rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Захисники Чикаго взяли участь у судовому процесі проти Міністерства юстиції

Захисники міста Чикаго цього понеділка вперше взяли участь у судовому засіданні, в якому вони позиваються проти Міністерства юстиції США. Мінюст намагається заблокувати федеральне фінансування так званих «міст-притулків».

Місто подало позов до суду в серпні, вимагаючи накласти заборону на розпорядження адміністрації президента, яке стосується нових умов надання федерального відшкодування місцевим правоохоронним органам. Минулоріч таке відшкодування Чикаго отримало для різних ініціатив громадської безпеки.

Хоча Чикаго веде цю справу, цього року 37 муніципалітетів з усієї країни також подали відповідні звернення з проханням, щоб «міста-притулки» і надалі отримували необхідне фінансування. Нагадаємо, термін «місто-притулок» застосовують до міст, які не виконують федеральні вимоги і не затримують незареєстрованих іммігрантів, які були заарештовані за звинуваченнями, не пов'язаними з їхнім імміграційним статусом, і не повертають їх для можливої депортації.

«Місто не повинно бути і не буде змушене вибирати між нашими цінностями як «місто-притулок» та стратегією поліцейської діяльності у нашій громаді», - заявив на прес-конференції після судового слухання прокурор міста Чикаго Ed Siskel.

Siskel та кілька інших юристів, що презентують місто, надали свої аргументи федеральному судді США Harry Leinenweber, а також виконуючому обов'язки помічника прокурора США Chad Readler.

Предметом позову є Edward Byrne Memorial Justice Assistance Grant (JAG). Додаток до цієї програми у 2017 році містить положення, що вимагає від місцевих органів влади дозволити Міністерству нацбезпеки США отримати доступ до будь-якого пенітенціарного закладу, а також запитати про громадянство будь-кого, хто, як вважають, є нелегалом, а також надіслати федеральним органам влади повідомлення за 48 годин до того, як буде випущено когось, кого розшукують через порушення імміграційних правил. Виконання усіх цих вимог є безумовною умовою виділення гранту.

Наразі боротьба триває за $2,2 млн - для Чикаго та його околиць. Але міграційна політика міста наразі стала на перешкоді його праву отримати федеральний грант.

Міський позов стверджує, що Міністерство юстиції не може виділяти фінансування, керуючись новими вимогами, оскільки вони «ефективно федералізують місцеві пенітенціарні заклади» та порушують Четверту поправку до Конституції США, вимагаючи, щоб ув'язнених утримували довше, ніж це необхідно.

«Ці умови впливають на всю країну, але існують правоохоронні органи, є колишні і чинні прокурори у всій країні, які вважають, що ці умови повинні бути анульовані», - заявив Siskel.

«Департамент юстиції вже прагне розширити ці вимоги через різноманітні федеральні грантові програми», - додав він.

Натомість, Readler переконував суддю, що Чикаго вирішило не дотримуватися імміграційних вимог.

«Це - добровільна, не примусова програма», - зауважив Readler. «Вони не повинні брати кошти».

Суддя Leinenweber не повідомив, коли він оголосить про своє рішення. А воно, ймовірно, матиме загальнонаціональні наслідки.

 

В Іллінойсі школи зобов'язали допомагати матерям-підліткам, що годують грудьми

У шкільних округах штату Іллінойс будуть піклуватися про школярок, які, водночас, є матерями немовлят.

Відповідний законопроект, підписаний губернатором Bruce Rauner минулого місяця, набере чинності 1 січня, повідомляє Chicago Tribune. Згідно з вимогами нового закону, державні школи зобов'язані забезпечити таким школярам-матерям, крім ванної кімнати, також і кімнату з електричною розеткою.

Такі школярі також повинні мати доступ до холодильника, щоб зберігати там своє молоко. Їх не можуть покарати через відсутність учителі, оскільки такі школярки вимушені зціджувати молоко для своїх малюків.

Деякі працівники шкільних округів заявляють, що вони вже роблять такі кімнати для школярок, які є матерями немовлят.

У законі не вказано, чи можуть викладачі чи співробітники шкільних закладів користуватись цією кімнатою.

Захисники вагітних підлітків і підлітків, які є матерями, підтримують цей закон, але кажуть, що грудне вигодовування є лише однією з багатьох перешкод, з якими зіштовхуються матері-підлітки, коли намагаються закінчити навчання у школі.

За різними даними, в Іллінойсі грудне вигодовування залишається непопулярним вибором серед молодих матерів порівняно з жінками, які народжують дітей після закінчення середньої школи. American Academy of Pediatrics рекомендує грудне вигодовування лише протягом перших шести місяців і пропонує продовжувати робити це при введенні у раціон малюка твердих продуктів протягом, щонайменше, одного року.

Результати щорічного дослідження, проведеного Центрами контролю та профілактики захворювань та Управлінням охорони здоров'я штату Іллінойс, свідчать, що більшість матерів-підлітків намагаються годувати грудьми, але уже протягом перших кількох тижнів переходять на штучне молоко частіше, ніж старші матері.

«Ми просто хочемо переконатися, що у нас є здорові діти та сприятлива атмосфера для молодих матерів», - каже член Палати представників Sonya Harper, чиказький демократ, автор законопроекту. «У них вже і без того є безліч клопотів».

 

Іллінойс відрядив комунальних працівників та Національну гвардію до Флориди

Комунальна чиказька компанія скерувала своїх працівників та підрядників у Флориду, щоб допомогти відновити постраждалий від урагану Irma штат.

  Title

За даними ComDd, підрядники виїхали до Флориди у суботу, а працівники компанії - у неділю. Представники компанії та її підрядники перебуватимуть у Флориді не менше, ніж два тижні, оскільки сотні тисяч людей у постраждалому штаті залишились без електроенергії.

Національна гвардія штату Іллінойс також надає допомогу рятувальникам та працівникам, які займаються відновленням штату.

 

Для добровольців, які хочуть допомогти потерпілим внаслідок урагану, проведуть навчання

Шукаєте можливості, щоб допомогти постраждалим від ураганів? Salvation Army в Чикаго 16 вересня організовує навчальні курси для тих, хто хоче допомагати людям, котрі зазнали збитків від ураганів «Гарві» та «Ірма».

Під час спеціалізованих курсів для волонтерів учасникам проведуть навчання з реагування у надзвичайних ситуаціях на випадок стихійного лиха, підготовки харчів, експлуатації їдалень та керування обладнанням генератора.

Усі курси пройдуть у штаб-квартирі Emergency Disaster Service у селі Elk Grove, за адресою: 1000 W. Pratt Blvd. Курси є безкоштовними та відкритими для публіки. Заняття триватимуть протягом усього дня, відтак, усім учасникам роздаватимуть обід.

Volunteer Emergency Disaster Canteen Training працює з 8:00 до 17:00 години. Усі зацікавлені можуть зареєструватися тут: http://disaster.salvationarmyusa.org/training/.

Salvation Army минулого тижня вже переправила засоби та персонал з Чикаго у Х'юстон та Флориду.

Працівники з усієї країни працюють у Х'юстоні на 20 мобільних кухнях, які обслуговують близько 1000 постраждалих на день. Вони також роздають комплекти з очищення та медикаменти.

 

Безхатченки подали позов проти міста через примусове виселення з-під мостів

Безхатьки, яких виселяють з-під кількох мостів у одному з районів Чикаго, Uptown, подали позов проти міста Чикаго. Про це їхні захисники оголосили в п'ятницю.

До суду минулого тижня звернулася Chicago Coalition for the Homeless від імені безпритульних мешканців. У позові, зокрема, йдеться про те, що реконструкція мостів на вулицях Wilson та Lawrence порушує Homeless Bill of Rights та «дискримінує їх лише тому, що вони бездомні».

Реконструкція мостів перенесе велосипедну доріжку на тротуар, змушуючи місто зняти намети, під якими сплять бездомні мешканці цієї місцевості, перед початком будівництва.

«Місто мало можливість додати велосипедні смуги, не зменшивши ширину тротуарів, але свідомо вирішило не використовувати цей варіант», - заявив Doug Schenkelberg, виконавчий директор Chicago Coalition for the Homeless. «Ми вважаємо, що це рішення було навмисним, і місто хоче просто позбутися людей, які є безпритульними, з точки зору інших мешканців, не надаючи їм жодної постійної підтримки».

Місто не одразу відреагувало на прохання прокоментувати позов.

Судовий позов вимагає прийняти термінове розпорядження, щоб забезпечити житлом безпритульних мешканців, які будуть змушені покинути свої тимчасові «домівки», і змінити проект до початку будівництва.

Під час демонстрації, яка відбулася минулого четверга, проти пропозиції міста протестувальники заблокували південну частину озера Shore Drive біля Montrose Avenue після того, коли бездомних змусили покинути їхні притулки.

Міліція заявила, що багато хто з демонстрантів не хотів залишати свої намети.

Демонстранти тримали плакати з написами «Дайте нам житло або залиште нас у спокої».

 

Рейтинг найщасливіших штатів США у 2017 році

Title  

Згідно з новим дослідженням, штат Minnesota є найщасливішим штатом у США у цьому році. Wisconsin та Iowa також потрапили у десятку найщасливіших штатів.

Рейтинг найбільш щасливих міст, оприлюднений фінансовим сайтом Wallethub, було визначено після оцінювання кожного штату у країні на основі 28 показників, зокрема, таких факторів, як рівень депресії, безпека, участь у спортивних програмах, збільшення доходів, погода, волонтерська діяльність, задоволення роботою тощо.

Іллінойс посів, відповідно, 20-е місце у списку. За даними укладачів рейтингу, у мешканців Іллінойсу - один із найнижчих рівнів депресії у дорослих, зате один із найвищих рівнів тривалого безробіття.

Minnesota має найвищий рівень тривалого сну, найнижчий показник розлучень та є одним із найбезпечніших штатів.

Iowa, яка потрапила на 8-му сходинку рейтингу, має один із найнижчих показників довготривалого безробіття, а Wisconsin, який посів наступну сходинку, має один із найвищих показників залученості до волонтерської діяльності.

 

Сила урагану «Ірма» зменшилася до першої категорії

Помер письменник і сценарист Лен Вейн, один із творців «Росомахи»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers