rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Через витік конфіденційної інформації у «Equifax» постраждало 143 мільйони американців

Генеральна прокуратура Іллінойсу вивчає значний витік даних агентства Equifax, яке надає інформацію про позики та рахунки споживачів (Сonsumer Reporting Agency). Про це заявила Генеральний прокурор Іллінойсу Lisa Madigan.

Madigan також закликала Equifax забезпечити безкоштовне заморожування кредитів для всіх мешканців Іллінойсу внаслідок витоку інформації.

Equifax оголосила минулого тижня, що зазнала збитків внаслідок витоку даних. Через інцидент уже постраждало, щонайменше, 143 мільйони американців. Інформація, яка була викрадена, містить номери соціального страхування, номери водійських прав, імена, дати народження, номери кредитних карток та адреси, що наражає потерпілих людей на ризик стати жертвами крадіжки особистих даних.

«Потенційні ризики для споживачів штату Іллінойс від величезної втрати даних Equifax є серйозними», - вважає Madigan. «Я закликаю кожного мешканця Іллінойсу вжити запобіжних заходів, таких, як заморожування кредиту, щоб зменшити масштаб збитків, які можуть бути завдані у результаті масового витоку даних у Equifax».

Madigan також закликає Equifax призупинити стягувати плату за заморожування кредитів на своїх рахунках, зважаючи на значний ризик крадіжки особистих даних. Наразі Equifax дозволено стягувати плату з населення в Іллінойсі до 10 доларів США для заморожування кредиту, розморожування або тимчасового розморожування замороженого кредиту, за винятком випадків, коли це стосується жертв викрадення особистих даних, осіб віком від 65 років і старших, а також військових. Оголосивши про порушення, Equifax також заявила, що запропонує безкоштовний кредитний моніторинг для всіх постраждалих.

Компанія створила веб-сайт, на якому люди можуть перевірити, чи вплинув витік на їхню персональну інформацію: www.equifaxsecurity2017.com.

Madigan закликала мешканців Іллінойсу серйозно поставитися до витоку інформації в Equifax та вжити заходів для того, аби захистити себе від можливості крадіжки особистих даних:

  • розглядайте питання про заморожування кредитних рахунків у ваших кредитних звітах з усіма 3-ма агентствами, що надають інформацію про споживачів: TransUnion, Experian та Equifax;
  • регулярно переглядайте свої безкоштовні кредитні звіти, уважно їх перевіряйте та негайно повідомляйте про будь-які неавторизовані облікові записи;
  • перевіряйте всі виписки на фінансових рахунках та одразу ж повідомляй те про будь-які несанкціоновані платежі;
  • розгляньте можливість сповіщення на своїх фінансових рахунках, щоб ваша фінансова установа сповіщала вас, коли хтось знімає кошти з попередньо встановленої суми;
  • остерігайтеся потенційних фішингових електронних листів; не відкривайте повідомлення електронної пошти або вкладення від невідомих відправників і не натискайте на будь-які невідомі посилання. Шахраї часто надсилатимуть оманливі електронні листи, в яких погрожуватимуть призупинити дію облікового запису, якщо не буде надана конфіденційна інформація. Пам'ятайте, що компанії ніколи не проситимуть клієнтів перевіряти дані облікового запису електронною поштою. Якщо у вас виникли сумніви, зв'яжіться безпосередньо з відповідною компанією для підтвердження або повідомлення про фішингові електронні листи;
  • зверніть увагу на підроблену адресу електронної пошти. Підроблені адреси електронної пошти - ті, які мають незначні зміни в доменному імені. Шахраї часто змінюють букву «O» на нуль або літеру «l» на цифру «1». Перевірте всі вхідні адреси електронної пошти, щоб переконатися, що відправник справді той, за кого себе видає.

Споживачам, які мають запитання щодо витоку інформації в Equifax, рекомендують звернутися до Equifax за номером телефону: 866-447-7559.

Люди також можуть звертатися на «гарячу лінію» Madigan із приводу крадіжки особистих даних за номером телефону: 1 (866) 999-5630 або переглянути інформацію про викрадення особистих даних на її веб-сайті http://www.illinoisattorneygeneral.gov/consumers/hotline.html. На «гарячій лінії» працюють фахівці з крадіжки особистих даних, які можуть допомогти потерпілим повідомити про злочин місцевим правоохоронним та фінансовим установам. Таким чином потерпілі зможуть відновити кредит та запобігти крадіжці у майбутньому. Оператори «гарячої лінії» також можуть допомогти абонентам, які хочуть вжити дієвих заходів для запобігання викрадення їхніх особистих даних.

До Madigan, яка досліджує витік інформації в Equifax, уже долучилися генеральні прокурори з Connecticut та Pennsylvania.

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ¹ 69/2015 Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

550 дружніх офісів: як виглядає Всеукраїнський день «Візьми собаку на роботу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers