rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ «Олігархи захопили Україну», – висновок Гельсінської комісії США

Комісія з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) назвала корупцію та владу олігархів в Україні основним «внутрішнім ворогом» для подальшого розвитку держави.

 

Про це йдеться у звіті Комісії, оприлюдненому на її офіційному веб-сайті.

«Стійкість та вплив олігархів в Україні є основою постійної корупції в країні. Олігархи захопили Українську державу, витіснили некорумповані політичні партії та конкурують між собою у розкраданні українських багатств», - наголосили в Гельсінській комісії.

Українські олігархи є «не стільки бізнесменами, скільки придворними», які перетворюють політичні та особисті зв'язки в монополії, що підтримуються державою.

У звіті зазначається, що спочатку олігархічній конкуренції сприяли два явища: відсутність реформ у перші роки незалежності України та газовий арбітраж.

«Сьогодні Україна здійснила багато важливих реформ, які допомогли подолати корупцію, зокрема, у сфері енергетики, фінансів та економіки. Проте, судові реформи продовжують відставати», - підкреслюється в документі.

У цьому зв'язку наголошується на необхідності для України просуватися з рештою реформ, підтриманих як громадянським суспільством, так і міжнародним співтовариством. «Зрештою, олігархи мають бути перетворені з придворних на підприємців та бізнесменів, щоб, нарешті, припинити всеохоплюючу інституційну корупцію», - зазначається у звіті.

Зробити це можна за допомогою потужного громадянського суспільства та вільних ЗМІ.

У доповіді містяться численні рекомендації за галузями з акцентом на важливості реформування судової влади. Зокрема, «Україні слід якнайшвидше створити антикорупційний суд, щоб забезпечити остаточний необхідний фрагмент антикорупційної архітектури України», - наголосили в Гельсінській комісії США.

У звіті також обговорюється питання про посилення електронного врядування та свободи преси як механізмів, що дозволять українському громадянському суспільству, включаючи незалежні ЗМІ, здійснювати моніторинг процесу реформ та запобігати його відхиленню.

 

Президент України робить суддівську владу покірною Der ukrainische Prаsident macht sich die Justiz gefüugig

Спроба третього Майдану і другого реваншу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers