rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Зарплати на українському ринку праці: тенденції першого півріччя 2017 року

За словами керівників українських компаній, заробітну плату своїм співробітникам вони встигнули переглянути ще наприкінці 2016 року. Разом з тим, є чимало факторів, які впливають на питання зарплатної політики в компаніях.

Відповідно, рівень фінансової винагороди за роботу нерідко змінюється як у бік збільшення, так і у бік зменшення. Які тенденції щодо заробітних плат спостерігалися у першому півріччі 2017 року вивчали у своєму матеріалі спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

За перше півріччя 2017 року 44% роботодавців переглянули рівні заробітної плати у бік підвищення. У 23% українських компаній фінансову винагороду за роботу підвищили всім співробітникам без винятку. Також підвищення заробітних плат отримали цінні спеціалісти та фахівці, котрі виконали плани і показали високі результати, в 11% та 10% компаній відповідно.

Більше, ніж у половині компаній (56%) підвищення склали від 5% до 10%. Близько третини змогли підвищити рівень винагороди працівникам на 15-20%. І лише у 8% компаній підвищення склали близько 30%.

Разом з тим, різниця у зарплатах по українському ринку праці доволі велика і залежить від низки чинників: від сфери діяльності підприємства і до обсягу функціональних обов'язків, котрі виконує спеціаліст. У регіонах середня заробітна плата перебуває у межах 4 000 грн. - 5 000 грн., а у великих містах 5 000 грн. - 6 000 грн. Згідно з аналізом бази вакансій та резюме, котрі розміщені на hh.ua, середня заробітна плата по зарплатних очікуваннях пошукачів складає 9 800 грн., а от по вакансіях (середня З/П, яку готові платити по ринку праці роботодавці) становить 8 000 грн.

Щодо ІІІ кварталу 2017 року, то роботодавці не поспішають давати прогнози щодо змін у зарплатній політиці їхніх компаній.

Незважаючи на те, що у І кварталі 2017 року лише 1% респондентів зазначив, що в їхніх компаніях планується скорочення виплат, загалом, за перше півріччя 2017 року в кожній десятій компанії України були переглянуті заробітні плати у бік скорочення.

Title Title 

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в період з квітня до липня 2017 року.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Ціна освіти в «ЛНР»

Леонід Губерський, ректор КНУ ім. Т. Шевченка: «Вчитель більше не буде джерелом знань, він повинен організувати навчання та оцінити результат»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers