rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: у вівторок загинули двоє українських бійців, ще двох поранено

Лінія фронту: у вівторок загинули двоє українських бійців, ще двох поранено

31 жовтня бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні з лінії фронту станом на 18:00 31 жовтня.

«Загалом, від опівночі незаконні збройні формування 10 разів порушили перемир'я. Під час половини обстрілів сили АТО переважаючим вогнем у відповідь пригнічували активність противника», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вночі ворог бив зі 120-міліметрового міномету по укріпленнях наших військ біля Кряківки. А вдень застосував гранатомет на околицях Кримського, що на Луганському напрямку.

Проте, найбільш гаряче знову було на Донецькому напрямку. Зранку бойовики обстріляли з великокаліберного кулемету і стрілецької зброї наш опорний пункт неподалік Опитного. У результаті цього обстрілу один український воїн загинув, один був поранений. Ще один військовослужбовець сил АТО отримав поранення внаслідок гранатометного вогню по наших позиціях неподалік Кам'янки. Крім того, близько 16 години під обстрілом російсько-окупаційних угруповань опинились оборонці Пісків та Авдіївки.

На Приморському напрямку окупанти з протитанкових гранатометів били по околицях Широкиного. А стрілецьку зброю застосували на підступах до Старогнатівки і Водяного.

У штабі повідомили, що внаслідок бойових дій один наш військовий загинув, ще двоє отримали поранення.

Окрім того, 31 жовтня 2017 р. на лінії фронту загинув боєць-доброволець з Грузії Гіоргі Саралідзе. Даних про добровольців прес-центр АТО у більшості випадків не надає.

 

Україна посіла 76 місце в рейтингу Dоing Business

У рейтингу найкращих умов для бізнесу Dоing Business-2018 Україна посіла 76 місце, що на 4 позиції вище, ніж торік.

Про це повідомляється в рейтингу Doing Business Світового банку.

Очолюють рейтинг Нова Зеландія, Сінгапур, Данія, Південна Корея та Гонконг.

Минулого року Україна посідала в цьому рейтингу 80 місце.

 

У справі наплічників для Нацгвардії НАБУ затримало трьох осіб, зокрема - сина Авакова

31 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн. затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендера з постачання наплічників та ще одну приватну особу.

Про це повідомляється на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро.

За версією слідства, у 2015 році зазначені особи були причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України наплічників за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову.

Як з'ясувалось під час досудового розслідування, товар не привезли вчасно, та, до того ж, він не відповідав вимогам, встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Правопорушення кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із 2016 року.

Раніше екс-радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива повідомив, що сина глави МВС Арсена Авакова Олександра було затримано після обшуку детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Пізніше з'явилася інформація, що в рамках цієї справи був затриманий також екс-заступник Авакова Сергій Чеботар.

 

Трагедія у таборі «Вікторія»: посадовцю ДСНС повідомили про підозру

Прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості посадовцю ДСНС у рамках розслідування трагедії у таборі «Вікторія».

Про це під час брифінгу у вівторок, 31 жовтня, повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко, йдеться на сайті прокуратури Одеської області.

«За даними слідства, керівник структурного підрозділу ДСНС не вжив необхідних заходів щодо часткового чи повного зупинення роботи табору, у той час, коли був належним чином проінформований, що на об'єкті впродовж 2016-2017 років виявлено та задокументовано низку суттєвих порушень закону у сфері техногенної та пожежної безпеки, які становили потенційну небезпеку для життя та здоров'я людей», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, під час розслідування прокуратура Одеської області 3 жовтня повідомила про підозру у службовій недбалості колишньому заступникові Одеського міського голови.

В Одесі в ніч на 16 вересня спалахнув один з корпусів дитячого табору «Вікторія», в якому на той момент перебувало більше, ніж 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули троє дітей.

За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

 

Миколаївський суднобудівний завод зупинився через зарплатні борги

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод» зупинилося через відсутність коштів на зарплату, борг сягає наразі 58 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі ДК «Укроборонпром», до складу якого входить завод.

«Діяльність ДП «Миколаївський суднобудівний завод» (раніше - ім. 61 комунара) паралізована через відсутність рішення уряду щодо ракетного крейсера проекту 1164. На сьогодні арештовані рахунки підприємства, а заборгованість по заробітній платі становить понад 58 млн грн.», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що ці борги накопичились через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємства на утримання крейсера.

У концерні запевняють, що завод вже третій рік самотужки виконує відповідні роботи, адже припинення утримання крейсера призведе до руйнування його енергетичних вузлів, елементів обладнання, екологічного забруднення акваторії річок Буг та Інгул. Також через консервацію спеціальних виробів і його складових вартість крейсера у розмірі капітальних інвестицій впаде до вартості металобрухту.

«ДК «Укроборонпром» підготував та спрямував на розгляд Кабінету міністрів України проект щодо врегулювання питань, пов'язаних з демілітаризацією та подальшим використанням цього ракетного крейсера. Проектом розпорядження передбачається відшкодування підприємству витрат за утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати. Також підготовлено додаткові проекти вирішення цієї ситуації задля збереження активів підприємства та його промислового потенціалу. Зокрема, це звернення до секретаря РНБО України Олександра Турчинова за сприянням у вирішенні долі стратегічного підприємства», - наголошено у повідомленні.

Раніше працівники ДП «Миколаївський суднобудівний завод» вже кілька разів пікетували приміщення облдержадміністрації та перекривали вулиці міста з вимогою повернути борги по зарплаті. Якщо їхнє питання не вирішиться, вони погрожують більш радикальними діями.

 

У Жулянах вперше приземлився літак-гігант Airbus

У вівторок, 31 жовтня 2017 року, у міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) уперше здійснив посадку найбільший літак сімейства середньомагістральних - Airbus A321.

Про це повідомляється на офіційній сторінці міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) у Facebook.

«На летовищі аеропорту «Київ» уперше здійснив посадку найбільший літак сімейства середньомагістральних Airbus - Airbus A321», - йдеться у повідомленні.

Airbus A321 має подовжений порівняно з іншими моделями фюзеляж і підвищену пасажиромісткість.

«Це - технічний рейс авіакомпанії YanAir Airlines, але в найближчих планах здійснювати польоти на регулярних маршрутах авіакомпанії YanAir, зокрема, в Тель-Авів», - зазначили в аеропорті.

 

У Дніпро для очищення річки випустять 1,2 млн мальків

Зариблення сприятиме очищенню водойми - саме ці види риб з'їдають водорості та фільтрують воду. Наразі у Дніпро випустили 650 тисяч мальків коропа, товстолобика та білого амура. Ще майже стільки ж випустять найближчими тижнями.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Програму з очищення річки Дніпро реалізуємо комплексно. Використовуємо інноваційні технології для фільтрації стічних вод, що потрапляють у річку. А ще - насичуємо її корисною рибою. Щороку випускаємо у воду понад мільйон мальків - це значно підвищує якість води та відновлює живий ресурс Дніпра. Цьогоріч зариблення проводять у три етапи на різних ділянках Дніпра. Для цього обласним коштом придбали у Херсонського заводу 1,2 мільйона мальків. У гирлі Самари вже випустили 650 тисяч рибин, найближчими тижнями - ще майже стільки ж потрапить у Дніпро в районі Набережної Перемоги та Діївських плавнів», - розповів Резніченко.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслана Стрільця, екопроект із відновлення біологічного режиму річки ОДА реалізує спільно з ГО «Дніпровська природна інспекція» та науковцями. «До 2025 року випустимо у Дніпро 9 мільйонів мальків. У майбутньому це підвищить проточність річки», - додав він.

Голова правління громадської організації «Дніпровська природна інспекція» Віктор Кузора наголосив, що завдяки цій програмі вже за 3-4 роки річку буде очищено від синьо-зелених водоростей.

Наступного року область планує втілити програму відновлення осетрових у Дніпрі - щорічно у річку додатково випускатимуть від 1 до 2,5 тисяч мальків стерляді та інших риб.

 

Від російської агресії на Донбасі загинули 137 дітей

На лінії фронту: бойовики стріляють на всіх напрямках

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers