rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Китаї за корупцію покарали вже понад мільйон чиновників

 У Китаї за корупцію покарали вже понад мільйон чиновників

У КНР із листопада 2012 року за корупцію покарали 1,34 мільйона чиновників з правлячої партії.

Про це повідомляє DW.

«Як повідомила Центральна комісія Комуністичної партії Китаю (КПК) з перевірки дисципліни, серед покараних 648 тисяч осіб були чиновниками на рівні сіл та селищ і притягнуті до відповідальності за дрібні корупційні правопорушення», - йдеться у повідомленні.

З листопада 2012 року наглядові органи КНР перевірили також 155 тисяч партійних організацій у країні, виявивши 65 тисяч підозрілих випадків для подальшого розслідування.

Розслідування тривають і щодо чиновників вищого ешелону. Зокрема, ЗМІ повідомляють, що у серпні влада Китаю почала розслідування стосовно глави антикорупційного управління міністерства фінансів Мо Цзяньчена.

Після того, коли Сі Цзіньпін став генеральним секретарем ЦК КПК і головою КНР, він почав кампанію з боротьби з корупцією «Стратегія тигрів і мух», що спрямована на розслідування злочинів серед державних службовців усіх рівнів.

 

Японський суд визнав відповідальність держави за аварію на АЕС «Фукусіма»

Суд Японії визнав відповідальність держави та енергетичної компанії Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) за аварію на АЕС «Фукусіма-1» в 2011 році, і зобов'язав їх виплатити компенсації постраждалим у результаті аварії.

Про це повідомляє АР.

«Японський суд зобов'язав уряд і оператора АЕС «Фукусіма» (TEPCO - ред.) виплатити 500 млн ієн (4,5 млн дол.) тисячам колишніх місцевих мешканців, які почали вимагати відшкодування коштів, втрачених під час ядерної кризи у 2011 році», - йдеться в повідомленні.

Окружний суд Фукусіми ухвалив, що уряд країни не найняв TEPCO для поліпшення заходів безпеки, незважаючи на те, що вже в 2002 році було відомо про ризик потужного цунамі в регіоні.

3800 позивачів, які подали до суду в 2015 році, є найбільшою групою позивачів із приблизно 30 подібних судових процесів. У цілому, позови про відшкодування збитків після аварії на АЕС подали 12 тисяч осіб.

Це вже другий випадок, коли суд визнає відповідальність держави і TEPCO за аварію; аналогічне рішення виніс у березні окружний суд Маебаші.

Як відомо, аварія на АЕС «Фукусіма-1» сталася в березні 2011 року. В результаті удару потужного цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання та охолодження, що призвело до вибуху.

 

Німецькі банки закривають тисячі відділень через цифрові технології

У Німеччині у зв'язку з розвитком цифрових технологій і можливістю здійснювати операції в режимі онлайн, банки змушені були закрити тисячі філій і відділень.

Про це повідомляє DW з посиланням на дослідження німецького інвестиційного банку KfW.

«У 2014-2015 роках в країні закрито 2200 відділень кредитно-фінансових установ. Загалом, із 2000 року, коли у ФРН працювали 38 тисяч банківських філій, закрито кожне четверте відділення. У цілому, їх кількість зменшилась на 10,2 тисячі», - йдеться у повідомленні.

Банки продовжують закривати свої офіси і цього року. «Якщо тенденція збережеться, то до 2035 року в країні залишиться лише половина філій, які були на початку тисячоліття», - заявив головний економіст KfW Йорг Зойнер.

Також повідомляється, що банки закривали і відділення в тих регіонах Німеччини, де спостерігалося скорочення населення.

 

Франція за два роки прийме 10 тисяч легальних мігрантів

У найближчі два роки Франція пустить у країну 10000 легальних мігрантів. В Африці будуть відкриті спеціалізовані імміграційні центри.

Про це в понеділок заявив президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді, інформує DW.

«У взаємодії з Управлінням ООН у справах біженців (UNHCR) Париж підготує десять тисяч місць для переселення біженців, які перебувають зараз у Туреччині, Лівані, Йорданії, Нігері та Чаді», - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія наприкінці вересня 2017 року оголосила своєю метою в найближчі два роки надати легальний в'їзд, щонайменше, 50 тисячам біженців. У Брюсселі вважають, що завдяки цим заходам нелегальна міграція, яку також називають «економічною», може бути скорочена. За програмою, яка передувала теперішній, з липня 2015 року в європейські країни в'їхали близько 23 тисяч осіб.

У найближчі тижні в Чаді та Нігері мають відкритися перші спільні імміграційні центри UNHCR і французького відомства у справах біженців Ofpra. Таким чином у Парижі хочуть ідентифікувати тих, кому потрібна допомога і захист, у транзитних країнах, щоб потім, можливо, надати їм право на притулок. При цьому, в Європі сподіваються зупинити потік біженців, які прагнуть потрапити до Європи через Середземне море.

 

У Росії погрожують обмежити роботу «Радіо Свобода»

Мін'юст Росії попередив «Радіо Свобода» і його проекти, канал «Настоящее время» і сайт «Idel.Реалии», що роботу в РФ можуть обмежити, оскільки «діяльність може бути кваліфікована як діяльність іноземного агента».

Про це повідомляє канал «Настоящее время».

Зазначається, що відповідний лист із попередженням було підписано директором департаменту російського Мін'юсту в справах некомерційних організацій Володимиром Титовим.

У документі зазначено, що рішення про обмеження роботи на території Росії «Радіо Свобода» і каналу «Настоящее время» може бути прийняте на підставі закону «Про засоби масової інформації», в якому передбачена можливість обмеження роботи кореспондентів ЗМІ тих держав, де введено обмеження на роботу співробітників російських ЗМІ.

Наголошується, що в Мін'юсті телефоном підтвердили достовірність листа і пожартували, що паперова копія прийде в редакцію «через два місяці».

 

У Тунісі після марафону помер міністр охорони здоров'я

Міністр охорони здоров'я Тунісу Слім Чакер помер від серцевого нападу під час участі у благодійному марафоні.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

«56-річний Слім Чакер упав після 500 метрів дистанції та помер у військовому госпіталі», - заявили у міністерстві охорони здоров'я.

Чакер був призначений міністром охорони здоров'я лише минулого місяця. Прем'єр-міністр Юссеф Чахед заявив, що втратив брата та колегу, який помер «під час благородного гуманітарного акту».

Марафон проводили у приморському місті Набулі у неділю, щоб зібрати кошти для будівництва дитячої клініки боротьби з раком.

Як відомо, того ж дня схожий випадок стався в Україні - 8 жовтня під час марафону в Києві помер директор «Тернопільського м'ясокомбінату» Віктор Малюта. Причину смерті назвуть після проведення судово-медичної експертизи.

 

В Австралії парламентарії потрапили під суд за подвійне громадянство

У Верховному суді Австралії розпочалося триденне слухання щодо правомірності обрання семи членів федерального парламенту, які мають подвійне громадянство.

Про це повідомляє news.com.au.

«У випадках, коли людина не знала про наявність у неї громадянства іншої держави, вона не повинна вживати жодних заходів для відмови від свого громадянства», - вважає заступник генерального прокурора країни Стівен Донагю, коментуючи норму Конституції Австралії, яка забороняє будь-кому, хто має подвійне громадянство, бути обраним до парламенту.

Представники уряду також стверджують, що фраза «є суб'єктом або громадянином ...іноземної держави» має розглядатися лише стосовно особи, яка добровільно набула або зберегла цей статус.

Сенатори від Партії зелених Лариса Вотерс та Скотт Ладлем, народжені, відповідно, у Канаді та Новій Зеландії, вже подали у відставку через скандал з подвійним громадянством.

Сенатор партії «Одна нація» Малкольм Робертс, який народився в Індії, також, найімовірніше, вийде з парламенту, оскільки Верховному суду відомо, що він некоректно подав заяву про відмову від свого британського громадянства під час номінації на виборах у 2016 році.

Уряд заявляє, що віце-прем'єр-міністр Барнабі Джойс, колишній міністр Метт Канаван, заступник лідера Національної партії Фіона Неш та сенатор партії «Одна нація» Нік Ксенофон будуть «триматися або впадуть разом», зважаючи на аналогічні обставини. Всі четверо народилися в Австралії і присягнули, що не знали, що за законами іншої країни їм було присвоєне громадянство за спадковістю.

Випадок віце-прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойса перебуває під найбільшою увагою ЗМІ, оскільки у випадку його дискваліфікації Національним доведеться йти на повторні вибори, а це становить небезпеку для провладної коаліції, яка може втратити більшість у парламенті, де має перевагу лише в один голос.

Прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл впевнений, що віце-прем'єр Джойс, сенатори Неш та Канаван за рішенням суду зможуть залишитися на своїх посадах.

Натомість, сенатор Ксенофон уже заявив, що за будь-якого рішення суду залишить парламент, щоб подати свою кандидатуру на виборах штату Південна Австралія у березні 2018 року.

Швейцарський університет почав приймати біткойни

Студенти швейцарського Університету прикладних наук, розташованого в Люцерні, тепер зможуть оплатити навчання криптовалютою.

Про це пише Insider.pro з посиланням на сайт навчального закладу.

В Університеті активно вивчається технологія блокчейна, що і сприяло рішенню про прийом платежів у біткойнах.

Процесинг буде здійснювати стартап Bitcoin Suisse AG. Саме вони візьмуть на себе ризики, пов'язані з коливаннями курсу криптовалюти. Платежі в біткойнах будуть конвертуватися у валюту Швейцарії щотижня або щодня, при досягненні порогу - 10000 швейцарських франків. Комісія складе 1%.

 

Китаянок після пластики не пустили на борт літака

Три китаянки, які зробили пластичні операції на обличчі, не змогли пройти паспортний контроль у південнокорейському аеропорту.

Як пише Daily Mirror, громадянки Піднебесної вирушили до Південної Кореї під час осіннього « золотого тижня» - семиденних святкувань, присвячених заснуванню КНР. Вони зробили пластичні операції і зібралися додому, проте їх зупинили на паспортному контролі.

Видання зазначає, що через бинти, набряк і зміни внаслідок операцій обличчя жінок втратили схожість з фотографіями у документах.

Фотографія, на якій три забинтовані туристки сидять в аеропорту з документами в руках в очікуванні рішення імміграційної служби, набула вірусної популярності в китайських соцмережах, зібравши за короткий час понад 51 тисячу лайків.

Чи вдалося жінкам повернутися до Китаю, наразі невідомо.

За останніх півтора десятиріччя Південна Корея перетворилася на «Мекку» пластичної хірургії для китайських жінок. Популярні пакети навіть містять косметичні процедури у Південній Кореї, після яких пацієнток відправляють на сафарі до Африки, де їхні обличчя можуть загоїтися без зайвої до них уваги.

 

Парламент Каталонії охороняють озброєні поліцейські

Напередодні звернення каталонського лідера Карлеса Пучдемона до парламенту, біля будівлі уряду Каталонії була стояти озброєна поліція.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Будівлею парламенту Каталонії охороняє поліція», - йдеться у повідомленні.

З раннього ранку вівторка каталонська поліція перекрила парк Ciutadella у Барселоні та розмістила кілька поліцейських фургонів біля входів і поруч з парламентом.

Влада регіону заявила, що таких заходів було вжито «з міркувань безпеки» після масових демонстрацій у неділю проти планів уряду Каталонії відокремитися від Іспанії.

Новий президент ПАРЄ назвала свої пріоритети

На Мальті вбили журналістку, яка писала про панамські офшори

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers