rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Українці завоювали «срібло» і дві «бронзи» ЧС-2017 серед кадетів

КАРАТЕ

25-29 жовтня в Тенеріфе (Іспанія) пройшов Х чемпіонат світу з карате 2017 року серед кадетів, юніорів та молоді. В престижному турнірі, що проходив під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF), взяли участь 1710 каратистів зі 109 держав світу - це рекордні цифри.

Збірна України здобула три нагороди - одну срібну та дві бронзові - і посіла 20-е місце в загальнокомандному заліку, пише wkf.com.ua.

До складу збірної України (головний тренер молодіжної збірної України - Петро Корнійчук) ввійшли 33 спортсмени, які представляли дев'ять регіонів нашої країни. Збірну було сформовано відповідно до положення Спортивного комітету Української федерації карате (УФК) за підсумками Відкритого фестивалю з карате (Житомир, 26-27.08) та міжнародного турніру Budapest Open 2017 (16-17.09).

Змагання чемпіонату світу пройшли на арені Sports Hall Santiago Martin, що вміщує 5100 глядацьких місць. У програмі - змагання з ката (комплекс вправ) та куміте (сутички) в трьох вікових категоріях: кадети (14-15 років), юніори (16-17 років) та молодь (U-21).

Медалі для збірної України здобули Єлизавета Сірош (U-21, -61 кг, «срібло»), Вікторія Ващишин (кадети, -54 кг, «бронза») та Андрій Торошанко (U-21, -84 кг, «бронза»).

Як це зазвичай буває, хтось з тих спортсменів, від кого чекали результативного виступу, виправдав сподівання, а хтось - ні. А хтось, навпаки, потішив несподіваним успіхом. Так трапляється на кожних змаганнях.

Нагадаємо, що Єлизавета Сірош (Київ, клуб «Чемпіон», тренер - Максим Невмержицький) у 2013 році в Гвадалахарі (Іспанія) стала віце-чемпіонкою світу - тоді серед кадетів. Отже, Ліза спромоглася повторити свій срібний успіх, та ще й в блискучому стилі. На шляху до фіналу вона перемогла спортсменок з Канади (1:0), ПАР (8:0), Ірану (0:0), Туреччини (1:0), Швеції (6:1), й лише в фіналі поступилася Гвендолін Філіпп із Франції за рівного рахунку 1:1 (суперниця мала перевагу, здобувши очко першою).

19-річний Андрій Торошанко (Київ, клуб «Сен-Бін», тренер - Микола Сіраковський) цього року вже виступав за дорослу збірну на чемпіонаті Європи в Коджаелі (Туреччина) та став бронзовим призером у складі команди куміте. У Тенеріфе Андрій підтвердив свій клас, впевнено здолавши суперників з Бельгії (7:0), Узбекистану (6:0), Австралії (9:0), Італії (3:0), У півфіналі киянин за рівного рахунку (3:3) поступився французові Джессі Да Коста, а в бронзовому фіналі не залишив жодних шансів греку Міхаїлу Сереметакісу - 7:1.

А ось 15-річна Вікторія Ващишин (Львів, клуб «Юніон», тренер - Антон Нікулін) дебютувала на турнірі такого рангу. Віка почала змагання з поразки від майбутньої віце-чемпіонки Івани Каменової з Болгарії (1:3). Проте, у втішних боях вона перемогла всіх своїх суперниць - Швейцарія (1:1), Єгипет (5:3), Швеція (4:0), Канада (5:0) та здобула першу нагороду до скарбнички збірної України.

Треба відзначити вдалі виступи Роберта Широяна (кадети, -70 кг, 5-е місце), Віталія Демчишина (U-21, -75 кг, 7-е місце), Андрія Байдали (U-21, 84+ кг, 7-е місце), Юлії Палашевської (юніори, -53 кг, 9-е місце), Діани Шостак (юніори, -59 кг, 9-е місце).

Збірна України, яка на минулому чемпіонаті світу (2015 рік, Джакарта) не мала жодної медалі, у Тенеріфе посіла 20-е місце в загальному заліку, де всього представлено 45 команд. На чолі турнірної таблиці - збірні Японії, Єгипту та Туреччини.

Напередодні чемпіонату в Тенеріфе відбувся надзвичайний конгрес WKF, який прийняв низку рішень щодо календаря на 2018 рік та принципів відбору учасників на Молодіжні Олімпійські ігри 2018 року (Буенос-Айрес) та Олімпіаду-2020 в Токіо, де в програмі буде вперше представлено карате.

Теніс

Юлія Ткач: «Коли мене нафарбували-налакували, побачила себе з іншого боку – ніжною і жіночною»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers