rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ 55-річчя Кредитної Спілки «Будучність»

Слідкуючи за розвитком подій сьогодення, коли більше наших земляків з рідної України мають можливість приїхати до США на постійне місце проживання, чи щоб відвідати своїх, тут проживаючих рідних, чи навіть, щоб попрацювати, задумуєшся над тим, скільки змогли нам побудувати, створити, придбати і залишити українці попередньої еміграції, покоління, до якого належали мої батьки. Їхніми руками збудовані церкви, засновані школи, придбані оселі, організовані молодіжні організації, ну і, звичайно, створені кредитні спілки, бо завжди існував брак коштів, не було банківських установ, де можна було б позичити гроші.

У неділю, 22 жовтня 2017 року, о другій годині дня, українці у Детройті квапилися на святковий бенкет, приурочений 55-річчю існування Кредитної Спілки «Будучність». Біля Українського культурного центру, що у місті Воррен, штат Мічиган, по-осінньому майоріли чорнобривці, повітря ніжно бриніло своєю чистотою, десь там блиснула срібна ниточка бабиного літа, даруючи своє особливе тепло, а в душу закрадалась думка, чи часом не «Будучність» спонсорувала напрочуд чудову сьогоднішню погоду?

Title Title 
 Члени Комітету перед приміщенням Кредитівки Один з першозасновників Будучності
п. Євген Репета

 

У залі чимало гостей, членів Кредитівки. Святковий бенкет з нагоди 55-річчя Кредитної Спілки «Будучність» розпочала голова Ради директорів Кредитівки Віра Куца. Пані Віра з урочистим настроєм коротко охарактеризувала час від початку до сьогоднішніх днів існування Кредитної Спілки. У своєму слові вона згадала першозасновників та активістів - пана Євгена Репету та Петра Куцого, які були присутні на бенкеті, всі гості привітали їх гучними оплесками. Ведуча бенкету представила головного керуючого та скарбника Кредитної Спілки «Будучність» пана Андрія Якимовича.

У своєму урочистому виступі пан Якимович, який очолює Кредитну Спілку вже понад двадцять п'ять років, коротко розповів про історичне минуле цієї української фінансової установи, також поділився успіхами та досягненнями, планами на майбутнє. Було надзвичайно зворушливо, коли головний керуючий та скарбник Кредитівки висловлював вдячність своєму попередникові, одному з першозасновників «Будучності» панові Є. Репеті, за мудрі повчання та настанови.

Title Title 
 Генеральний управляючий і скарбник, Андрій
Якимович із членом дирекції дженефер Чупою
 Гості бенкету

 

Промовець не забув подякувати за тісну співпрацю генеральному керівникові Української Мічиганської Кредитної Спілки «Самопоміч» - Софії Кошів. Він дякував членам організаційного комітету, всім гостям, а особливо - членам Кредитівки - за виказані ними впродовж багатьох років честь і довір'я. «Нехай Всевишній Господь благословить Америку та Україну!» - завершив своє слово пан А. Якимович.

Після урочистого слова ведуча бенкету прочитала вітання від Ukrainian National Credit Union Association та інших українських організацій, які у письмовій формі надіслали привітання. Пані Віра Куца представила пані Софію Кошів, генерального керівника Української Мічиганської Кредитної Спілки «Самопоміч», яка прочитала вітального листа, адресованого представникам Кредитної Спілки «Будучність», її керівникам та директорам. Від імені всіх школярів, батьків, учителів школи українознавства Товариства «Рідна школа» вітала директор «Рідної школи» Ольга Новачинська, яка висловила щиру подяку багаторічному спонсорові такими словами:

Кредитівці, що «Будучність» звемо, ми вітання зі святом несемо.

55 років швидко так проплили, з дня, коли українці «Будучність» створили.

За увагу, допомогу, піклування «Рідна школа» вам складає побажання.

Будьте всі здорові завжди й дужі, до українського й надалі не байдужі.

Щастя й злагоди для кожного бажаєм, а від учнів й вчителів подяку надсилаєм!

Тішить завжди ваше розуміння, адже діти - нації наступне покоління.

На добрі вчинки Бог хай наверта на многії і благії літа!

Після вітань усіх присутніх запросили до святкового столу, а парох української католицької церкви святого Йосафата отець Маріо Дацишин, ЧСВВ, промовив з усіма молитву й подякував Всевишньому за Божу опіку цією фінансовою установою.

Title Title 
 Члени жіночої капелі бандуристок на святкуванні
55-ліття Будучності
 Квіти й подяка бандуристкам

 

Після смачного обіду на сцену вийшли учасниці північноамериканської жіночої капели бандуристок. Усі вони були у чудових, бордового кольору вишиванках, почали концерт, репертуар якого включав народні, фольклорні, героїчно-патріотичні й романтичні мистецькі твори. Неперевершений, досконалий звук української бандури в чудовому поєднанні з милозвучними голосами бандуристок надав особливого відчуття святковості й незабутності цього дня.

Після подяки та вручення квітів учасниці жіночої капели бандуристок подарували керівництву, Раді директорів, працівникам, членам, гостям Кредитної Спілки «Будучність» гучне «Многая літа»!

Завершальну молитву з нагоди 55-річчя існування Кредитної Спілки «Будучність» промовив з присутніми парох української католицької церкви святого Івана отець Валерій Кандюк, який коротко, але дуже влучно висловився про місію кредитних спілок та попросив у Господа благословення на подальше існування та процвітання Кредитівки «Будучність» та всіх її членів.

 

Фотографії Віталія Ковальчука

 

Осінній пікнік у Флориді

Оксана Альбі: «Ірландці – чутлива нація стосовно українців»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers