rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Догляд за зоною декольте та профілактика подвійного підборіддя

Шкіра в зоні шиї та декольте є вдесятеро тоншою, ніж на обличчі, тому вона найшвидше «сигналізує» про те, що вам вже давно не 16. Ще однією проблемою може стати подвійне підборіддя. Але досить приділяти собі лише 10-15 хвилин в день, щоб шкіра у цій зоні довго залишатися гладкою та пружною.

Вмивання

Коли ви вмиваєтеся, сполосніть шию прохолодною або теплою водою з гелем для вмивання. Якщо після таких процедур з'являється відчуття стягнення, замініть гель пінкою - вона очищує ніжніше та делікатніше. 1-2 рази на тиждень можна проводити більш ретельне очищення, використовуючи гоммаж, який, на відміну від скраба, не містить жорстких абразивних частинок, адже шкіра шиї і декольте дуже тонка і ніжна, а значить, вимагає відповідних засобів з догляду.

Щоденний душ

Увечері, змиваючи під душем втому минулого дня, спрямуйте потужний потік води на шию. Особливу увагу приділіть потиличній частині - легкий водний масаж дозволить розслабити м'язи, які витримують основне навантаження протягом дня. Для вечірньої релаксації найкраще, щоб вода була теплою, але якщо у ваші найближчі плани входить підбадьоритися, зробіть її трохи прохолоднішою. Коли ж часу на водні процедури катастрофічно не вистачає, проведіть масаж невеликим шматочком льоду, загорнутим у фланелеву тканину. Правда, подібну холодотерапію краще практикувати в першій половині дня. А на ніч прикладіть до втомлених м'язів теплий компрес з махрового рушника, змоченого гарячою водою.

Креми та маски

Досвідчений косметолог, очищаючи обличчя тоніком, накладаючи маску або крем, ніколи не забуде виконати такі ж маніпуляції в ділянці шиї та декольте. Доглядаючи за шкірою самостійно, завжди дотримуйтесь цього правила.

Якщо шкіра обличчя суха або нормальна, можна не міняти баночку з кремом. Але якщо вона жирна або комбінована, скористатися своїм улюбленим кремом для обличчя навряд чи вдасться. Потрібно враховувати, що на шиї немає сальних залоз, тому зволожувати і доглядати за нею - ваш прямий обов'язок. Підійдуть також універсальні засоби - «для обличчя та шиї» або спеціально призначені «для шиї і декольте». Наносити крем необхідно від ключиць до підборіддя. Це запобігає розтягуванню та обвисанню шкірних тканин. Якщо нанесли маску, змивайте її в тому ж напрямку, рясно змочуючи шкіру водою та якомога менше розтягуючи її.

Масаж по крему

Це - класичний ручний масаж, який косметолог робить після нанесення на шкіру поживного або будь-якого іншого крему. Важливо лише, щоб він не поглинався шкірою моментально. Засвоїти процес масажу самостійно зовсім не складно. Щедро нанісши крем, ритмічно поплескайте по підборіддю тильною стороною долоні, спочатку повільно, потім додаючи темпу. Коли шкіра достатньо «розігрілася», можна переходити до більш рішучих дій: погладжування кінчиками пальців в напрямку знизу догори. Завершіть сеанс легкими рухами по всій поверхні шиї. Ці прості на перший погляд рухи мають магічну силу - покращують кровообіг і пружність тканин, зберігаючи гарний овал обличчя. Такого ж ефекту можна досягти за допомогою вібромасажера. Створювані ним вібрації сприяють кращому проникненню вітамінів і корисних речовин із крему до шкіри.

До речі, будь-які маніпуляції нижче від підборіддя варто проводити дуже акуратно, всіляко оминаючи ділянку щитовидної залози. Тут можна застосовувати лише легкі дотики, різкі рухи або занадто старанне тертя може спровокувати гіперфункцію щитовидки.

Підборіддя 2 в 1

Якщо ви помітили у себе перші несміливі обриси другого підборіддя, не поспішайте до косметичного салону за радикальним вирішенням проблеми. Для початку уважно придивіться до своїх родичів: якщо ви успадкували від них схильність до повноти і кругле або прямокутне обличчя з вираженою нижньою щелепою - ви однозначно в зоні ризику. Найбільше пощастило людям із трикутною формою обличчя - їхні шанси на подібне перетворення практично зведені до нуля. Але навіть у випадку «поганої генетики» є можливість ніколи не відчути на собі «тягар» другого підборіддя. Просто беззастережно пустіть у своє життя деякі правила.

  Title
  • Слідкуйте за вагою. Навіть за найпесимістичнішої генетичної схильності появу другого підборіддя слід очікувати не раніше, ніж у 35 років. У цьому віці шкіра втрачає свою пружність, а жирові накопичення починають групуватися в різних місцях. Якщо ж обриси подвійного підборіддя намалювалися в досить юному віці, знайте, що ваша зайва вага становить не менше, ніж 3-6 кілограмів. Адже, друге підборіддя - не що інше, як жирова складка, така ж, як на животі. Але не поспішайте сідати на жорстку дієту - так ви можете не лише серйозно зашкодити здоров'ю, а й спровокувати втрату пружності шкіри, що також не поліпшить ситуацію.
  • Зберігайте поставу. Не сутультесь і не ходіть з опущеною головою. Такий стан порушує нормальний кровообіг, м'язи послаблюються, і шкіра втрачає тонус. Звичка читати лежачи на спині і працювати з ноутбуком у ліжку не менш небезпечна. Такий стан порушує нормальний кровообіг, м'язи обличчя і шиї послаблюються, а шкіра втрачає тонус. Але скільки б ви не нагадували собі тримати спину і голову прямо, м'язова пам'ять - річ уперта. Щоб докорінно змінити ситуацію, запишіться на фітнес або до тренажерної зали - вже через місяць ваш м'язовий «корсет» буде в тонусі і потреба в тотальному контролі над собою просто зникне.
  • Змініть подушки. Сон на високих пухових подушках - це сон у неприродному положенні, який сприяє появі набряків і навіть погіршенню самопочуття. Ефект аналогічний до постійної ходи з опущеною головою. Краще надати перевагу невисокій ортопедичній подушці. До речі, деякі косметологи для збереження овалу обличчя радять на ніч підв'язувати підборіддя еластичним бинтом, попередньо наклавши на шкіру поживний крем. Вранці обличчя дійсно виглядає більш підтягнутим. Але регулярно вдаватися до цих маніпуляцій не варто - поступово м'язи звикають до «підтримки» і перестають працювати самостійно.
  • Не ігноруйте щоденний догляд. Кілька елементарних рухів у вигляді поплескування під час душу і нанесення крему або просто «мимохідь» не заберуть у вас багато часу, але дозволять завжди виглядати доглянуто і підтягнуто. Стоячи під душем, періодично спрямовуйте потужний потік води на підборіддя. Такий гідромасаж не лише тонізує шкіру і м'язи, але і розбиває жирові клітини, які тільки-но почали групуватися в ділянці підборіддя. Для вечірньої релаксації вода може бути теплою, а зранку, коли треба прокинутися, зробіть потік прохолодним. Також вранці можна замінити водні процедури махровим рушником, змоченим у крижаній воді: візьміть його двома руками за кінці і, то натягуючи, то послаблюючи натиск, поплескайте по підборіддю. Якщо маєте намір зробити «махровий масаж» на ніч, варто занурити рушник у гарячу воду.
  • Відмовтеся від суворих дієт, які обіцяють різке схуднення. Будь-яка жорстка дієта може не лише серйозно зашкодити здоров'ю, а й спровокувати втрату пружності шкіри, появу розтяжок та передчасних зморшок, насамперед, у ділянці шиї, підборіддя і декольте.

Не забувайте про гімнастику. Її можна робити, поки ви варите ранкову каву і готуєте сніданок - це забере у вас близько 10-15 хвилин. Гімнастика - практично єдиний спосіб змусити потрібні нам м'язи працювати. Адже навіть коли ми бігаємо підтюпцем або до сьомого поту крутимо педалі на велотренажері, м'язи обличчя і шиї залишаються бездіяльними. Їм потрібен особливий комплекс вправ, кожну з яких бажано повторювати 10-15 разів.

  • Нахиліть голову то до лівого, то до правого плеча, перешкоджаючи рухам голови за допомогою рук.
  • Відхиліть голову назад, чинячи опір зчепленими на потилиці руками. Потім по черзі повертайте голову вліво і вправо, дивлячись через плече назад.
  • Витягніть шию і підборіддя вперед, відкривши рот. Висувайте нижню щелепу так, щоб вона заходила за верхню.
  • Кінчиком язика зі силою впирайтеся поперемінно у верхнє піднебіння і нижні зуби.
  • Опустіть куточки рота в так званій «масці презирства», напружуючи при цьому м'язи під підборіддям.
  • Витягніть губи трубочкою і, напружуючи м'язи, зі силою вимовте звуки о, у, і, и, а.
  • Візьміть у зуби соломинку для соку або олівець і, витягнувши вперед підборіддя, напишіть в повітрі цифри 1, 3, 8, 0.
  • Випряміть спину, покладіть руки на плечі і, натискаючи на них, постарайтеся якомога сильніше витягнути шию вперед. У такій позі зробіть вдих, рахуючи до десяти, потім розслабтеся і видихніть.

Майстерний підхід

Коли ж натяк на друге підборіддя стає досить прозорим, важливо не упустити момент і віддати себе в руки професіоналів. Почати курс ліфтингових процедур найкраще з масажу. Він не лише налагоджує кровообіг і обмін речовин у шкірних тканинах, але і змушує м'язи в цій зоні працювати, підтримуючи природний каркас. А щоб не перевантажити їх, варто чергувати щипковий, дренажний та релакс-масаж. Причому, весь цей час руки майстра навіть не торкатимуться вашої шкіри. Замість них працює апарат LPG, а участь косметолога зводиться до того, щоб не помилитися у виборі програми. Якщо запастися терпінням, то за допомогою такої техніки можна підкоригувати овал обличчя, усунути в'ялість і набряклість шкіри, розгладити зморшки і найголовніше - позбутися другого підборіддя. Щоб не давати м'язам розслаблятися, сеанси апаратного масажу слід відвідувати не рідше, ніж двічі на тиждень. Вже після десяти процедур можна буде потішитися першими результатами.

Але часом, незважаючи на всі старання, жирові відкладення все ж таки накопичуються в ділянці підборіддя. У таких випадках рекомендується використовувати спеціальні креми і маски з ліполітичним ефектом - вони розщеплюють жир і виводять його через пори шкіри. До складу таких засобів часто входять природні компоненти, наприклад, кофеїн або екстракт зеленого чаю. Більш кардинальний підхід - мезотерапія. У проблемну зону вводиться коктейль препаратів, які активно борються із зайвими жировими відкладеннями і прискорюють обмінні процеси. Повний курс розрахований на 10-12 щотижневих процедур, після закінчення яких овал обличчя наблизиться до досконалості.

Якщо ж тривалий процес вдосконалення не для вас, не впадайте у відчай. Сьогодні можна позбутися подвійного підборіддя за допомогою міні-ліпосакції. Мініатюрні канюлі під місцевою анестезією вводять під шкіру, і через кілька хвилин від жирової складки не залишається і сліду. Правда, такі операції ефективні за умови, що шкіра в цьому місці залишилася пружною та еластичною.

Маскування

Допоки триває боротьба з другим підборіддям, вам на допомогу прийдуть маленькі жіночі хитрощі, щоб відвернути увагу від проблемної зони:

- насамперед, необхідно візуально подовжити шию, наприклад, заколовши волосся догори або зробивши коротку стрижку;

- під час макіяжу робіть акцент на очі і вилиці, але не на губи - нижня частина обличчя повинна бути якомога менш виразною;

- заховати друге підборіддя в тінь допоможе пудра на тон темніша за ту, що ви зазвичай використовуєте - її потрібно нанести під нижньою щелепою, а також трохи під вухом, де починається нижня щелепа;

- відмовтеся від одягу, комірець якого закінчується під щелепою, - водолазки лише акцентують увагу на підборідді. Відволікти увагу від такого одягу допоможуть блузи з V-подібним вирізом і глибоким круглим декольте;

- правильно підбирайте аксесуари: довгі сережки, які закінчуються на рівні проблемної зони, прикраси, які щільно облягають шию, шийні хустинки - все це привертає увагу до проблемної зони. Підійдуть сережки-гвоздики, а також довгі ланцюжки і намиста, що фіксуються на рівні грудей.

Як готували наші прабабці. Гарячі другі страви, соуси та поливки до них

Олександра Матвєєва, засновник ресурсу Travelmama та клубу мандрівок з дітьми: «Якщо хочете мандрувати бюджетно – плануйте самі, це не так важко»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers