rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Вшанування пам’яті жертв Голодомору у Флориді

Скорботна річниця Голодомору 1932-33 рр. щороку згадується українською громадою у Флориді в листопаді місяці. 56-й відділ Союзу Українок Америки (СУА) на своїх ширших сходинах у листопаді запалює свічку пам'яті на чорному вишиваному рушнику. Під час цьогорічного вшанування 7-го листопада Лідія Білоус, референтка Суспільної Опіки Головної Управи СУА, розповіла про заходи СУА, приурочені цій сумній даті, щоби ще раз нагадати спільноті світу про страшну трагедію українського народу.

У листопаді 1933 р. Головна Управа СУА організувала «Комітет надзвичайної допомоги голодуючим українцям». У журналі СУА «Наше життя» друкувалися архівні документи про діяльність вищезгаданого комітету. СУА здійснив переклад з української англійською мовою книги проф. Валентини Борисенко «Свічка пам'яті 1932-33 рр.» - усні свідчення очевидців Голодомору. Було вирішено докласти зусиль, щоб громадські бібліотеки в США включали книги про Голодомор до своїх колекцій. На ХХХІ Конвенції СУА в 2017 р. прийнято резолюцію сприяти поширенню серед американських громадських та академічних спільнот інформації про Голодомор - геноцид українського народу.

Title Title 
 Соборна панахида СУА, ширші сходини. Справа: Лідія Білоус, за столом –
почесні членки СУА виконують гімн СУА

 

У неділю, 19-го листопада, заходами Громадського комітету західно-південної Флориди, до якого входить 56-й відділ СУА, була відслужена соборна панахида за жертвами Голодомору в церкві Входу в храм Пресвятої Богородиці під проводом єпископа Богдана Данила у співслужінні греко-католицьких священиків о. Василя Петрова і о. Володимира Волощука та православних священиків о. Олега Сацюка та о. Івана Фатенка.

Title Title 
 СУА, ширші сходини. Зліва: Орися Свистун,
Анна Марія Сусла (голова), та Марія Наваринська
 СУА, ширші сходини. Вигляд на залу з присутніми
на урочистому заході з нагоди вшанування
жертв Голодомору

 

Члени Громадського комітету - Віра Боднарук (голова), Дарія Томашоска, Лідія Білоус, Рома Гуран, Леся Попель, Ігор Гронь, Ліда Бойко, Оксана Лев, Клара Шпічка, Одарка Горбачевська і Богдан Боднарук тримали запалені свічки на знак вшанування пам'яті жертв Голодомору. Вічна їм пам'ять!

Фото Христини Чайковської

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні відвідала навчально­реабілітаційний центр «Джерело»

67-і Річні Загальні Збори Кредитівки «Самопоміч»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers