rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Законодавці Іллінойсу призначили Генерального інспектора штату

Під сильним тиском законодавці штату Іллінойс нарешті затвердили кандидатуру Генерального інспектора Іллінойсу.

Кандидатуру колишнього помічника Генерального прокурора США Julie Porter, яка була рекомендована на цю посаду, законодавці, зрештою, схвалили. Посада Генерального інспектора була вакантною з 2013 року.

Porter працювала заступником Генерального прокурора США у Чикаго. Про її призначення оголосили кілька законодавців.

«Julie Porter має багатий досвід боротьби з державною корупцією як помічник прокурора Сполучених Штатів», - заявила сенатор штату Cristina Castro. «Вона має добре знає, як досягти справедливості в інтересах мешканців штату Іллінойс».

Призначення Porter відбулося після того, коли у штаті було подано, щонайменше, 27 скарг на неправомірні дії. Жодна з них не була розглянута, оскільки не було призначено Генерального інспектора.

Відсутність Генерального інспектора протягом такого тривалого періоду часу може бути катастрофічною, оскільки це могло дозволити законодавцям уникати не лише покарання, а й розслідування.

Сенатор штату Karen McConnaughay (R-St. Charles) зазначила, що комісія зі законодавчої етики може розглядати скарги тільки протягом року з дня скоєння правопорушення.

«Розгляд скарги не може розпочинатись через більше, ніж один рік після останнього акту ймовірного порушення», - йдеться у законі штату Іллінойс. Відтак, деякі з цих скарг не можна розглядати взагалі ніколи.

Цього тижня депутати повинні ще раз зібратися у Springfield. Сенат штату Іллінойс також під час сесії розгляне питання сексуальних домагань.

Тема зловживання службовим положенням у Springfield для депутатів - невипадкова. У жовтні у «New York Times» була стаття, що викриває звинувачення у неправомірній поведінці магната кіноіндустрії Harvey Weinstein.

Безліч жінок долучилися до руху проти сексуального насильства #MeToo у соціальних медіа. Вони також заявили, що були жертвами домагань чи нападів.

До них приєдналися і жінки, що працювали у політичній сфері в Іллінойсі. Вони написали відкритий лист про випадки мізогінії. У листі жінки розповіли, що такі випадки відбувалися й у Springfield та за його межами.

Цей лист та ситуація, що має місце у сенатах на території всієї країни, призвели до того, що й депутати Іллінойсу вирішили вдосконалити стратегію вирішення проблеми сексуальних домагань, а також закликали до дій представників обох партій.

Минулої середи було оголошено про переслідування проти сенатора штату Ira Silverstein (D-Chicago). Обвинувач заявив, що майже рік тому подав Генеральному інспектору скаргу на сенатора.

Зрештою, Silverstein був змушений подати у відставку з керівної посади у Демократичній партії через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Метою діяльності інституту генеральних інспекторів є забезпечення досконалості, доброчесності та підзвітності у рамках програм, робіт та управлінських процесів у системі відповідних федеральних органів виконавчої влади США. Основними завданнями офісів генінспекторів є: нагляд за реалізацією програм і діяльністю відповідних органів; сприяння економічності, ефективності і результативності управління; запобігання шахрайству і зловживанням при реалізації програм і здійсненні діяльності, виявлення і розслідування таких фактів; забезпечення належного інформування керівників відповідних органів і Конгресу про проблеми і недоліки, пов'язані з керуванням програмами і діяльністю, про необхідність вжити заходів та про стан їхнього виконання.

Офіси генінспекторів здійснюють аудит, інспектування, оцінювання та розслідування в адміністративному, цивільному і кримінальному порядку (зокрема, службові або дисциплінарні розслідування).

 

Трамп перебуває у турне країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону

Вбивство Кеннеді: Освальда не використовувала жодна американська спецслужба

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers