rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Ващиковський про розподіл біженців: «Не зрозуміло, як їх утримати у Польщі»

Польща є відкритою для мігрантів, зокрема, з України й Білорусі, але не погоджується на примусовий розподіл біженців з півдня, на чому наполягає Єврокомісія.

Про це в ефірі польського телеканалу Republika заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

«Польща є країною, яка приймає мігрантів. Нагадаю, що торік Польща видала українцям один мільйон 267 тис. віз, а цього року за перших шість місяців - 750 тис. віз. Значну кількість віз видано також білорусам», - наголосив Ващиковський, додавши, що Польща є відкритою на візити і міграцію, зокрема, і з правом на працю.

Водночас, він наголосив, що Варшава не погоджується на розподіл біженців між країнами ЄС.

Глава польського зовнішньополітичного відомства зазначив, що чинний польський уряд спробував виконати зобов'язання перед Єврокомісією щодо прийняття кількох тисяч біженців з півдня, але це не принесло жодних результатів. Він повідомив, що польські служби попрямували до Італії і Греції для перевірки і відбору біженців, але не змогли цього зробити.

«Немає механізму, яким чином цих людей відбирати, як їх «впихати» до транспорту, перевозити до Польщі і тут їх залишати. Ми це пояснюємо нашим партнерам в усій Європі і бачимо розуміння з їхнього боку, крім Єврокомісії», - констатував Ващиковський.

Як інформувало агентство, восени 2015 року попередній польський уряд Еви Копач зобов'язався прийняти 7 тис. осіб із Близького Сходу і Північної Африки в рамках розподілу 160 тис. біженців між країнами ЄС. Згодом новий уряд Беати Шидло відмовився це робити з міркувань безпеки. Єврокомісія зараз намагається притягнути Польщу разом з Чехією та Угорщиною до юридичної відповідальності за відмову приймати біженців з півдня. Одним з аргументів Польщі проти прийняття біженців є значна кількість мігрантів зі сходу Європи, зокрема, з України.

 

«Боліваріанський кінь» для Путіна ...або Чому крах російського режиму може бути напряму пов’язаний із Венесуелою?

Візуальний імідж як інформаційний привід

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers