rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Іллінойс скромно відсвяткує 200-річчя приєднання до США

Іллінойс незабаром святкуватиме своє 200-річчя приєднання до Сполучених Штатів Америки. Проте, на перебіг святкування можуть суттєво вплинути довготривала відсутність бюджету, який не могли прийняти упродовж 2 років, запізніле планування, та, як наслідок, порівняно невисокий бюджет самих святкувань.

3 грудня 1818 року Іллінойс приєднався до США. На відміну від Іллінойсу, два штати, які приєдналися трохи раніше, до святкування підійшли зі справжнім розмахом. Індіана та Міссісіпі витратили на святкування десятки мільйонів доларів. Натомість, Іллінойс усього за сім тижнів до початку щорічного святкування збільшив заплановані $4 млн до $6 млн.

Stuart Layne, виконавчий директор Illinois Bicentennial, визнає, що планування свята почалося занадто пізно - усього рік тому. Він зазначив, що зараз активізувалися значні корпоративні та інші донори, проте не уточнив, на яку суму було зроблено пожертви.

Водночас, він заперечує те, що два роки боротьби між республіканським урядом Bruce Rauner, що призначив його, та демократами, які контролюють Генеральну Асамблею та бюджет, що складає мільярди доларів, сповільнили реалізацію проекту.

«Люди хочуть, щоб ми використовували святкування двохсотріччя як платформу, щоб змінити розмови про штат Іллінойс, щоб поговорити про всі великі речі, які Іллінойс вніс у суспільство», - зауважив Layne у своїй промові у Springfield цього місяця. «По-друге - це гордість. Люди пишаються тим, що вони - з цього штату... Це стало нашою мантрою».

У рамках святкування заплановано організувати виставку та виступи у школах. Під час церемонії у United Center буде нагороджено 200 мешканців Іллінойсу за внесок у мистецтво, сферу розваг, спорт, сільське господарство та бізнес.

Тим часом в Індіані влада зуміла залучити $55 млн, здаючи в оренду вежу стільникового зв'язку, що не використовувалася. Індіана, яка минулого грудня відсвяткувала 200-річчя приєднання до США, побудувала архів штату, облаштувала площу, присвячену двохсотріччю приєднання до США, збудувала бібліотечний навчальний центр та готель у парку.

У Міссісіпі до святкування готувалися кілька років. Було витрачено понад $100 млн, зокрема, $90 млн платників податків на будівництво Museum of Mississippi History та Mississippi Civil Rights Museum у центрі міста Jackson. Katie Blount, організатор та керівник Департаменту архівів та історії Міссісіпі, розповіла, що музеї почнуть працювати 9 грудня, напередодні дня народження Міссісіпі.

Свого часу Іллінойс помпезно відсвяткував 100-річчя приєднання до США. Тоді на підставі рішення Капітолію штату в 1918 році було закладено будівництво Centennial Building вартістю $3 млн, тепер відомого як Michael J. Howlett Building.

Таємниця успіху святкування двохсотріччя в Індіані полягала у всеосяжній підтримці, заявив колишній член Палати представників США Lee Hamilton, демократ, який курував організацію святкування двохсотріччя штату разом з тодішнім заступником губернатора штату Becky Skillman, республіканкою.

«Ми звернулися до громадських груп, Rotary та Kiwanis, з нашими проектами святкування двохсотріччя і запитали: «Що ви плануєте з цим зробити?» - розповів Hamilton. «Ми підштовхнули їх і спробували реалізувати задумане. Хтось ігнорував нас, деякі сказали: «Ви витрачаєте свій час», але більшість позитивно відгукнулася на наші пропозиції. Це дозволило відчути гордість. Люди почали казати: «Я тішуся, що мешкаю у штаті Індіана».

Працівники спеціально створеної комісії в штаті Індіана подолали 65000 миль і відвідали 300 громад, зазначив Hamilton. Координатори всіх 92 округів розповіли їм, як планують відсвяткувати двохсотріччя.

Натомість, Layne, який витратив $142 000 за рахунок туристичних фондів штату, каже, що має невеликий штат.

На думку Blount, у штаті Міссісіпі люди - це основний актив. Найновіші музеї охоплюють усю історію штату. В секції музею «Права громадян» усі можуть ознайомитися з історією боротьби за расову рівність.

«Святкування двохсотріччя, які відбувалися у громадах на території всього штату, відображали справжню душу народу, втілили безліч різних ідей людей про те, що означає для Міссісіпі святкування двохсотріччя приєднання до США», - додав Blount. «Фінансування було отримано, крім бюджету штату, з багатьох інших джерел».

Тіллерсон: США готуються до реалізації посилених санкцій стосовно РФ

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers