rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У Каліфорнії побудували місто для випробування безпілотних авто

У Каліфорнії побудували місто для випробування безпілотних авто

Компанія Waymo побудувала у штаті Каліфорнія місто, призначене для випробування безпілотних авто.

Title  

Про це повідомляє ArsTechnica.

Як зазначається, місто звели на території колишньої авіабази ВПС США Castle і назвали його на честь об'єкта.

Наразі будівництво «Castle» вже завершене і в ньому провели кілька випробувань.

Компанія побудувала місто, щоби мати змогу протестувати безпілотні автівки в екстремальних ситуаціях, коли інші машини їх підрізають і створюють небезпечні моменти.

 

У Британії протестують вантажні безпілотні автоколони

Британська влада повідомила про тестування в наступному році колон вантажних автомобілів з технологією безпілотного управління.

Контракт на проведення тестів уряд передав Transport Research Laboratory.

Партнерами TRL виступають голландський виробник вантажівок DAF Trucks, британський розробник інтелектуальних систем для транспорту Ricardo і німецька транспортна компанія DHL. Найближчим часом випробування почнуться на спеціальних трасах, а до кінця 2018 року колони вантажівок будуть освоювати великі магістралі країни.

Під час випробувань колоною вантажівок будуть керувати з головної машини, в якій буде контролювати весь процес водій. Як вважають фахівці, машини, що рухаються в такій колоні, зможуть розташовуватися ближче одна одної, ніж це могло би бути, якщо б ними керували звичайні водії. В результаті, колона буде займати менше місця на дорозі, знижуючи рівень завантаженості трас. Також очікують, що використання таких колон дозволить економити пальне на 4-10%.

 

Tesla Model X рекордно обійшов спорткар Lamborghini

Електромобіль Tesla Model X у заїзді на 400 метрів обійшов гоночний автомобіль Lamborghini Aventador SV і встановив світовий рекорд для серійних кросоверів.

Про це повідомляє «Популярна механіка».

«Кросовер компанії Tesla - у своїй передовій модифікації P100D - брав участь у змаганнях із драг-рейсингу зі суперкаром Lamdorhini Aventador SV. Tesla Model X не лише виграв заїзд, але і встановив світовий рекорд швидкості на чверть милі: тепер Model X P100D - найшвидший серійний кросовер планети», - зазначається у публікації.

Перевага Tesla на фініші була мінімальною - лише 0,05 секунди.

При цьому наголошується, що Model X важить 2 500 кілограмів, суперкар Lamborghini - 1 900 кг; сумарна потужність електродвигунів Model X становить 580 к. с., а двигуна Lamdorghini - 750 л. с. Крім того, коштує кросовер від Tesla значно менше - 165 000 доларів, на відміну від Aventador SV, вартість якого становить $530 тисяч.

У наступному заїзді Lamgorghini Aventador SV виявився швидшим, ніж інший автомобіль від Tesla - Model S (теж у топовій модифікації). Aventador перевершив електрокар на 0,15 секунди.

 

У Porsche навчилися «ткати» колеса

У Porsche розробили диски з плетеного вуглеволокна. Кожне таке колесо складається з двох частин - спиці виготовлені з вуглецево-волоконної тканини, вирізані лазером і зібрані з двох сотень окремих фрагментів, а обв'язка  виткана з вуглецевих ниток.

Про це повідомляє «Популярна механіка».

«Для того, щоб зробити такий диск, використовується спеціальний «ткацький верстат» діаметром у дев'ять метрів, в якому після виготовлення обода з вуглецевих волокон його сплітають зі спицями, заливають всю конструкцію смолою і запікають при високій температурі і тиску. На один диск потрібно 18 кілометрів вуглецевої нитки! Після того, коли колесо дістають з печі, у нього встановлюють замок для кріплення до маточини і покривають прозорим лаком», - зазначається в публікації.

  Title

Як зазначають у Porsche, нові колісні диски на 20% легші та на 20% міцніші, ніж звичайні легкосплавні колеса, що дозволяє заощадити майже дев'ять кілограмів з комплекту й істотно знизити величину непідресорених мас автомобіля, поліпшивши тим самим його плавність ходу, керованість і динаміку. Плетені диски доступні для моделі Porsche 911 Turbo S Exclusive Series - комплект коштуватиме 15232 євро.

До слова, нагадаємо, що Porsche також став учасником дизельного скандалу. Через це, зокрема, Швейцарія призупиняє реєстрацію автомобілів моделі Porsche Cayenne з дизельними двигунами.

Про це повідомляє DW.

«Це стосується моделей типу Porsche Cayenne з трилітровими дизельними двигунами стандарту Євро-6 (Євро-6 - екологічний стандарт, який регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах - ред.)», - уточнили у Федеральному відомстві з питань доріг.

Заборону реєстрації дизельних Porsche Cayenne у відомстві пояснили потребою захистити довкілля.

Як зазначається, захід тимчасовий і стосуватиметься транспортних засобів, які мали бути вперше зареєстровані у Швейцарії. Автомобілі Porsche Cayenne, які були зареєстровані до заборони, можна експлуатувати й надалі після додаткового переобладнання.

Тепер компанія Porsche AG змушена відкликати 22 тисячі трилітрових Porsche Cayenne TDI Euro 6 у всій Європі, з них 7500 - у Німеччині, де вирішили припинити видавати дозволи на експлуатацію цієї моделі наприкінці липня.

«Дизельний скандал» навколо концерну Volkswagen, до якого входить Porsche AG, виник у вересні 2015 року. Виявилося, що програмне забезпечення в автомобілях VW під час тестів приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів у атмосферу.

Ралі «Арциз»: як їздять на дорогах Одещини

Ігор Табанюк: «Літаки – це спосіб пересування, а не примха»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers