rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Саудівській Аравії заморозять $33 млрд у затриманих чиновників і бізнесменів

У Саудівській Аравії заморозять $33 млрд у затриманих чиновників і бізнесменів

Центробанк Саудівської Аравії доручив кредитним організаціям заморозити рахунки на 33 млрд доларів десятків чиновників і бізнесменів, які раніше були затримані за підозрою в корупції.

Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що Центробанк підготував список зі сотні кредиторів, чиї рахунки також незабаром повинні бути заморожені.

Як відомо, 4 листопада король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд видав указ про боротьбу з корупцією і створення верховного комітету з боротьби з нею на чолі з наслідним принцом.

Нагадаємо, на початку листопада в Саудівській Аравії затримали 11 членів королівської сім'ї, а також десятки чиновників і бізнесменів, серед яких чинні і колишні міністри. Затриманих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні владою, хабарництві, розкраданні та інших злочинах.

Так, племінникові короля Саудівської Аравії, мільярдеру аль-Валіда ібн Талала висунуті звинувачення у відмиванні грошей, хабарництві і вимаганні грошей у чиновників.

Зазначено, що звільнений з посади глави Міністерства національної гвардії принц Митаб бен Абдалла звинувачується в розтраті коштів, наймі «мертвих душ», передаванні держконтрактів власним компаніям, серед яких називають угоду на 10 млрд доларів на постачання рацій і бронежилетів. Колишній міністр фінансів Ібрагім аль-Ассаф звинувачується в розтраті коштів при розширенні Великої мечеті Мекки.

 

Колишнього міністра уряду Уельсу знайдено мертвим у власному будинку

Колишнього міністра уряду Уельсу Карла Сарджента знайдено мертвим у його будинку в місті Коннас-Куей.

Про це повідомляє BBC News.

У поліції Північного Уельсу розповіли, що повідомлення надійшло об 11:30 за місцевим часом у вівторок. Прибувши на місце, поліція знайшла тіло.

«Цю людину офіційно ідентифіковано як Карла Сарджента. Його найближчих родичів поінформували, і поліція підтримує сім'ю», - повідомив офіцер.

Він також зазначив, що поліція не розглядає його смерть як підозрілу і справу було передано в HM Coroner.

3 листопада Сарджента було звільнено з уряду після того, коли кілька жінок звинуватили його у домаганнях. У чому саме вони полягають, невідомо. Сарджент казав, що особисто йому не повідомили жодних подробиць.

Сарджент був членом Лейбористської партії. Лідер партії Джеремі Корбін сказав, що ця новина його «глибоко шокувала».

Сарджент був одруженим, у нього залишилися двоє дітей.

 

Естонія арештувала російського кібершпигуна

Естонія заарештувала росіянина як агента ФСБ за підозрою у підготовці шпигунського кіберзлочину проти місцевих державних установ.

Про це повідомляє газета Postimees із посиланням на держпрокурора Естонії Інну Омблер.

«Спрямована проти Естонської Республіки діяльність як агента спецслужб іноземної держави, безсумнівно, тяжкий злочин. Ми з'ясуємо якомога швидше всі, пов'язані з цим, обставини. Наразі, не розкриваючи подробиць, можемо сказати, що вдалося запобігти завданню значної шкоди», - сказала Омблер.

Як повідомляється, минулими вихідними співробітники Поліції безпеки (КаПо) на Нарвському прикордонному пункті затримали чоловіка, що прямував до Росії, і який, згідно з підозрою, є агентом ФСБ. Він підозрюється у спрямованій проти Естонської Республіки ненасильницькій діяльності як агент ФСБ і у підготовці кіберзлочину. Мішенню його антидержавної діяльності були естонські держустанови.

У понеділок, 6 листопада, Харюський повітовий суд за клопотанням прокурора дав дозвіл на арешт цього громадянина Російської Федерації. Щодо чоловіка порушено кримінальну справу, яку розслідує Поліція безпеки (КаПо) під керівництвом Держпрокуратури.

 

Скляний посуд з малюнками небезпечний для здоров'я

Скляний посуд з кольоровими малюнками містить небезпечно високу концентрацію шкідливих для здоров'я людини важких металів - кадмію і свинцю.

Про це йдеться у статті, опублікованій журналом Science of the Total Environment, повідомляє MedicalXpress.

«Було справжнім сюрпризом виявити такий високий рівень свинцю і кадмію, як на зовнішньому боці скляного посуду, так і на обідках. Існують справжні ризики для здоров'я, що виникають при ковтанні речовин такого рівня протягом тривалого періоду, так що це, безумовно, проблема, щодо якої міжнародна індустрія кухонного начиння має вжити заходів у терміновому порядку», - заявив доктор Ендрю Тернер з університету Плімута, Великобританія.

Згідно з дослідженням, свинець (Pb) і кадмій (Cd) були виявлені у близько 70% всіх аналізованих емальованих поверхонь.

Дослідники провели 197 тестів на 72 різних видах нового і вживаного кухонного начиння. Свинець був наявний у 139 випадках, і кадмій - у 134, як на поверхні склянок, так і на обідках. При цьому, концентрація свинцю у багатьох випадках більш, ніж у 1000 разів перевищувала норму.

Як з'ясували вчені, концентрація токсинів залежить від кольору і типу фарби, що накладається на посуд. Наприклад, у червоних, оранжевих, жовтих і зелених кольорах було виявлено неймовірно високий рівень кадмію і свинцю, а біла фарба виявилася менш токсичною.

Досліди також показали, що з часом використання забарвленого посуду, такого, як склянки для пиття, фарба, що містить частки металів, може відшаровуватися від скла і потрапляти в організм людини, що робить цей посуд небезпечним для здоров'я.

 

Хворому на лейкемію королю Румунії різко стало гірше

Стан здоров'я Короля Румунії Міхая Першого, який страждає на лейкемію, різко погіршився.

Про це поінформували в прес-службі Королівського Дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Загальний стан здоров'я Короля Міхая Першого погіршився, відчувається сильна слабкість, істотно знизилася опірність організму», - йдеться в комюніке.

Повідомляється також, що наслідна принцеса Маргарета і її чоловік принц Раду повернулися до Швейцарії, де розташована приватна резиденція короля, щоби бути поруч з батьком.

У жовтні 2017 року Королю Міхаю Першому виповнилося 96 років. Міхай Перший царював у Румунії з 1927 до 1930 рр., а також з 1940 до 1947 рр. Після приходу до влади комуністів він разом з родиною був змушений емігрувати до Швейцарії. Під час свого другого царювання Міхай вивів Румунію з гітлерівської коаліції.

Після падіння комуністичного режиму в 1989 році Міхай Перший повернувся в країну, брав активну участь у політичному житті Румунії, проте в 2016 році, через погіршення стану здоров'я король вирішив піти з політики.

 

Австралія не дозволить аборигенам мати свою палату в парламенті

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл став на захист урядового рішення щодо відмови корінним народам Австралії у створенні власної представницької асамблеї в парламенті, до якої можуть бути обрані лише представники аборигенів, заявивши, що така ініціатива суперечить конституції.

Про це повідомляє news.com.

«Наша позиція полягає в тому, що національні представницькі інституції є відкритими для кожного австралійця», - наголосив Тернбулл.

Рішення про започаткування діяльності власного консультативного парламентського органу представників корінних австралійців та остров'ян Торресової протоки було запропоновано під час цьогорічного саміту аборигенів.

Однак, уряд відхилив згадану ініціативу, наголосивши, що її втілення є небажаним і не матиме підтримки.

Разом з цим, Малкольм Тернбулл наголосив, що підтримує посилення голосу корінних народів Австралії, свідченням чого є наявність у парламенті країни п'яти депутатів і сенаторів з їхнього середовища.

 

Позбавлений батьківських прав німець взяв у заручники чиновницю

У німецькому місті Пфаффенхофен (Баварія) молодий чоловік захопив заручницю в податковому відомстві.

Про це повідомляє Баварське радіо.

«У податковому управлінні Пфаффенхофена сталося захоплення заручника», - йдеться в повідомленні.

За словами співробітників поліції, 28-річний чоловік, погрожуючи ножем, захопив 31-річну співробітницю відділу у справах молоді, завдавши їй при цьому легких поранень. Як уточнює Welt, напад стався на 4 поверсі адмінбудівлі, зловмисник опустив на вікнах жалюзі.

Причиною інциденту, очевидно, стала суперечка з приводу права опіки: чоловіка позбавили батьківських прав. Вимоги нападника не називаються.

 

Принц Саудівської Аравії розбився на гелікоптері

У Саудівській Аравії внаслідок аварії гелікоптера загинув заступник губернатора провінції Асир принц Мансур бін Мукрін.

Про це повідомляє «Al Arabiya».

«Принц Мансур бін Мукрін, заступник губернатора Асира, помер у результаті аварії гелікоптера, разом з низкою посадових осіб у регіоні Асир», - йдеться у повідомленні з посиланням на власні джерела.

За даними BBC News, вертоліт розбився біля кордону з Єменом.

 

«Райські папери»: олігархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів

ЄЄ завершує підготовку чорного списку «податкових раїв»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers