rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Будуймо духовну еліту України разом через Український католицький університет

29 жовтня 2017 року Українська Католицька Освітня Фундація (УКОФ) вкотре провела щорічний гала-бенкет на підтримку Українського католицького університету (УКУ). Вже традиційно громада Чикаго прийшла до Рітц-Карлтон готелю, щоб підтримати студентів, що мають змогу навчатися на різних програмах УКУ. А програм щороку відкривається дедалі більше і більше.

Станом на 2017 рік студенти мають можливість навчатися на бакалаврських програмах за напрямками: історія, культурологія, філологія, психологія, соціальна педагогіка, інформаційні технології та бізнес-аналітика, комп'ютерні науки, політичні науки «етика-політика-економіка», соціологія, богослов'я; магістерських програмах за напрямками: історія, бізнес-адміністрування, інновації та підприємництво, управління персоналом та організаційний розвиток, управління технологіями, клінічна психологія, соціальна робота, комп'ютерні науки, журналістика, медіакомунікації, права людини, публічне адміністрування, управління неприбутковими організаціями, богослов'я, екуменічні науки, християнська педагогіка та організація дозвілля, також на багатьох інших довго- та короткотривалих програмах.

Цьогорічна програма бенкету була дуже цікавою і насиченою. Розпочали програму привітаннями ведучого Андрія Глубіша та виступом танцювального ансамблю «Громовиця». Гості бенкету мали можливість подивитися короткометражний документальний фільм «Великого бажайте» про історію зародження та розвиток УКУ, його програми та проекти за підтримки жертводавців та УГКЦ.

Title Title 

 

Натхненна промова Преосвященнішого владики Чиказької архієпархії Венедикта Алексійчука, випускника і духівника УКУ, щоразу западає в глибину душі і нагадує про важливість нашого земного життя. Чудовий музичний супровід за участі ансамблю бандуристок «Чар-зілля», талановитої скрипальки Христини Добровольської-Лопез та квінтету гарнізонного храму святих Апостолів Петра і Павла зачарував присутніх. Цікавим був виступ ще одного випускника УКУ, настоятеля гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, голови центру військового капеланства Львівської Архієпархії УГКЦ отця Степана Суса.

Title Title 

 

Основним доповідачем був пан Адріан Сливоцький - американський економіст українського походження, один з найвизначніших фахівців сучасного менеджменту, автор світових бестселерів з питань стратегічного управління, партнер компанії, що є лідером з консультаційних послуг у сфері управління - Oliver Wyman, член дорадчої ради Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Пан Адріан захопливо розповідав про благочинність жертводавців для студентів УКУ, плоди цієї добровільної і безоплатної діяльності приватних осіб чи організацій ми бачимо вже сьогодні: кількість випускників, студентів, відкриття нових програм, інституцій, зокрема, у вересні 2017 року відкриття модерного Центру митрополита Шептицького, який розташований на території студентського містечка Українського католицького університету.

Title Title 

 

Центр митрополита Андрея Шептицького - це новітній інформаційно-ресурсний центр та бібліотека. Також це перша будівля за часів незалежності України, яку спорудили спеціально для бібліотеки. Будівництво п'ятиповерхової бібліотеки Українського католицького університету тривало два роки. Площа Центру Шептицького становить 6027 м2. Окрім бібліотеки, тут є навчальні аудиторії, конференц-зал, кав'ярня, дитяча кімната, адміністративні приміщення та сувенірна крамничка.

Вартість будівлі - понад 5 мільйонів доларів. Збір коштів на будівництво Центру Шептицького був частиною великої промоційної кампанії УКУ. Вона тривала 7 років. Новозбудована бібліотека є не лише науковим, навчальним чи культурним центром. Її творці обіцяють слідкувати за соціальною складовою цього проекту. Простір Центру є безбар'єрним, а заходи, що тут відбуватимуться, мають бути доступними для людей з вадами зору. Користуватись інноваційною бібліотекою зможуть не лише студенти і працівники Українського католицького університету, але й усі бажаючі.

Title Title 

 

Приємним сюрпризом було вітати пані Софію Опацьку, декана, засновницю Львівської бізнес-школи УКУ, а також п'ятьох студентів Львівської бізнес-школи УКУ, які ділилися своїми здобутками та щиро дякували жертводавцям Чикаго.

На завершення заходу свої коментарі висловили: Олександр Кузьма, головний директор з розвитку УКОФ, д-р Василь Лончина та д-р Роксолана Тимяк-Лончина - співголови комітету.

Щира подяка всім жертводавцям і спонсорам, які підтримують різні програми, надають стипендії і пожертви для Українського католицького університету. Складаючи пожертви на УКУ, ви робите інвестиції в науку, культуру, духовність, розвиток України на багато поколінь вперед. Ваші нащадки пишатимуться вашими вчинками та плодами, які даватимуть результат сторіччями. Тож, щиро запрошуємо всіх бажаючих внести свою лепту в розвиток духовної еліти України.

Особлива подяка команді УКОФ, які своєю працею роками, день у день, долучаються до будівництва нової генерації України, а саме - п. Joseph Solimini - виконавчому директору та п. Олександрові Кузьмі, п. Nelson Bosacoma, п. Матвієві Матушаку, п. Paula Solimini, п. Юлі Комар, сестрі Stephany Schmidts, особливо п. Соні Гриневич, яка є головним організатором бенкету, а також д-ру Василеві Лончині та д-ру Роксолані Тимяк-Лончині, головам та всім членам комітету.

 

Фото Петра Ковтуна

 

У Чикаго вшанували пам’ять воїнів УПА

Українська громада Чикаго відзначила 99­у річницю Листопадового зриву

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers