rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Сотні людей на Soldier Field прийшли вшанувати американських ветеранів

У суботу на Soldier Field у Чикаго зібралися сотні людей, аби вшанувати ветеранів та подякувати їм за службу.

«На війні немає солдатів, які б не отримали рани», - заявив на церемонії вшанування сенатор Dick Durbin. «Ми будемо вшановувати кожного американського ветерана у цей день і щодня за ті рани, через які вони страждали, за ті жертви, які вони здійснили, і за ті свободи, які вони забезпечили усім нам».

Церемонія відбулася перед знаменитою Doughboy Statue на знаменитому стадіоні, де були присутні представники усіх збройних сил.

«Це - вшанування  чоловіків і жінок та їхніх сімей, які боролися не за ідеали просто місця, яке має назву Америка, а за цілу низку ідеалів, які об'єднують усіх нас», - зазначив мер Rahm Emanuel.

Міністр армії США Ryan McCarthy був головним доповідачем під час церемонії вшанування. Він оголосив про вшанування пам'яті загиблих хвилиною мовчання, а також подякував усім тим, хто служив.

«Ми вшановуємо тих, хто живе серед нас, тих, хто служив раніше, і тих, хто ще служить сьогодні».

Церемонія завершилася салютом із 21 гвинтівки та покладанням вінка присутніми на церемонії високопосадовцями.

 

Fiorettі позмагається із Preckwinkle за посаду голови Ради округу Cook

Колишній чиказький олдермен Bob Fioretti оголосив у понеділок про свій намір позмагатися за посаду з Toni Preckwinkle, чинною головою Ради округу Cook, під час майбутніх праймеріз демократів.

Fioretti оголосив про участь у майбутніх виборах у Lansing Municipal Airport, в одному з передмість Чикаго. Згадав він і про податки в окрузі Cook.

«Зароблена копійка - це не копійка, котру можна відкласти. Це - кошти на сплату нового податку», - каже Fioretti. Він ініціював петицію, в якій усі бажаючі могли підписатися за внесення його прізвища на розгляд праймеріз після того, коли спірний податок на газовані солодкі напої в окрузі Cook був скасований у жовтні. Підписи збирали до 4 грудня. Нагадаємо, праймеріз відбудуться 20 березня 2018 року.

Після зміни меж виборчих округів у 2015 року, коли він втратив 2-й район, який репрезентував із 2007 року, Fioretti вирішив балотуватися на мера Чикаго.

Тоді він програв вибори, а пізніше підтримав переобрання Rahm Emanuel, який тоді змагався з Jesus «Chuy» Garcia.

Пізніше того ж року Fioretti започаткував невдалу кампанію проти сенатора штату, намагаючись перемогти чинного сенатора-демократа Patricia Van Pelt. Вона презентує 5-й район, що частково охоплює північну та західну частини Чикаго.

Інформація про участь Fioretti у майбутніх виборчих перегонах на посаду голови Ради округу Cook надійшла майже через місяць після того, коли уповноважені проголосували за скасування податку на солодкі газовані напої. Саме запровадження цього податку ініціювала Preckwinkle.

Податок, прийнятий для збалансування бюджету округу, за словами Preckwinkle, мав стримати масштабне скорочення соціальних послуг. Натомість, спричинив гостру критику покупців та власників бізнесу.

Раніше Preckwinkle була настільки популярною, що була гідним суперником Emanuel. Проте, запровадження цього податку суттєво вплинуло на її рейтинг. Саме це зробило її більш вразливою порівняно з такими суперниками, як Fioretti.

Про його участь у виборах також розповів колишній кандидат на посаду мера Чикаго Willie Wilson. Він заявив, що округ Cook «йде у неправильному напрямку», а Fiorettі «буде слухати людей».

 

У Metra затвердили збільшення вартості проїзду та зменшення кількості потягів

У Metra затвердили новий бюджет на 2018 рік. У новий бюджет члени ради компанії заклали збільшення цін на проїзд та зменшення послуг.

Бюджет, який був затверджений у п'ятницю, складає, щонайменше, $800 млн. Збільшення тарифів та зменшення послуг у компанії планують використати для покриття дефіциту, який складає $45 млн. Члени ради також затвердили кошторис капіталовкладень, на який виділили $200 млн.

Збільшення цін на проїзд - уже четверте за останні чотири роки у Metra.

«Люди кажуть, що це - надто велика вартість проїзду, але ніхто з нас не хоче бачити, як збільшуються тарифи», - каже член ради Ken Koehler. «Якщо вони хочуть їздити на безпечних і надійних потягах, збільшення цін на проїзд є необхідною умовою».

Згідно з планом, вартість щомісячних проїзних, які популярні у пасажирів з передмість, збільшиться з $9 до $12,50, залежно від зони.

Вартість квитків в один бік збільшиться на 25 центів, а вартість проїзного на 10 поїздок збільшиться з $4,25 до $7,75, залежно від зони.

Проїзні на проїзд у вихідні подорожчають від $8 до $10. Із таким проїзним можна буде їздити і в п'ятницю. Наразі проїзні на вихідні діють лише у суботу та неділю, за деякими винятками.

Окрім збільшення цін на проїзд, відбуватиметься і скорочення послуг. Воно стосуватиметься, насамперед, чотирьох ліній, зокрема, потягів, які прямують до North Central Service, SouthWest Service та Rock Island. Кількість потягів, які курсують у будні, буде зменшена або вони взагалі припинять їздити на всіх трьох лініях. Початок таких нововведень стартуватиме вже у лютому.

За даними компанії, скорочення зачепить і потяги, які курсують у напрямку Milwaukee District North Line.

«Теперішня ситуація є нестабільною і загрожує майбутній життєздатності вкрай важливих послуг, які надає Metra», - заявив Norman Carlson, голова Metra. «Завдяки належній кількості стабільних державних інвестицій ми можемо створити систему з довгим і світлим майбутнім. Це - явно в інтересах мешканців північно-східного Іллінойсу».

За даними агенції, їй доведеться витрачати $1,2 млрд щорічно, щоб досягти і підтримувати «в належному стані» залізничну систему. Як запевняють члени ради, штат не зміг надати ці кошти компанії. Відтак, якщо фінансування з боку штату не збільшиться, проїзд може знову подорожчати.

«Якщо ми не отримаємо допомогу від штату, нам доведеться ще раз переглянути збільшення витрат у середині року», - заявив Stephen Palmer, член правління Metra.

 

Чикаго стане містом-господарем 2020 NBA All-Star Game

Chicago Bulls організовуватиме All-Star Game у 2020 році. Про це офіційно оголосили на прес-конференції у п'ятницю. У заході взяли участь численні високопосадовці, зокрема, мер Чикаго Rahm Emanuel, Adam Silver, комісар NBA, та Michael Reinsdorf, президент Bulls.

«Чикаго стане епіцентром баскетболу в усьому світі», - зазначив Silver. «Він (мер Emanuel) регулярно закликав і був ініціатором того, аби провести ігри тут. Ми сподіваємося бути тут».

Востаннє команда організовувала All-Star Game ще у 1988 році. Тоді Michael Jordan отримав нагороди MVP перед величезною кількістю людей на стадіоні у Чикаго.

За попередніми даними, і в Navy Pier, і у Wintrust Arena, новому центральному офісі DePaul, відбуватимуться події, які стосуватимуться ігор.

  Title

У минулому команда не дуже охоче висловлювала бажання організувати цей захід у Чикаго. Власник команди Jerry Reinsdorf заявляв під час інтерв'ю у 2012 році з ESPN, що ліга «змушувала мене організовувати «All-Star Game».

Michael, син Reinsdorf, операційний директор Bulls, процитував свого батька під час прес-конференції. Він, зокрема, заявив, що його власний син і мер Emanuel переконали його підштовхнути Лігу обрати для ігор саме Чикаго.

«Ми усвідомлюємо, який культурний вплив здійснюватиме All-Star Game у Чикаго».

Кажуть, що Reinsdorf є власником багатьох магазинів та інших закладів біля United Center. Саме це, на думку багатьох, спонукало його взятися за організацію ігор.

«Повернення NBA All-Star Game, вперше за три десятиріччя, у місто - це перемога для нашого міста, нашого бізнесу та вболівальників будь-якого віку, які матимуть шанс стати частиною однієї з найбільших подій у баскетболі», - зауважив Emanuel.

«Місто Чикаго може взяти на себе відповідальність за організацію All-Star week. Місто, а не тільки стадіон, проведе цю подію. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб All-Star Game відбулися і у більшості американських міст», - додав мер.

Los Angeles буде господарем 2018 NBA All-Star Game. Charlotte прийматиме ігри у 2019 році. Місто у 2017 році втратило шанс приймати ігри через дискусії навколо суперечливого законопроекту, який стосувався вбиралень для трансгендерів у штаті Північна Кароліна.

 

Чиказька архієпархія оголосила про злиття ще декількох парафій

Чиказька архієпархія римо-католицької церкви розповіла, які саме парафії будуть об'єднані у майбутньому.

Три парафії у районі передмістя міста West Humboldt Park - St. Philomena, Maternity B.V.M. та St. Francis of Assisi - «стануть однією парафією з одним пастором». Про це йдеться у прес-релізі архієпархії. Жодна з цих церков не закриється.

Maternity B.V.M стане парафіяльною школою для всіх трьох релігійних об'єктів. Priest Placement Board архієпархії «співпрацюватиме з громадою, щоб визначити пастора, який очолить нову парафію».

«Ми вдячні самовідданим священикам West Humboldt і парафіянам, які працювали разом для досягнення цього результату», - заявив у своєму виступі кардинал Blase Cupich.

«Вони відповіли на заклик «Renew My Church» з відкритими серцями та надією», - продовжував він.

Cupich оголосив про початок втілення радикальної реформи «Renew My Church» у лютому 2016 року. Із лише 240 священиків, які, за приблизними підрахунками, будуть працювати до 2030 року, та 351 парафії у всьому місті, архієпархія почала формувати план об'єднання парафій.

Cupich, пояснюючи цю ініціативу в листі, який датується травнем 2016 року, надрукованому у церковних бюлетенях, також називав причини такого рішення. Серед них - зменшення кількості парафіян, фінансові проблеми та необхідність проведення ремонту в деяких церквах.

За даними джерел, парафії в округах Cook та Lake також зачепить об'єднання.

В архієпархії кажуть, що проводять зустрічі з парафіянами, а доля кожної парафії визначиться вже найближчими місяцями.

Очікують, що процес реорганізації триватиме роками. У 2016 році чиказьким священикам повідомили, що протягом наступних 14 років архієпархія може закрити від 80 до 100 парафій.

«Архієпархія співпрацюватиме з усіма зацікавленими сторонами, щоб забезпечити упорядкований та плавний перехід до нової парафіяльної структури», - запевнили в архієпархії.

Світове, американське та українське газетярство

Активісти проводять експериментальну кампанію для популяризації споживання води замість солодких напоїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers