rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Чикаго програло позов на $4,75 млн

Присяжні округу Cook присудили виплатити сім'ї з південної частини Чикаго $4,75 млн у зв'язку зі стріляниною, яка сталася на Новий рік у 2014 році. Тоді офіцера поліції звинуватили у тому, що він безпідставно стріляв на 105th Street.

Kierra Williamson і два брати, Michael та Princeton, були розстріляні поліцейським. Так він відреагував на повідомлення про постріли, здійснені раніше людьми, що святкували Новий рік. Michael Williamson працював у військово-морському флоті, але у той час був вдома у відпустці.

Під час судового позову інтереси сім'ї представляв адвокат Jeffrey Neslund, який також виступав від імені сім'ї LaQuan McDonald, підлітка, якого вбив офіцер Jason Van Dyke у 2014 році.

Свідки у цій справі заявили, що офіцер Wilfredo Ortiz зробив 11 пострілів. Kierra Williamson була вдома. Куля влучила їй у груди. Michael Williamson був на ґанку. Він отримав поранення у плече, спину та живіт. Його брат Princeton також перебував на ґанку. У нього увійшло не менше, ніж три кулі.

Їхньому братові, Thaddeus, куля лише зачепила обличчя.

Тоді Independent Police Review Authority постановила, що поліцейський діяв у межах своїх повноважень.

Ortiz наполягав, що бачив чоловіка на ґанку, який спрямував на нього рушницю та відмовлявся опустити зброю.

«Ми розчаровані вердиктом присяжних і оцінюємо наші юридичні можливості», - заявив Bill McCaffrey з юридичного департаменту Чиказької міськради.

 

Rauner завершив торгову місію відвідуванням китайського університету

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner завершив першу міжнародну місію візитом до китайського університету. За його словами, він закликав студентів навчатися, відвідувати та будувати компанії у штаті Іллінойс.

  Title

Rauner провів першу частину своєї восьмиденної поїздки на Midwest-Japan Conference, де він та вісім інших губернаторів зі Середнього Заходу США зустрілися з керівниками декількох компаній, а також із прем'єр-міністром Shinzo Abe.

Перед тим як повернутися додому, в неділю Rauner відвідав Zhejiang University у Hangzhou (Китай). Він каже, що університет, який спеціалізується на техніці та технологіях, зацікавлений у створенні спільного підприємства разом з University of Illinois. Колишній бізнесмен та республіканець також відвідав Шанхай, де зустрівся зі заступником мера міста та представниками шести компаній.

«Важливо знати, що японські та китайські компанії швидко розвиваються», - заявив Rauner у п'ятницю телефоном з Китаю. «Вони відкривають свої представництва у всьому світі. Важливо, щоб ми презентували можливості Іллінойсу і заохочували їх приїхати сюди. Ми також закликаємо їх приїхати сюди як туристи».

Rauner часто наголошував під час своєї передвиборчої кампанії у 2014 році на необхідності подорожувати та приваблювати більше компаній до штату Іллінойс, щоб розвинути економіку штату. Але він реалізував дуже небагато з обіцяного протягом понад двох років на посаді.

За його словами, це пов'язано з тим, що він, здебільшого, зосередився на бюджеті штату та фінансуванні шкіл. Нагадаємо, у липні парламентарі подолали вето Rauner, яке він наклав на бюджет. Законопроект, який стосувався шкільного фінансування, законодавці прийняли у серпні.

«Я не хотів вирушати у ділові поїздки, поки ці питання не будуть вирішені», - зазначив він. «Зараз я зосереджусь на економічному зростанні та розвитку».

 

Офіційний фотограф Обами відвідає Чикаго

Title  

Pete Souza, офіційний фотограф Білого дому під час президентства Barack Obama, відвідає Чикаго, щоб обговорити його нову колекцію фотографій, яка потрапить у магазини восени цього року.

У книзі під назвою «Obama: An Intimate Portrait» опубліковано сотні фотографій колишнього президента. Книга містить передмову, написану самим Obama.

Книга піде у продаж 7 листопада. Souza з'явиться на кількох презентаціях у Чикаго, щоб пропагувати книгу.

Перша презентація відбудеться 15 листопада в University of Chicago Institute of Politics, спільно з Seminary Co-op. Презентація - безкоштовна та відкрита для широкого загалу. В середині жовтня буде доступна додаткова інформація про цю подію.

Друга презентація відбудеться 16 листопада у Naperville, на Anderson's Bookshop. За даними веб-сайту Souza, щоб потрапити на цей захід, необхідно буде придбати квитки. Щоб отримати безкоштовно вхідний квиток на подію, також можна буде придбати книгу. За кожну придбану книгу покупець отримає безкоштовно два вхідні квитки на презентацію.

Souza також роздаватиме автографи у Miami, Los Angeles та Washington у рамках промоційного туру, який розпочнеться 8 листопада у Brooklyn.

 

В Іллінойсі прогнозують рекордний урожай сої

За прогнозами, фермери Іллінойсу цієї осені зберуть менше зерна, ніж минулого року. Натомість, очікують на рекордне збільшення урожаю сої.

  Title

Міністерство сільського господарства США оприлюднило прогноз, що базується на даних, отриманих станом на 1 вересня. Міністерство прогнозує, що урожай кукурудзи в Іллінойсі складе 2,07 млрд бушелів, що на 8% менше, ніж у 2016 році.

Очікують, що виробництво сої збільшиться на 1% або на 600 млн бушелів.

Очікують, що врожайність сої складатиме 58 бушелів на акр, що на 1 бушель менше, ніж у 2016 році. Врожай кукурудзи становитиме, у середньому, 189 бушелів на акр, тобто, збільшиться на 1 бушель.

Прогнозований урожай кукурудзи може стати третім за величиною за всю історію Іллінойсу.

 

Чиказький антирекорд: 500 убивств у 2017 році

Title  

Чикаго досягло кривавого антирекорду під час минулих вихідних, коли загинуло 10 людей, а інші - постраждали від стрілянини у місті.

Разом із вбивствами, які сталися протягом вихідних, у місті за цей рік було зафіксовано більш, ніж 500 вбивств, повідомляє Chicago Tribune.

Чиказька поліція заявила, що разом з даними, отриманими після вихідних днів, у місті зафіксовано 490 вбивств. Однак, статистичні дані департаменту не містять вбивства на автошляхах у районі, вбивства за участю поліції, з метою самооборони або які перебувають на стадії розслідування.

Минулого року, який став найкривавішим у Чикаго за десятиріччя, місто зафіксувало своє 500-е вбивство наприкінці серпня.

На початку цього місяця міліція оголосила про зменшення кількості вбивств на 47% зі серпня 2016 року до серпня цього року.

Останнє вбивство сталося у неділю, в районі чиказького передмістя Lawn. Приблизно о 8:20 у 6000 блоці South Richmond було застрелено трьох людей, а одна 42-річна жінка була вбита, вона отримала вогнепальне поранення голови.

37-річний чоловік був поранений у груди і доправлений у Stroger Hospital у важкому стані. Третя жертва отримала поранення в ділянці носа, проте ця людина відмовилася від медичного обслуговування.

Перші смертельні випадки ближче до вихідних сталися у п'ятницю, приблизно о 8:35, коли чотири людини, зокрема, вагітна жінка, були розстріляні та вбиті в автомобілі у 4700 блоці на South Fairfield Ave.

За повідомленнями поліції, троє з них були членами банди. Усі вони були розстріляні з потужної гвинтівки.

У суботу загинули ще двоє людей, зокрема, 21-річний юнак, у якого вистрелили чотирма кулями, коли він кермував автомобілем у 2500-му блоці на West 58thStreet. Від отриманих поранень він помер у Mt. Sinai.

41-річний чоловік був одним із, принаймні, трьох людей, убитих у неділю після того, коли йому поцілили в обличчя під час сварки у 2700 блоці на East 75th Street. 30-річний чоловік загинув під час руху за кермом у 500 блоці на North LeClaire о 3:05 ранку. У третю жертву, 26-річного чоловіка, влучило кілька куль під час їзди на автомобілі у 2400 блоці на South Western у неділю вдень.

 

Чиказька юридична фірма подала позов проти Equifax через викрадення конфіденційної інформації

Трамп пожертвував мільйон на ліквідацію наслідків урагану «Гарві»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers