто громіздкий, щоб зручно лежати в кишені.

Джерело: https://m.znaj.ua

 

Ціна, екран, камера, залізо, батарея. Який зі смартфонів-флагманів є кращим: iPhone X чи Galaxy Note 8

 

Нещодавно південнокорейський виробник смартфонів Samsung випустив рекламний ролик, в якому висміяв свого конкурента - компанію Apple.

  Title

Сюжет ролика розвивається навколо фаната iPhone, який з 2007 року купує новинки від Apple, але щоразу зіштовхується з неприємностями. На відміну від нього, його подруга користується смартфонами компанії Samsung і подібних труднощів не відчуває.

Спочатку герой намагається сфотографувати прекрасний краєвид, але не може зберегти фотографію - не вистачає місця. Розробники нагадали, що в першій версії iPhone було всього лише 16 гігабайт вбудованої пам'яті без можливості розширити сховище зовнішньої карти пам'яті.

У 2016 році хлопець та його подруга падають в озеро. Смартфон компанії Samsung «виживає» після падіння у воду, на відміну від iPhone. З 2016 року південнокорейські смартфони вже мали захист від вологи.

Потім головний герой купує iPhone 7, в якому автори ролика висміюють дивні аксесуари від Apple і відсутність бездротової зарядки. У підсумку, головний герой розчаровується в смартфонах від Apple, купує новий Samsung Galaxy Note 8 і проходить повз чергу людей за iPhone X.

Новий рекламний ролик Samsung обійшов «вибухонебезпечну» тему бракованих смартфонів Galaxy Note 7 і не врахував кілька переваг iPhone. Щоб вивчити питання «хто є крутішим», редакція Ukr.Media порівняла два останні смартфони компанії - iPhone X і Galaxy Note 8.

Ціна

 

Galaxy Note 8 вже з'явився й на українському ринку. Купити новинку з 64 гігабайтами вбудованої пам'яті можна від 30 тисяч гривень. iPhone X ще не з'явився в українських магазинах, але старт продажів смартфона планується на листопад.

Вже зараз можна зробити попереднє замовлення. На офіційному сайті Apple купити смартфон можна за $999 (близько 27 тисяч гривень). Однак, для українського ринку ціна гаджетів, зазвичай, відрізняється. Вже зараз у деяких Інтернет-магазинах можна купити iPhone X із вбудованими 64 гігабайтами пам'яті за 42 тисячі гривень і за 256 гігабайт пам'яті - 52 тисячі гривень.

Залізо

 

Оперативної пам'яті в Galaxy Note 8 вбудовано вдвічі більше, ніж в iPhone X - 6 гігабайт проти 3. В обох флагманах встановлені найостанніші процесори. У Galaxy Note 8 - восьмиядерний Exynos 9, а в iPhone - шестиядерний A11 Bionic.

Однак, кількість ядер вже давно не показник продуктивності смартфона. Згідно з тестами AnTutu, iPhone X трохи «випереджає» свого конкурента у швидкодії «заліза». iPhone набрав в тесті продуктивності 189 827 балів, а результат смартфона від Samsung - 174 570 балів.

Численні огляди на каналах YouTube показують, що подібна різниця відчутна і для користувача. Note 8 завантажує програми мало не в півтора разу довше, ніж iPhone.

Екран

 

Дисплей у флагмана Samsung більший, ніж у iPhone X - 6,3 дюйма проти 5,8. Також у смартфона Galaxy Note 8 вищі роздільна здатність і контрастність.

Флагман Samsung вийшов раніше, і фахівці ресурсу DisplayMate тут же визнали його дисплей найкращим у світі, проте після виходу у вересні iPhone X, змінили думки на користь флагмана від Apple. Хоча компанія Apple закуповує дисплеї OLED у Samsung, розробники iPhone X, на думку DisplayMate, більше досягли успіху в калібруванні екрана під гаджет.

Наприклад, у iPhone X максимальна загальна яскравість 634 ніт, тоді як для флагмана Samsung це значення доходить до 423 ніт. Це означає, що колірна гамма смартфона Apple більш реалістична порівняно зі Samsung.

Камера

 

Обидва флагмани використовують 12-мегапіксельні подвійні основні камери. Але камери Samsung більш світлочутливі, а також мають поліпшену діафрагму. Це означає, що в тьмяному приміщенні або ввечері на вулиці Note 8 фотографує краще, ніж iPhone X.

Також у Note 8 краща фронтальна камера - 8 мегапікселів, тоді як у iPhone X всього 7 мегапікселів.

Біометрика

 

У Apple iPhone X немає сканера відбитків пальців через відсутність домашньої кнопки. Однак, всі пристрої Samsung мають зчитувачі відбитків пальців на задній панелі смартфона.

Замість сканера відбитка пальців, в iPhone X з'явилася нова можливість впізнавати користувача в обличчя (Face ID). Але поки що ця функція дає збої.

Батарея

 

Батарея в Note 8 трохи більша, ніж в iPhone X - 3300 мАг і 2700 мАг. Однак, екран у Note 8 більший, а значить, і ємність батареї має бути більшою.

Втім, багато користувачів писали, що при середньому навантаженні Note 8 тримається півтора дня, коли iPhone X - лише день.

Samsung чи Apple?

 

Флагман iPhone X обганяє за продуктивністю та реалістичністю екрану, проте Note 8 краще фотографує і тримає довше заряд.

Поки що представники компанії Apple не відповіли на глузування в ролику конкурентів. Війна між «яблокофонами» і «гнусмасами», як їх називають користувачі, триває вже не перший рік і збільшує обом компаніям популярність.

Деякі компанії також намагаються «засвітитися» в полі протистояння двох компаній. Так, компанія Nokia зняла свій ролик. У ньому користувачі iPhone і Samsung влаштували бійку. Поки фанати компаній билися за те, чий телефон кращий, користувачі смартфонів Nokia знімали їх на камеру.

Джерело: https://ukr.media

 

Японська FutureModel випустила у продаж найменший у світі смартфон

 

Title  

Японська компанія FutureModel випустила у продаж найменший у світі смартфон NichePhone-S, розміри якого дещо більші, ніж кредитна картка, а його вага становить 38 гр. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Габарити NichePhone-S - 90 х 50 мм, завтовшки він 6,5 мм. Смартфон працює на двохядерному процесорі MediaTek MT6572A і на операційній системі Android 4.2 Jelly Bean.

Дисплей у смартфона звичайний монохромний, роздільною здатністю 128 х 64 пікселів. Ємність батареї становить 550 мА/год., цього цілком вистачає на 72 год. роботи в режимі очікування або на 3 год. безперервної розмови.

NichePhone-S має Wi-Fi і Bluetooth, диктофон, будильник і музичний програвач, який може відтворювати музику з хмарного сховища.

У Китаї робот здав іспит лікаря

Новорічні святкування в Україні та Києві: 100 років тому

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers