rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Генеральний прокурор Іллінойсу Madigan подала позов проти недобросовісного постачальника електроенергії

Клієнти Sperian Energy Charged отримали рахунки на понад $12 млн більше за електроенергію, ніж клієнти традиційних комунальних компаній.

Генеральний прокурор Lisa Madigan подала позов проти Sperian Energy Corp. (Sperian), альтернативного роздрібного постачальника електричної енергії. Позов був поданий через те, що компанія ввела покупців в оману стосовно всіх аспектів дорогих контрактів на електроенергію. Йдеться, зокрема, про ціну, тривалість контракту та навіть дані про компанію.

Позов Madigan, поданий в окружний суд округу Cook, стверджує, що Sperian та його торгові представники використовували агресивну та оманливу тактику продажу для залучення клієнтів на території ComEd до підписання дорогих контрактів на постачання електроенергії. Агенти з продажу Sperian не змогли повідомити клієнтам інформацію, зокрема, ціну, тривалість контрактів та що з клієнтів стягуватимуть нову щомісячну комісію. Madigan стверджує, що багато клієнтів отримали помилкове враження, що вони оплачуватимуть за електроенергію за зниженими ставками від ComEd або що вони мають намір заощаджувати кошти за допомогою розробленої програми вибору енергії. Насправді клієнти Sperian, зазвичай, оплачують спожиту електроенергію за завищеною ціною.

«Обман Sperian є маленьким прикладом того, що альтернативний постачальник електроенергії обманює покупців, які вважають, що заощадять кошти, а замість цього платять більше», - каже Madigan. «Sperian необхідно притягнути до відповідальності за порушення закону та введення людей в оману щодо цін, які він стягує за електроенергію».

Судовий позов Madigan базується на аналізі продажів Sperian, які здебільшого, здійснюються через дзвінки за допомогою телемаркетингу. Під час цих дзвінків клієнтів дезінформували про те, що альтернативний постачальник надасть їм кращі тарифи через зміни у законодавстві внаслідок дерегуляції. Проте покупці Sperian постійно платять більше за електроенергію. З 2012 року клієнти Sperian заплатили на $12 млн більше за тарифи та додаткові комісії, ніж вони могли б заплатити, якщо б користувалися послугами комунального підприємства.

У судовому позові Madigan також йдеться про те, що агенти Sperian не повідомили клієнтам, що фіксовані тарифи застосовуються лише протягом певного періоду часу, після чого клієнт перейде на плановий перехідний щомісячний тариф, який буде значно дорожчим. Sperian у своїх зверненнях до клієнтів наприкінці періоду з фіксованою ставкою не змогла їм пояснити, що клієнт перейде на інший тариф, якщо його не опротестує. Насправді, сценарії телемаркетингу Sperian були розроблені так, щоб приховати цю інформацію від клієнтів.

Наразі у штаті Іллінойс існує, принаймні, 96 альтернативних постачальників електроенергії або ARES, уповноважених продавати електроенергію в Іллінойсі. Дані свідчать, що їхні клієнти платять за вищими цінами, ніж клієнти традиційних комунальних підприємств. За даними Illinois Commerce Commission (ICC), клієнти ARES на території ComEd загалом з 1 червня 2016 року до 31 травня 2017 року сплатили за електроенергію на $152 млн більше, ніж споживачі традиційних комунальних підприємств. Загалом, фізичні та невеликі юридичні особи, зареєстровані ARES, за останні три роки заплатили майже на $400 млн більше за спожиту електроенергію.

Очікують, що Joint Committee on Administrative Rules (JCAR) у середині вересня буде керуватися новими правилами, запропонованими ICC, що дозволить АРЕС нести більшу відповідальність за свою бізнес-політику. Від представників АРЕС вимагатимуть додаткового розкриття інформації потенційним клієнтам, використання більш ефективних процесів перевірки заявок та зберігання записів про дзвінки, здійснені за допомогою телемаркетингу, які призводять до продажу послуги.

Madigan закликала мешканців Іллінойсу досліджувати пропозиції ARES перед тим, як змінити постачальників електроенергії, та поділилася порадами:

  • Не повідомляйте номер свого рахунку у комунальній службі будь-кому особисто чи телефоном, а також не показуйте рахунок за комунальні послуги будь-кому, хто приходить до вас. Маркетолог повинен попросити письмовий дозвіл на доступ до вашого лічильника.
  • Запитуйте про всі маркетингові пропозиції у письмовій формі і не записуйте на місці, особливо якщо хтось приходить до ваших дверей.
  • Якщо ви зацікавлені альтернативним планом ціноутворення (наприклад, плаваючою ставкою), переконайтеся, що ви прочитали всю інформацію, написану маленькими буквами, і що кращі тарифи - це не просто пільговий період.
  • Будьте обережними з будь-якою пропозицією, яка обіцяє або гарантує заощадження.
  • Завжди питайте про будь-які щомісячні або додаткові витрати.
  • Жоден альтернативний постачальник не є пов'язаним і не є схваленим вашою комунальною компанією або урядом. Якщо ви зареєструєтесь на обслуговування з альтернативним постачальником, ви укладаєте новий договір з іншою компанією.

Madigan також розповіла, як вирішити, чи вибирати альтернативного постачальника енергії:

  • Перевірте свій рахунок за комунальні послуги, щоб визначити, чи ви купуєте природний газ або електрику від власної комунальної компанії чи іншого постачальника.
  • Дізнайтеся, скільки ви платите. Дізнайтеся, яким тарифом ви користуєтесь. Якщо ви користуєтесь послугами альтернативного постачальника, перевірте свій контракт, щоб побачити, за яким тарифом ви платите: пільговим, плаваючим або фіксованим.
  • Порівняйте свій тариф. Ви можете знайти корисні та альтернативні ціни постачальників на:

- ціни на електроенергію: http://www.pluginillinois.org/fixedrate.aspx

- ціни на природний газ: http://www.icc.illinois.gov/ags/products.aspx

  • Якщо вам потрібно щось змінити, зверніться до комунальної компанії. З вас може стягуватися плата у розмірі не більше, ніж $50 за скасування договору з альтернативним постачальником, але це може заощадити кошти у довготерміновій перспективі.

Судовим позовом від імені Public Interest Division, що підпорядковується Madigan, займаються помічники Генерального прокурора Anna Crane, Ron Jolly, Caitlyn McEllis та Aaron Chait.

Відзначення 26-ї річниці Дня Незалежності України українською громадою Чикаго

Зберігаймо нашу національну ідентичність разом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers