rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Симптоми, які попереджають про швидкий серцевий напад

Багато людей вважають, що основним симптомом серцевого нападу є сильний біль у грудях. Насправді ж 25% серцевих нападів можуть статися без будь-яких явних симптомів чи ознак.

Доктор Крендалл - кардіолог, який присвятив багато років своєї кар'єри, щоб звести до мінімуму, запобігти і повернути назад хвороби серця, - повідомляє Тerrawoman.

За словами лікаря-кардіолога, людське серце насправді дає підказки про можливий серцевий напад, перш ніж це станеться.

1. Набряки

Багато людей вважають, що набрякання стоп пов'язане з надмірним стоянням або сидінням, не знаючи, що серцева недостатність може призвести до накопичення рідини в організмі. Коли спостерігаються ознаки серцевої недостатності, людина може втратити апетит. Цей серйозний симптом попереджає про підвищений ризик серцевого нападу.

2. Занепокоєння і тривога

Люди, в яких був серцевий напад, стверджують, що вони відчували тривогу і занепокоєння безпосередньо перед серцевим нападом.

Якщо людина відчула безпричинний і раптовий напад неспокою і тривоги, рекомендується викликати швидку допомогу, оскільки серцевий напад легше попередити, ніж вилікувати.

3. Біль в інших частинах тіла

Біль починається в грудях і поширюється на щелепу, плече, руки, спину і живіт.

У деяких випадках люди відчувають біль не у грудях, а в деяких інших частинах тіла. Здебільшого, біль виникає в плечі або між лопатками.

4. Кашель

Є випадки, коли люди кашляють кривавою мокротою або кашляють зі свистом. Це може свідчити про серцеву недостатність і пов'язано з накопиченням рідини в легенях.

Ось ще деякі з найбільш поширених ознак:

- нудота,

- запаморочення,

- неприємний дискомфорт,

- холодний піт,

- плутане, неправильне дихання.

Дуже важливо не ігнорувати симптоми, сподіваючись, що вони минуться. У випадку, якщо вони тривають більше, ніж 5 хвилин, обов'язково викликайте швидку допомогу або негайно їдьте в лікарню.

Небезпечні для серця продукти

Кардіологи з Мюнхена повідомили про продукти, вживання яких здатне сильно нашкодити серцево-судинній системі. Практично весь список складається з готових і перероблених продуктів харчування, що містять багато штучних жирів і смакових домішок.

Дослідження науковців з кафедри кардіології Мюнхенського університету показало, що здоров'ю міокарда шкодять абсолютно всі продукти, в яких присутні маргарин і модифіковані жири. Тож, від печива й тортів потрібно відмовлятися якомога частіше.

Крім того, до небезпечних для серця продуктів вони зарахували сирокопчену і копчену ковбаси, шипучі вина і шампанське, пиво, а також чорну і червону ікру. Щодо пива, кардіологи уточнили: якщо чоловіки дбають про стан серця, їм не потрібно випивати більше, ніж 0,5 літра в день, для жінок цей поріг ще нижчий - 0,33 літра.

Загалом, дослідники зазначили, що у сучасних людей стиль харчування за рівнем загрози здоров'ю серця не поступається стресам.

Корисно для серця

Вчені зі США наполегливо рекомендують додати до свого щоденного раціону харчування волоські горіхи.

За даними їх досліджень, саме цей осінній продукт сприяє стабілізації роботи серця, мозку та нирок.

Ось основні переваги споживання волоських горіхів:

1) в організмі відбувається підвищення рівня так званого хорошого холестерину й знижується рівень поганого, що позитивно позначається на стані судин і серця;

2) цей продукт містить антиоксиданти. Тож, з його допомогою можна боротись з віковими змінами в організмі й процесами пошкодження клітин. Йдеться, зокрема, про профілактику онкозахворювань та погіршення пам'яті; 3) відбувається посилення роботи ендотелію, що синтезує корисні речовини, які відповідають за нормалізацію тиску, роботу мозку й нирок, процесів зсідання крові.

 

Джерело: Тerrawoman

Ягода, що допоможе подолати виразку й вилікувати печінку

Як знизити тиск?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers