rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Чудеса світу, про які ви ніколи навіть не чули

Всі ми знаємо про такі пам'ятки, як Колізей, Велика Китайська стіна і Тадж-Махал. Але в світі існують й інші дійсно грандіозні споруди, про які не чули навіть затяті мандрівники.

Велика мечеть Дженне (Малі)

Сторічна Дженненська мечеть - найбільша глинисто-наносна будівля в світі, і, як вважають багато архітекторів, найбільше досягнення архітектурного судано-сахейльского стилю, хоча з певними ісламськими впливами. У складі об'єкта старого міста Дженне мечеть у 1988 році включена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

Title
 

 

Мечеть Дженне незвичайна тим, що була побудована не як храм - спочатку це був палац.

Наразі до мечеті не пускають туристів. Вважається, що таке рішення було прийнято в 1996 році після зйомки в її стінах відвертої фотосесії для журналу Vogue.

Чанд Баорі, Індія

Архітектурний комплекс Чанд Баорі, розташований у маленькому індійському селі Абанері, є одним з найстаріших і найглибших східчастих колодязів у світі. Гігантська споруда, що нагадує перевернуту піраміду, заглиблюється в землю більше, ніж на 30 м.

 

Title
 

 

На трьох стінах комплексу в ідеальній симетрії розташовані 3500 сходинок, якими можна спуститися до води - невеликого зеленкуватого озера.

Вчені досі сперечаються про те, чи колодязь побудований між IX і XI сторіччями, чи за 600 років до нашої ери.

Палац парламенту, Румунія

Одна з найзнаменитіших архітектурних пам'яток Бухареста побудована за часів Соціалістичної Республіки Румунія.

 

Title
 

 

Палац вважається найбільшою в світі адміністративною будівлею, найбільшою будівлею парламенту, а також найважчою адміністративною будівлею в світі.

Розміри палацу становлять 270 х 240 м. Висота - 86 м. Підземна частина палацу йде в глибину на 92 м. У палаці - 1100 кімнат і 12 поверхів.

Старий міст, Боснія і Герцеговина

Пішохідний міст через річку Неретву в місті Мостар є сучасною копією стародавнього мосту, повністю знищеного хорватським військом у 1993 році.

 

Title
 

 

Міст є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Однією з розваг туристів і традиційним заробітком молоді міста є стрибки в річку Неретву з центру Старого мосту (висота стрибка залежить від рівня води в річці - від 24 до 30 м).

Мечеть шейха Лютфулли, Іран

Видатна пам'ятка перської архітектури епохи Сефевидів. Мечеть будувалася протягом 17 років (1602 - 1619 роки).

 

Title
 

 

Мечеть незвичайна з низки причин. Зокрема, в ній немає жодного мінарету. Немає і внутрішнього подвір'я, а до вхідних дверей ведуть сходи.

Можливо, причиною такого нехтування зазвичай суворими нормами культової ісламської архітектури був той факт, що мечеть ніколи не призначалася для публічного користування, а слугувала місцем відправлення релігійних обрядів для жінок з гарему шейха.

Форт Кумбалгарх, Індія

Форт Кумбалгарх оточений унікальною стіною, яка в давнину мала назву «охоронець смерті». Її протяжність становить 36 км, а ширина в деяких місцях досягає 8 м. Вона безперервно тягнеться по всьому периметру форту, сторіччями захищаючи його від загарбників.

 

Title
 

 

Щоб звести її, знадобилося ціле сторіччя - з XV до XVI. За всю історію воєн, які бачила Велика Індійська стіна, вона жодного разу не впала і не впустила ворогів у форт.

Деравар, Пакистан

Деравар - дивовижна споруда квадратної форми, яка була побудована в 1733 році. Фортеця складається зі 40 бастіонів, які височіють над пакистанською пустелею.

 

Title
 

 

Висота стін фортеці в деяких місцях сягає 30 м, а периметр становить 1500 м. Чи не кожен мешканець Пакистану знає про її існування.

Джерело: dobremisto.com

 

Святі місця України: ТОП-5 найвеличніших католицьких храмів

Країни, де життя на круїзному лайнері є дешевшим, ніж перебування на суші

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers