rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сила урагану «Ірма» зменшилася до першої категорії

Ураган «Ірма» вранці в понеділок послабився до першої категорії і, як очікується, знизить потужність до рівня тропічного шторму, допоки буде рухатися над північною частиною Флориди або півднем Джорджії, прогнозують у Національному центрі з ураганів, пише «Голос Америки».

Однак, метеорологи попереджають, що спричинені ураганом штормові хвилі вздовж південно-східного узбережжя США, як і раніше, можуть становити загрозу для життя.

Національний центр з ураганів також попереджає про загрозу торнадо на північному сході Флориди, південному сході Джорджії і в Південній Кароліні.

Коли осереддя шторму було на відстані приблизно 40 км на північний схід від Тампи, максимальна стабільна швидкість вітру становила близько 135 км/годину. Шторм рухався на північний захід зі швидкістю близько 24 км/годину.

Перед США ураган «Ірма» пролетів над Карибськими островами, де тепер готуються до урагану «Хосе». Зараз швидкість вітру «Хосе» стабільно сягає 185 км/годину. Як очікується, ураган поступово ослабне, однак метеорологи попереджають, що спричинені ним хвилі можуть протягом найближчих днів становити загрозу для Багамських островів, Гаїті і островів Теркс і Кайкос.

Понад три мільйони мешканців Флориди в ніч на понеділок залишилися без електрики через ураган «Ірма», що налетів на узбережжя Мексиканської затоки з потужними вітрами швидкістю понад 200 км/годину.

Рано-вранці в неділю шторм майже на піку потужності налетів на острівний ланцюг Флорида-Кіс. До вечора він підступив до Тампи і Сент-Пітерсбурга, двох найбільших міст на березі затоки Тампа, де очікуються штормові хвилі висотою до трьох метрів, які можуть затопити вулиці і будинки.

Президент США Дональд Трамп у неділю оголосив Флориду районом стихійного лиха, що прискорить процес отримання коштів з федерального бюджету на надання допомоги постраждалим.

Більше, ніж 75000 людей прислухалися до поради губернатора і вирушили в притулки, яких у штаті налічується близько 400. При цьому, до вечора неділі у Флориді через шторм загинули три людини. Всього небачена досі стихія, що вирувала у Карибському басейні - ураган «Ірма» - вже забрала, щонайменше, 25 життів.

Прем'єр-міністр Антигуа і Барбуда заявив, що в результаті урагану знищено або серйозно пошкоджено 95 відсотків будівель острова.

Американська територія Пуерто-Ріко зіштовхнулася з перебоями в електропостачанні, через які понад мільйон мешканців залишилися без світла. За словами влади, на відновлення електромережі острова може піти до півроку.

Міністерство оборони виділило три кораблі ВМС США, близько двох десятків літаків і сотні військовослужбовців морської піхоти, щоб допомогти Пуерто-Ріко та Американським Віргінським островам у проведенні відновлювальних робіт після урагану, а ВПС відрядили евакуаційні рейси в Пуерто-Ріко і на французько-голландський острів Сен-Мартен, який також зазнав серйозних збитків.

Як повідомляється, король Нідерландів вирушить на острів, щоб взяти участь у заходах з відновлення, а президент Франції Еммануель Макрон планує прибути туди на «Аеробусі» з вантажем гуманітарної допомоги.

Сильно постраждав і розташований неподалік французький острів Сен-Бартелемі.

 

Помер письменник і сценарист Лен Вейн, один із творців «Росомахи»

Губернатор Іллінойсу вирушив в офіційну поїздку до Японії та Китаю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers