rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Французи протестують проти трудової реформи

У вівторок, 12 вересня, у Франції було оголошено перший день загальнонаціонального протесту проти політики нового президента Еммануеля Макрона.


Про це повідомляє RFI.

«Приводом для сьогоднішніх страйків і демонстрацій стала реформа Трудового кодексу, оголошена 31 серпня. За закликом найбільшої французької профспілки ВКТ (CGT) у країні проходить близько 200 маніфестацій, 4 000 попереджень про страйки оголошено майже в усіх галузях економіки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попередження про страйки на знак протесту проти реформи Трудового кодексу оголошено на транспорті, на підприємствах енергетичного сектора, в нафтовій галузі, в ЗМІ, а також у державних установи і навчальних закладах.

Заклики профспілок припинити роботу цього вівторка прозвучали у національній залізничній компанії SNCF, в агентстві паризького громадського транспорту RATP, у компаніях Air France і France Televisions, а також на нафтопереробних заводах, у лікарнях, місцевих адміністраціях, університетах і ліцеях.

Компанія SNCF повідомила, що у паризькому регіоні рух приміських потягів цього вівторка забезпечено лише на 50-80%. На високошвидкісних лініях TGV рух буде нормальним. Без перебоїв має працювати і паризьке метро.

Ініціатором першого національного дня протесту проти трудової реформи Макрона стала найбільша у Франції профспілка - Загальна конфедерація праці CGT (Confederation generale du travail). Ця ліва профспілка повідомила, що у вівторок у країні заплановано понад 200 демонстрацій.

Як нагадує видання, деталі нової реформи трудового законодавства були оголошені 31 серпня. Реформа Макрона припускає подальшу лібералізацію ринку праці. Нові заходи спрощують Трудовий кодекс і збільшують кількість питань, які регулюватимуться не законом, а колективними угодами на підприємствах і в галузях економіки.

Мета реформи - зробити ринок праці гнучкішим, щоб досягти зниження хронічно високого безробіття, яке становить 9,5% працездатного населення (при середньоєвропейському показнику 7,8%).

Супротивники реформи трудового законодавства вважають, що зміни не приведуть до створення великої кількості нових робочих місць, а лише посилять нестабільність на ринку праці.

 

У Європарламенті хочуть скоротити кількість депутатів

Репарації для Польщі: Качинський прогнозує «довгу боротьбу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers