rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ 12 найдивніших автомобілів, створених в єдиному екземплярі

Автомобілі бувають різні - легкові, вантажні, для перегонів і для сім'ї. Але є в сімействі автотранспорту справжні ексклюзивні моделі, багато з яких існують в єдиному екземплярі. Саме про такі авто і піде мова.

1. Вантажівка Mattrack: гусеничний всюдихід

 

Title
 

 

Це - стандартний вантажний автомобіль, в якому колеса були замінені гусеницями. Компанія Mattrack стверджує, що може виконати цей фокус з будь-яким повнопривідним авто - від позашляховика до 20-тонної вантажівки. Короткі гусениці дозволяють вантажівці Mattrack їздити практично по будь-якому сніговому покриву.

2. Colim: розбірний будинок на колесах

 

Title
 

 

Colim - незвичайний транспортний засіб, який спроектував Крістіан Сузана для прихильників подорожей. Це, по суті, суміш автомобіля і кемпера. Передня частина може від'єднуватися і використовуватися як 2-місне авто, а в задній житловій частині можуть з комфортом розміститися 4 людини.

3. Найдовший у світі лімузин

 

Title
 

 

Довжина цього химерного лімузина становить понад 30 метрів. Він має 26 коліс, салон, що вміщує величезну кількість пасажирів, також тут є джакузі з підігрівом, солярій, басейн, кілька ліжок і ... вертолітний майданчик.

4. Dream Car 123: пірамідальний електричний автомобіль

 

Title
 

 

Dream Car 123 виглядає як справжня мініатюрна єгипетська піраміда. При цьому, ця піраміда, яка вміє їздити, працює на електриці. 3,5 години зарядки вистачить на те, щоб проїхати 390 кілометрів зі швидкістю до 65 км/год. Винахідник Грег Заніс також розробив спеціальну вежу-гараж, яка накопичує сонячну і вітрову енергію для зарядки автомобіля.

5. Peel 50: найменший у світі автомобіль

 

Title
 

 

Триколісний мікроавтомобіль може похвалитися рекордом найменшого автомобіля. Його довжина становить 137 сантиметрів, а ширина - 104 сантиметри. Пересувається малюк за допомогою електрики (батареї вистачає лише на 25 км).

6. LEGO F1: гоночний автомобіль Ferrari з цеглинок LEGO

 

Title
 

 

Витративши 20000 доларів і 80000 цеглинок LEGO, народним умільцям вдалося створити автомобіль Ferrari F2008 для «Формули 1» в масштабі 1:1. Побачити його можна було в Амстердамі на щорічному заході «Lego World».

7. Evolution: екологічно чистий автомобіль

 

Title
 

 

Гібридний концепт-кар від німецької автомобільної корпорації Loremo AG має феноменально низьку витрату палива - лише 1,5 літра на 100 км. При цьому, завдяки двоциліндровому турбо-дизельному двигуну він може розвивати швидкість до 160 км/год. Ще однією дивовижною особливістю є те, що в ньому замість звичайних дверцят - величезні передні двері.

8. Bigfoot 5: найбільший у світі монстр-трак

 

Title
 

 

Bigfoot 5 - найбільша і найважча вантажівка - монстр у автомобільному світі. Авто, зроблене на основі кузова пікапа 1996 Ford F250, важить понад 17 тонн. Висота його - 4,7 метра, а 3-метрові шини для нього були взяті з колишнього аляскинського «наземного поїзда».

9. Peugeot Capsule: авто - рятувальна капсула

 

Title
 

 

Рятувальні капсули вже давно використовуються у фантастичних фільмах і романах. Дизайнер Алп Германер придумав рятувальну капсулу, в якій можна покататися по звичайній дорозі. Peugeot Capsule - одномісний позашляховий електричний транспортний засіб, створення якого було натхненне мотоциклом KLR 650. Обладнана ця «капсула» вбудованим GPS, ЖК-екранами, які також слугують дзеркалами заднього огляду, цілодобовим підключенням до Інтернету і навіть багажником.

10. Eclectic: перший у світі автономний транспортний засіб

 

Title
 

 

Розробники Venturi стверджують, що їхнє творіння є першим у світі «енергетично автономним» автомобілем, який обладнаний сонячною панеллю і вітряною турбіною. Є в Eclectic і роз'єм для підзарядки від розетки, оскільки сонячні панелі і турбіни можуть забезпечити пробіг всього 22 кілометри в день. Коштує це авто $31500.

11. Thrust SSC: швидкість 1 228 км/год.

 

Title
 

 

Thrust SSC (Super Sonic Car) їздить завдяки двом турбореактивним двигунам Rolls Royce 205 сумарною тягою в 223 кН і потужністю 110 000 к. с. Автомобіль, який важить 10 тонн і споживає 18 літрів палива в секунду, зумів розігнатися до 1228 км/год. і став першим авто, що подолало звуковий бар'єр.

12. Flatmobile з реактивним двигуном: найнижчий у світі автомобіль

 

Title

 

Цей божевільний «Flatmobile» був внесений до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий створений автомобіль. Мало того, що його творець Перрі Воткінс зробив авто висотою лише 48 сантиметрів, він ще й обладнав його реактивним газотурбінним двигуном потужністю 875 кінських сил.

 

Джерело: Motor Media Review

 

Поради водіям: п’ять правил безпечної дороги в дощ

Moffett E-Series – перші в світі електричні навантажувачі на літій-іонному акумуляторі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers