rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Влада може скоротити видачу віз для програми Work and Travel

Влада може скоротити видачу віз для програми Work and Travel

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість скорочення програми культурного обміну, включаючи Au-Pair та Work and Travel. Про це повідомляє видання Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

Виконавчий наказ президента Дональда Трампа «Купувати американське та наймати американців», виданий у квітні, вимагає перегляду імміграційних правил США для забезпечення захисту інтересів американських робітників. Досі не було прийнято жодних рішень, але, на думку прихильників програми, зміни можуть бути внесені без публічного обговорення.

За словами джерел, міжвідомча робоча група, очолювана представниками Білого дому, зосереджена, зокрема, на скороченні п'яти програм, які є частиною візової програми типу візи J-1, що видається учасникам програми культурного обміну.

«Адміністрація має сумніви» щодо всіх віз, які видаються працівникам з-за кордону», - заявила директор досліджень політики в Центрі імміграційних досліджень Джесіка Воган.

«Але є окремі програми, які потребують більшої уваги через їх розмір, вплив на ринок праці в США, а також тому, що значна частина людей перевищує час перебування в країні, обмежений візами», - додала вона.

Джерела також повідомили, що під скорочення може потрапити програма для студентів Work and Travel, завдяки якій більше, ніж 100 тисяч студентів приїжджають на заробітки у США щоліта. Також можливе скорочення меншої програми Au-Pair, завдяки якій іноземці живуть в американських сім'ях і доглядають за дітьми. Також будуть переглянуті програми для вожатих таборів, стажерів та практикантів.

Варіанти скорочення візових програм включають усунення цих візових класів, а також встановлення нових вимог до учасників. Наприклад, уряд США може зобов'язати роботодавців доводити, що останні не можуть знайти американських працівників на робочі місця.

 

Ще один радник президента Трампа залишив його команду

Помічник президента Дональда Трамп з національної безпеки США Себастьян Ґорка підтвердив, що залишив Білий дім, повідомляє «Голос Америки».

У листі про відставку, написаному Ґоркою й отриманому низкою ЗМІ, він сказав, що рішення президента Трампа відрядити додатковий військовий контингент військ в Афганістан стало приводом для його особистої незгоди із зовнішньополітичним курсом адміністрації.

Ґорка написав, зокрема, що термін «радикальний ісламський тероризм» був спеціально вилучений із президентської промови, присвяченої новій стратегії в Афганістані. Це, за словами Ґорки, показало, що «ключовий елемент вашої президентської кампанії втрачено».

«Вилучення цього терміна повинно серйозно непокоїти будь-якого професіонала в сфері національної безпеки і будь-якого американця, який незадоволений останніми 16 роками катастрофічних політичних рішень», - написав Ґорка.

У той час, коли Себастьян Ґорка стверджує, що він сам пішов з посади, багато ЗМІ, посилаючись на анонімні урядові джерела, повідомляють, що Ґорка був звільнений.

Себастьян Ґорка, колишній редактор консервативного сайта Breitbart, приєднався до адміністрації Трампа як радник щодо боротьби з тероризмом.

Раніше команду Трампа залишив головний стратег Білого дому Стів Беннон, який повернувся на роботу в Breitbart News.

Як і Ґорка, Беннон після відходу заявив, що, покинувши команду президента, він матиме більше можливостей для підтримки Трампа і його політики поза стінами Білого дому.

 

Американка звільнилася з роботи після рекордного виграшу в лотерею

Американка зірвала джек-пот лотереї Powerbal на суму 758,7 млн доларів і одразу ж звільнилася з роботи, передає «The Lotter».

Зазначається, що переможницею стала 53-річна мати двох дітей Мевіс Вонзик. Вона 32 роки пропрацювала медсестрою у шпиталі, а дізнавшись про виграш, негайно зателефонувала своєму начальникові і звільнилася.

Цей джек-пот став найбільшим в історії розіграшу лотереї Powerbal, який дістався одній людині.

Також, за інформацією видання, переможниця забажала отримати всю суму одразу і з урахуванням всіх податків отримала 336,3 млн дол.

 

Трамп заборонив приймати трансгендерів на службу у ЗС США

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження, яке забороняє трансгендерам служити у збройних силах США. Про намір президента зробити це було оголошено три тижні тому. Таким чином, Трамп скасував рішення адміністрації Барака Обами, прийняте рік тому, пише «Голос Америки».

У низці твітів, Трамп пояснив, що прийняв рішення про заборону після консультацій з генералами та експертами, оскільки військовослужбовці-трансгендери потребують «неймовірних медичних витрат» з військових бюджетів.

За оцінками дослідницької організації Rand Corporation, нині в складі ЗС США налічується близько 4 тисячі трансгендерів. Ще приблизно 250 осіб у даний момент змінюють свою стать.

Рішенням Трампа забороняється фінансувати будь-які процедури, пов'язані зі зміною статі військовими, за винятком тих, що вже розпочаті.

Згідно з меморандумом президента, міністрові оборони Джиму Маттісу дано шість місяців, протягом яких він має визначити обставини, за яких чинні військовослужбовці-трансгендери можуть залишатися у збройних силах США.

 

Трамп наполягає, щоб Конгрес виділив гроші на стіну з Мексикою

Президент Трамп серйозно налаштований стосовно будівництва стіни на кордоні з Мексикою, щоб обмежити незаконну імміграцію. «Повірте, навіть якщо ми маємо закрити уряд, ми збудуємо стіну», - сказав Трамп під час виступу у Фініксі, Аризона.

Уряд може припинити роботу (процедура в США, коли робота низки урядових організацій та установ обмежується через затримки в затвердженні бюджету) у випадку, якщо Конгрес не зможе підвищити ліміти заборгованості і затвердити закон про бюджетні видатки до 29 вересня, або прийняти тимчасову резолюцію про бюджет. Трамп наполягає на тому, щоб у закон про видатки було включено витрати на будівництво стіни з Мексикою.

Після того, коли Мексика не погодилась платити за стіну, президент США заявив, що Сполучені Штати спочатку профінансують її будівництво, але потім отримують відшкодування від свого південного сусіда.

Минулого місяця Палата представників США прийняла законопроект про видатки, що включає кошти на будівництво стіни. Однак, для проходження цього законопроекту в Сенаті необхідні голоси Демократичної партії. До того ж, підтримка будівництва стіни серед республіканців не є одностайною.

У Білому домі запевнили, що Трамп працюватиме з Конгресом задля отримання фінансування на будівництво стіни. «Кампанія президента на це спиралась, на цьому він виграв, і він планує це збудувати», - заявила прес-секретар Білого дому Наталі Стром, повідомляє Reuters.

Жорстка позиція Трампа була негативно сприйнята ринками.

«Коли Трамп каже, що готовий припинити роботу уряду через стіну, це не додає впевненості нікому», - сказав Майкл О'Рурк, головний стратег компанії JonesTrading, Коннектикут, у коментарі Reuters.

Якщо боргове обмеження не буде підвищене вчасно, це може мати негативний вплив на суверенні боргові рейтинги США, заявило у коментарі Reuters рейтингове агентство Fitch.

 

Хто такий Джо Арпайо і чим заслужив на помилування

Президент Дональд Трамп помилував Джо Арпайо, свого політичного союзника, який називав себе «найсуворішим шерифом Америки», пише «Голос Америки».

Джо Арпайо тривалий час був шерифом округу Марікопа, штат Аризона, і став відомим через суворе ставлення до правопорушників, яким він заборонив пити чай і каву, також через «полювання» на нелегальних іммігрантів і прагнення перевірити автентичність свідоцтва про народження президента Обами. Під час виборчої кампанії 85-річний Арпайо виступав на підтримку кандидатури Дональда Трампа.

Дії Арпайо неодноразово критикували і визнавали такими, що суперечать закону.

Трамп помилував Арпайо майже через місяць після того, коли суд визнав його винним у «расовому профайлінгу» - підлеглі шерифа затримували людей, яких вважали нелегальними іммігрантами, ґрунтуючись виключно на їхньому зовнішньому вигляді. Результатом стало затримання громадянина Мексики, який легально прибув у США, не вчинив правопорушень, але провів за ґратами 9 годин. Затриманий подав позов до суду, до нього приєдналися й інші жертви політики Арпайо. Джо Арпайо очікував вироку, він міг бути засудженим до позбавлення волі терміном на 6 місяців.

На помилування Арпайо відреагував сенатор від штату Аризона Джон Маккейн. У своєму Twitter впливовий законодавець написав, що помилування Джо Арпайо президентом США ставить під сумнів твердження Дональда Трампа про свою повагу до верховенства права.

Це перше помилування, підписане президентом Дональдом Трампом.

 

Внаслідок сутичок у Каліфорнії затримали, щонайменше, 14 осіб

Внаслідок сутичок, які сталися між прихильниками правих і ліворадикальних організацій в американському місті Берклі (штат Каліфорнія), щонайменше, 14 осіб затримано, передає San Francisco Chronicle.

У неділю в місті за участю кількох тисяч людей проходило кілька демонстрацій, одну з яких проводили учасники організації правих. Паралельно проходила демонстрація їхніх супротивників.

Всього було заарештовано, щонайменше, 14 осіб. Багатьох людей було затримано за пронесення заборонених речей на місце демонстрації.

 

Президент запровадив жорсткі фінансові санкції щодо Венесуели

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав указ, яким запровадив «жорсткі» нові фінансові санкції проти «диктатури» у Венесуелі. Про це йдеться на сайті Білого дому.

«Санкції забороняють Венесуелі брати нові кредити у пов'язаних зі США структурах. Заборона на придбання бондів стосується і державної нафтової компанії. Ці заходи мають перекрити диктатурі Мадуро критично важливі джерела коштів для підтримання нелегітимного правління», - повідомляє прес-служба Білого дому.

Зазначено, що одним із приводів до нових обмежувальних заходів стало скликання урядом у Каракасі так званої «конституційної асамблеї».

Чикаго за тиждень

Вкрите водою місто Г’юстон знов чекає на дощ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers