rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Рада ухвалила пенсійну реформу з підвищенням мінімального стажу

Рада ухвалила пенсійну реформу з підвищенням мінімального стажу

Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

За прийняття відповідного законопроекту № 6614 у другому читанні проголосувало 288 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перерахунок раніше призначених пенсій з 1 жовтня буде здійснюватися з використанням єдиного показника середньої зарплати за останні три роки (2014-2016) у розмірі 3764,4 грн.

Рада також встановила перерахунок пенсій із застосуванням величини оцінки одного року стажу у розмірі один відсоток (зараз цей коефіцієнт становить 1,35%).

На перехідний період 2017-2019 років застосовуватимуться такі правила призначення пенсії за віком: у 2017 році із застосуванням середньої зарплати за 2014-2016 роки у розмірі 3764,4 грн. та величини оцінки одного року стажу - 1,35%; у 2018 році - із застосуванням середньої зарплати за 2016-2018 роки та вартості одного року стажу - 1%.

При цьому, починаючи з 2019 року пенсії призначатимуться із застосуванням середньої зарплати за останні три роки та вартості одного року стажу - 1%.

Мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян за наявності стажу 30/35 років (для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року - за наявності стажу, відповідно, 20/25 років).

Збережено право для призначення пенсії за віком в 60 років для осіб, які мають повний страховий стаж. З 1 січня 2018 року пенсія за віком призначатиметься за наявності стажу на 1 січня 2018 року 25 років - у 60 років. Діапазон необхідного стажу щороку збільшуватиметься на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році.

За наявності стажу на 1 січня 2018 року від 15 до 25 років - у 63 роки.

З 2028 року пенсії у 65 років призначатимуться особам, які матимуть 15-25 років стажу.

Рада встановила, що тимчасова державна соціальна допомога з 1 січня 2018 року до 31 грудня 2020 призначатиметься непрацюючим особам, які досягли встановленого пенсійного віку, мають страховий стаж не менше, ніж 15 років, але не набули права на пенсійну виплату - на період до набуття права на пенсію за віком у розмірі прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність. При цьому, особам, які не матимуть 15 років стажу, призначатиметься державна соціальна допомога при досягненні ними 65 років.

До страхового стажу, що дає право на призначення пенсії, зараховуватимуться періоди ведення підприємницької діяльності, проходження військової служби, перебування у декретній відпустці, навчання у вищих навчальних закладах.

За рішенням Ради щорічна (опосередкована) індексація пенсій з 2021 року відбуватиметься шляхом збільшення (перерахунку) середньої зарплати, з якої обчислено пенсію, на 50% зростання середньої зарплати за три попередні роки та на 50% зростання індексу споживчих цін за попередній рік. У 2019-2020 роках індексацію пенсій Рада вирішила здійснювати за окремим рішенням народних депутатів.

 

ГПУ просить дозволу на спецрозслідування щодо Януковича

Генеральна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно екс-президента Віктора Януковича.

Про це інформує прес-служба відомства.

«За результатами розслідування 26.09.2017 до Печерського районного суду м. Київ подано клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного В. Януковича», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що просять суд дозволити заочне розслідування стосовно колишнього президента за підозрою його в організації перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто, до настання тяжких наслідків, організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Київ у період з 18.02.2014 до 20.02.2014 та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у м. Київ.

Судовий розгляд даного клопотання призначено на 12 год. 40 хв. 5 жовтня.

 

НАБУ викликало на допит мера Одеси як свідка

Національне антикорупційне бюро України викликало мера Одеси Геннадія Труханова на допит до Києва.

Про це «Українській правді» повідомили у прес-службі НАБУ.

У відомстві не уточнили, в якій справі і в статусі кого будуть допитувати Труханова.

Однак, одеський «7-й канал» повідомляє, що вранці 3 жовтня Труханов прибув на допит як свідок у справі про будівлю «нової мерії» на вулиці Косівській, 2д.

«(Викликали - ред.), щоб об'єктивно проаналізувати. Як свідка, звичайно», - сказав каналу Труханов.

Нагадаємо, у рамках проекту «європейська мерія» в Одесі перебудували для міськради будівлю колишнього заводу «Краян» на вулиці Косівській. ЗМІ заявляли про масштабне розпилювання бюджету на цьому будівництві. Саму будівлю Одеса купила за 185 млн грн. у фірми, створеної напередодні продажу.

 

Справа Іл-76: суд відмовив генералу Назарову в повторних експертизах

Колегія суддів апеляційного суду Дніпропетровської області залишила без задоволення клопотання генерала Віктора Назарова, якого Павлоградський суд визнав винним у службовій недбалості, що призвела до катастрофи військового літака Іл-76 влітку 2014 р.

Про це у Facеbook повідомив адвокат постраждалих Віталій Погосян.

«Клопотання обвинуваченого Назарова В. М. та його захисника про повторне дослідження доказів та допит свідків колегія суддів апеляційного суду Дніпропетровської області залишила без задоволення!!! Лише дослідити повторно висновок комісійної військово-тактичної експертизи», - написав Погосян.

3 жовтня апеляційний суд Дніпропетровської області продовжив розгляд апеляції генерала Назарова.

У залі судового засідання родичі загиблих у катастрофі ІЛ-76 військовослужбовців вивісили у залі судових засідань плакат з написом «Іл-76: останній політ 49» так, щоб генерал Назаров та його адвокат сиділи саме під цим плакатом.

Літак Іл-76 з українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська. Тоді загинули 40 десантників і 9 членів екіпажу.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій ситуації, що призвело до тяжких наслідків).

Павлоградський міськрайонний суд на Дніпропетровщині засудив його до 7 років ув'язнення, однак Назаров подав на апеляцію.

 

Суд відправив на гауптвахту підполковників, які п'яними охороняли арсенал з ракетами

Олександрівський районний суд Кіровоградської області засудив до гауптвахти командира та заступника командира однієї з військових частин на Кіровоградщині, які п'яними охороняли арсенал.  Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«У понеділок, 02.10.2017, Олександрівський районний суд Кіровоградської області, розглянувши адміністративні протоколи, складені військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону, виніс рішення стосовно командира та заступника командира однієї з військових частин на Кіровоградщині, що підпорядковується Центральному ракетно-артилерійському управлінню Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 27 вересня 2017 року вказані підполковники перебували у стані алкогольного сп'яніння на робочому місці, де, крім іншого, зберігаються 4,5 тис. тонн боєприпасів (зокрема, ракети до системи «Точка-У»).

За наслідками судового розгляду протоколів, складених військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України 28.09.2017 за ч. 3 ст. 172-20 КУпАП вищевказаним офіцерам призначено покарання у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті терміном на 10 діб.

 

На Сумщині з'явився унікальний музей горюнів

У с. Нова Слобода, що в Сумській області, відкрито Музей горюнської культури, який став першим етнографічним музеєм у Східній Україні.

Про це повідомляється на сайті Сумської облдержадміністрації.

«Вагома подія відбулася в селі Нова Слобода, Путивльського району. Цікаво, що екскурсії в цьому музеї будуть горюнською мовою, звучатимуть пісні етногрупи «Горюни». Експозиція музею відображає побут звичайної горюнської родини. У плані роботи також знайомство зі стравами національної кухні», - розповіла начальник управління культури і туризму Олена Мельник.

Вона висловила впевненість, що нова атракція стане одним з найпривабливіших культурних і туристичних об'єктів Сумщини.

Як повідомляє видання «Данкор онлайн», музейна експозиція відтворює садибу горюнів кінця XIX - початку XX ст. В інтер'єрі будинку представлено меблі, різні предмети побуту, одяг тощо. В господарських будівлях - сараї, клуні, вітряки - експонуються знаряддя праці, інший сільськогосподарський інвентар. Крім цього, на горюнівському подвір'ї можна побачити колодязь-журавель і рідкісний різновид льоху - шийну яму.

Горюни - невелика етнічна група, яка проживає на Путивльщині. На думку більшості дослідників - це автохтонне давньослов'янське населення, яке зберегло унікальну самобутню культуру, мову й архаїчні риси в побуті.

 

«Чілдрен Кінофест» оголошує Другий конкурс фільмів, знятих дітьми

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» оголошує Другий конкурс короткометражних фільмів. Про це повідомляє прес-служба компанії « Артхаус Трафік», яка є організатором фестивалю.

«До участі розглядаються стрічки тривалістю від 1 до 8 хвилин, без жанрових і тематичних обмежень, створені молодими людьми віком від 7 до 14 років. Десять фільмів-фіналістів будуть показані на великому екрані у рамках V «Чілдрен Кінофесту» 2 червня 2018 року, а переможець отримає нагороду», - йдеться в повідомленні.

Для подання роботи на конкурс потрібно завантажити готове відео на один з безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті.

Подання заявок розпочато 2 жовтня 2017 року, і воно триватиме до 20 квітня 2018 року включно. Кожен учасник може подати на конкурс до 5 робіт. Десятку фіналістів, обрану селективною комісією, буде оголошено 18 травня. Ці десять фільмів будуть показані на найбільшому екрані країни у столичному кінотеатрі «Київська Русь» у рамках V «Чілдрен Кінофесту». 3 червня під час церемонії закриття фестивалю буде названо переможців конкурсу: Найкращий український дитячий фільм, який отримає почесний диплом та нагороду у розмірі 20 000 грн., а також лауреатів спеціальних дипломів журі.

У 2018 році фестиваль триватиме в Україні з 25 травня до 3 червня.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Подія відбувається за підтримки Посольства Королівства Данія в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесних консульств у Чернігові, Львові та Одесі, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Швеції в Україні, Данського кіноінституту.

Лінія фронту: окупанти вперше з початку осені застосували «Гради»

Новини з лінії фронту: бойовики з протитанкового гранатомета били по станції Донець

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers