rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Країни, де життя на круїзному лайнері є дешевшим, ніж перебування на суші

Непопулярність круїзів серед туристів пояснюється, здебільшого, недооцінкою переваг даного виду відпочинку і стереотипами про їх високу вартість. Але ж раніше люди думали, що і літати коштує дуже дорого. Хоча, чому раніше? І сьогодні, якщо врахувати вартість перельоту, проживання в готелі середнього рівня і харчування, то тижневий відпочинок у плавучому палаці, де все продумано до дрібниць, здасться просто подарунком.

Досвідчений ви турист чи новачок, у якого це вперше, відпустка, проведена на борту лайнера, стане незабутнім враженням. Де ще випаде можливість за одну поїздку відвідати кілька міст, країн, а, може, і континентів, та, до того ж, при цьому не розпаковувати і запаковувати валізи щодня? А що скажете про можливість розслабитися і відпочити, але щоб при цьому відпустка була чітко організована і проблема «Куди піти?» І «Чим зайнятися?» трансформувалася в дилему «Як би встигнути все обійти?»

Пригодою стане вже сам вибір маршруту і лайнера: тисячі напрямків на будь-який смак і гаманець охоплюють як традиційні країни, так і найвіддаленіші куточки землі. Всупереч думці, що склалася, круїз - це не будинок для людей похилого віку на воді. Сьогодні круїзні лайнери більшою мірою орієнтуються на сім'ї, пропонуючи дитячі програми і всі послуги, аналогічні наземним: аквапарки, дискотеки для підлітків, відеоігри та аніматорів. Золоту молодь приваблять вишукані ресторани, сучасні розваги і нічне життя барів та клубів, розташованих прямо на кораблі. При цьому важливо, що багато круїзних компаній пропонують круїзи для дітей віком до 18-ти років безкоштовно за умови розміщення з двома дорослими в каюті. Таким чином, сімейний відпочинок перетвориться на казку, а не на квест «Збери сім'ю!», оскільки з корабля ніхто нікуди не втече! : )

Відвідування найгарніших європейських міст, плавання з аквалангом у прозорих водах Карибського моря, можливість побувати на льодовику на Алясці, досліджувати вулкани Гавайських островів, відвідати унікальні азіатські порти - все це є можливим, це можна поєднати з комфортним перебуванням у плавучому готелі з усіма зручностями.

Якщо відповідально підійти до вибору, то можна знайти круїзи за 30 доларів на день, і одержати не менше вражень, ніж на розкішних до непристойності та елітних «Титаніках». Основні витрати підстерігають туриста на борту, тому трохи дисципліни і продуманості, і можна взагалі не витратити жодної копійки понад норму.

Як відомо, існують країни, рівень життя в яких трохи перевищує звичний для нас. І країни ці дуже привабливі з точки зору туризму. За версією Numbeo (англомовний ресурс, який моніторить ціни на їжу, таксі, проживання, дані про охорону здоров'я та рівень злочинності, про транспорт і викиди в атмосферу, словом, всю корисну інформацію для мандрівників) призером за найдорожче життя у світі, а, отже, і відпочинку, є Бермуди, на другому і третьому місцях - Швейцарія та Ісландія.

Ісландія

Ісландія - не просто дорога країна. Ця країна ще й дорожчає. Після того, коли аборигени дослідили, що відвідуваність їхньої країни значно зросла (з 500 тисяч гостей у 2000 році до двох з половиною мільйона у 2017 році) з'ясувалося, що країна з населенням у 330 тисяч осіб не здатна пропустити через себе потік у 2,5 мільйона туристів. Тому занепокоєний уряд планує обмежити в найближчому майбутньому пропускну здатність і збільшити вартість відвідування незвичайних ландшафтів і неймовірних природних пам'яток.

 

Title
 

 

А тепер беремо до уваги рахунки і робимо калькуляцію. На сьогоднішній день найдешевше житло не барачного типу в Ісландії коштує близько 75 доларів, 1100 - переліт туди-назад, основна страва в ресторані 45, а пиво - 12. У круїзі ж можна підібрати одинадцятиденний гарячий тур від 1500 доларів, що становить приблизно 116 доларів на добу, або три рази економно поїсти, якщо подорожувати сушею дикуном.

Норвегія

 

Title
 

 

Батьківщина вікінгів і найщасливіших людей на планеті в 2017 році, яких явно не надто турбує, що їхня країна на четвертому місці за дорожнечею, Норвегія запрошує насолодитися суворою північною романтикою: поплавати під час круїзу по фіордах, постояти під північним сяйвом і погуляти по меланхолійному Осло. І дійсно, чи не краще, замість того, щоб їздити по пересічній місцевості, вдосталь насолодитися чудовими краєвидами без поспіху і метушні? Круїз коштуватиме значно дешевше, якщо враховувати, що лише ліжко в кімнаті для спільного проживання у хостелі міста Осло коштуватиме, в середньому, 40 доларів, а морозиво - 10.

Швеція

 

Title
 

 

Стокгольм, розташований на більш, ніж чотирнадцяти островах, вважається однією з найбільш мальовничих і витончених столиць світу. Тут багато густих лісів, найчистіших озер, безкрайніх долин. Додамо до цього мальовничі шведські селища і безліч пам'яток культури та архітектури, і ви зрозумієте, чому потік туристів в цю країну ніколи не знижується. Якщо ви вже побували у Норвегії, то ціни здадуться низькими. Однак, з батьківщиною Карлсона, якого, до речі, співвітчизники не поважають, можна познайомитися протягом тижневого круїзу лише за 1000 доларів з людини.

Австралія

 

Title
 

 

Щоб дістатися до країни кенгуру, доведеться або летіти, або плисти - третього не дано. Але якщо ваша нога вже ступила на Зелений континент, то значно безпечніше і дешевше подорожувати по периметру з відвідуванням об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, ніж долати чималі відстані по дорогах, які за якістю покриття більш схожі на вітчизняні, ніж на європейські. Лише у круїзі з максимальним комфортом можна побувати у різних куточках континенту, побачити глухі і дикі Землі Нової Зеландії, дістатися до Тасманії, островів Фіджі і Папуа-Нової Гвінеї, а дві тисячі доларів і 18 днів навколо Австралії - звучить багатообіцяюче.

Джерело: «В світі»

 

Назад у минуле: 5 найзагадковіших міст старовини

20 неповторних каньйонів Поділля

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers