rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Huawei привезла на берлінську виставку свій новий процесор з підтримкою штучного інтелекту

 Huawei привезла на берлінську виставку свій новий процесор з підтримкою штучного інтелекту

Компанія Huawei на виставці IFA 2017 Берліні показала процесор Kirin 970, який допоможе новим смартфонам марки конкурувати з iPhone.

Головна особливість Kirin 970 - підтримка штучного інтелекту, пише The Next Web.

Зазначається, що Kirin 970 - це перший у світі чіпсет з нейронним процесором NPU (Neural Processing Unit). Завдяки такому рішенню, смартфони на базі Kirin 970 зможуть розуміти користувача і розпізнавати мову та об'єкти в режимі реального часу. За результатами тесту на розпізнавання зображень Kirin 970 обробив 2000 картинок за одну хвилину.

Виступаючи на виставці IFA в Берліні, керівник підрозділу споживчих продуктів компанії Huawei Річард Ю. сказав: «Порівняно зі Samsung і Apple, у нас є переваги. Користувачі отримають значно швидший процесор, тривалий час автономної роботи і більш компактну конструкцію».

Процесор створений за нормами 10-нанометрового техпроцесу TSMC. В архітектуру увійшли вісім ядер: по чотири Cortex A53 і Cortex A73.

Додамо, що для обробки графіки в Kirin 970 використовується 12-ядерний Mali-G72 MP12.

Підтримується можливість декодування 4К-відео зі швидкістю 60 кадрів за секунду і кодування 4К-відео зі швидкістю 30 кадрів за секунду.

Джерело: https://navkolonas.com

 

У Panasonic показали незвичайний смарт-холодильник

Title  

Компанія Panasonic вирішила створити справжню техніку майбутнього, адже на виставці IFA у Берліні вона показала мрію всіх любителів поїсти - смарт-холодильник. Варто лише покликати його, як «холодний друг» сам приїде до тебе зі смаколиками.

До слова, цей пристрій - це не просто холодильник з голосовим інтерфейсом, який рухається. Він може сканувати ваш будинок, щоб визначати, куди рухатися. Тому домашній улюбленець буде в безпеці.

Важливо зазначити, що компанія Panasonic створила такий холодильник не для тих, кому ліньки вставати з дивана, а для людей з обмеженими можливостями та бабусь і дідусів. До слова, зараз у компанії обдумують ідею можливості нагрівання страв. Хотіли б такий холодильник?

Джерело: https://ukr.media

 

Facebook тестує сервіс для зустрічей, схожий на Tinder

Facebook запустила тестування нового сервісу для організації зустрічей, який по інтерфейсу нагадує пропозицію для знайомств Tinder. На нову функцію звернуло увагу видання Motherboard.

Додаток Facebook для телефону надсилає повідомлення про те, що ви могли б зустрітися з кимось із ваших друзів. Під час його перегляду з'являється фотографія одного з друзів з питанням: «Хочете призначити зустріч цього тижня?»

Якщо обидва приятелі дадуть відповідь «Так», то програма запропонує організувати зустріч. Якщо «Так» відповість лише один із них, то інший про це не дізнається.

У Facebook виданню розповіли, що вирішили організувати «невелике тестування» сервісу для призначення зустрічей із друзями. Поки що сервіс тестують лише в Торонто і Новій Зеландії.

Tinder - сервіс для призначення побачень із незнайомими людьми, які перебувають поблизу (використовується обліковий запис Facebook). Він також пропонує вибрати або пропустити запропонований контакт рухом, відповідно, вправо або вліво.

Джерело: https://www.unian.ua

 

Капсула Hyperloop поставила новий рекорд швидкості

Глава компанії Tesla Ілон Маск запропонував ідею вакуумної транспортної системи кілька років тому, передає Ukr.Media. З тих пір з'явилося безліч стартапів, які працюють над реалізацією задуму. Але і сам Маск не залишився осторонь, тому його компанії теж беруть найактивнішу участь у розробці власної системи Напрацювання тестують прямо на території підприємства SpaceX, де днями капсула, створена інженерами Tesla, змогла поставити рекорд, розігнавшись до 355 кілометрів на годину.

Ілон Маск впевнений, що їхня вакуумна труба, розташована на полігоні SpaceX, дозволяє досягти надзвукової швидкості, тому саме там регулярно проводять випробування своїх капсул інші розробники. Наприкінці серпня на випробувальному треку SpaceX свої капсули тестували інші команди розробників. Лідером стала команда з Німеччини, чия розробка змогла набрати швидкість до 324 кілометрів за годину.

Сам глава SpaceX теж цікавиться створенням вакуумної транспортної системи, про що побічно свідчать інші його розробки. Компанія The Boring Company, яка також належить Маску і займається будівництвом тунелів, теж розглядає їх як можливі заготовки для прокладання ліній Hyperloop у майбутньому.

Джерело: https://ukr.media

 

Створено гаджет, який знищує чужі бактерії з зубної щітки

Учені створили прилад, який допоможе вбити 99,9% чужих фекальних бактерій на зубних щітках завдяки використанню ультрафіолетового випромінювання.

  Title

Як повідомляє TheDaily Mail, технологічна компанія стверджує, що їхній новий гаджет очистить зубну щітку за допомогою УФ-світла медичного класу.

Цей винахід - настінний тримач для ванної кімнати. І призначений для чотирьох зубних щіток, бритви, тюбика зубної пасти і трьох пачок зубочисток.

Як сказано в попередніх дослідженнях, 60% зубних щіток, розташованих у ванній кімнаті, мають чужі фекальні бактерії, незалежно від способу зберігання.

Основна проблема полягає не в наявності власних фекалій на зубній щітці, а в тому, що вона забруднена фекаліями інших, які містять бактерії, віруси чи паразити, які не є частиною вашої нормальної флори, - каже дослідник Лорен Абер.

Ковпачок для зубної щітки не захищає її від забруднення, а навіть сприяє якнайшвидшому розмноженню бактерій. Він створює середовище, в якому бактерія краще росте, зберігаючи щетину вологою і не дозволяючи голівці зубної щітки висихати між використаннями.

 

Корейці почали епоху гнучких дисплеїв

Протягом тривалого часу дослідники б'ються над створенням екрана, який можна було б згинати, не руйнуючи при цьому пристрої. Відповідний матеріал для такої основи - тканина. Але і тут не все гладко. В буквальному сенсі цього виразу. Тканина шорстка за своєю структурою. Через це створені на її основі експериментальні моделі екранів досить погано гнулися і дуже швидко виходили з ладу. Корейським розробникам з інституту передових технологій KAIST вдалося вирішити цю проблему за допомогою органічних діодів, вплетених в одяг.

Спочатку робилися спроби виробляти дисплеї на тканині за допомогою тонкого полімерного шару, сумісного з діодами. Але пізніше був запропонований інший вихід. Розробники застосували техніку занурення. В результаті досягли більш рівномірного розміщення діодів по поверхні.

Керівник дослідницької лабораторії KAIST Кен Чхоль Чой вважає, що екрани, інтегровані, наприклад, в одяг, в якому ми ходимо повсякденно, вже не є чимось незвичайним. Тканина, здатна відображати на собі будь-яку інформацію, наприклад, погоду, має велике значення для текстильної індустрії. Тому, вчені лабораторії, якою керує Чхоль Чой, хочуть створити максимально ефективні та яскраві дисплеї з тканини.

На сьогоднішній день перед розробниками стоїть питання електроживлення для дисплеїв, вбудованих в одяг, а так само збереження дисплеїв після прання.

Джерело: https://znaj.ua

 

Sony не рекомендує занурювати у воду нові флагмани

Нещодавно Sony оприлюднила три смартфони: Xperia XA1 Plus, Xperia XZ1 і XZ1 Compact. Останні два пристрої отримали чіп Snapdragon 835, 4 ГБ оперативної пам'яті і батарейку на 2700 мАг. Ще є слот для карт пам'яті microSD і захист IP68. Незважаючи на стандарт, співробітники радять не занурювати смартфони у воду.

Як повідомляють представники ресурсу phonearena, захист корпусів Xperia XZ1 і XZ1 Compact відповідає стандарту IP68. Це означає, що пристрої не бояться пилу і переживуть півгодинне занурення у воду на глибину до півтора метра.

В офіційній заяві компанія не рекомендує опускати смартфони під воду. Порада, мабуть, пов'язана з лабораторними умовами тестування XZ1 і XZ1 Compact. Співробітники допускають, що в реальних умовах щось піде не так, і просять утриматися від повного занурення пристроїв у солону воду або напої. З дощем проблем не буде.

Конкуренти Sony тестують смартфони в тих же умовах, але не оприлюднюють подібних заяв. Кажуть, що Galaxy S8, Note8, V30 і G6 точно переживуть «спілкування» з водою.

Джерело: https://ukr.media

 

Людина може прожити сотні років. Принаймні, теоретично

Михайло Королик: «Будь-яка змія боїться людини більше, аніж людина її»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers