rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Молдова підтвердила послу РФ, що вимагатиме забрати російські війська

Молдова наполягатиме на включенні до порядку денного 72-ї Генеральної асамблеї ООН питання про повне виведення російських військ та озброєння з території Придністровського регіону.

Про це заявили в прес-службі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Під час зустрічі міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрія Галбура з надзвичайним і повноважним послом Росії у Кишиневі Фарітом Мухаметшиним керівник зовнішньополітичного відомства підтвердив намір Молдови наполягати на включенні до порядку денного Генеральної асамблеї ООН питання про повне виведення російських військ з території нашої країни», - йдеться у повідомленні.

При цьому Галбур звернув особливу увагу дипломата на те, що ця ініціатива не стосується російських військовослужбовців, які входять до складу тристоронньої миротворчої місії у Зоні безпеки на Дністрі.

Як повідомлялося, раніше постійний представник Молдови в ООН Віктор Морару надіслав на адресу генерального секретаря ООН лист із проханням включити до порядку денного засідання Генеральної асамблеї питання про повне виведення російських військ та озброєння з території Придністровського регіону Молдови.

Російська сторона, відповідно, відмовляється обговорювати це питання, мотивуючи відмову тим, що виведення російських військ негативно позначиться на процесі Придністровського врегулювання.

На території невизнаного При­дністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1500 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна, Рибницького району, ще з радянських часів зберігаються понад 20 тисяч тонн боєприпасів, снарядів та авіабомб.

До складу миротворчої місії у Зоні безпеки на Дністрі входять близько 400 військовослужбовців.

До слова, опозиційна партія «Дія і солідарність» звернулася до Генпрокуратури з позовом про притягнення до кримінальної відповідальності президента країни Ігоря Додона «за просування інтересів Російської Федерації та держзраду».

«Порушивши положення Конституції та клятву, дану при вступі на посаду президента Молдови, громадянин Ігор Додон відкрито просуває інтереси іншої держави - Російської Федерації. Вітання лідера самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки Вадима Красносельського «з переконливою перемогою» на так званих виборах «президента ПМР», його прагнення нагородити придністровських і російських миротворців державними нагородами Модови, а також намір брати участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі є грубим порушенням статусу президента як гаранта Конституції, суверенітету і територіальної цілісності держави», - йдеться у позові.

Підкреслюється також, що «своїми діями президент Ігор Додон сприяє роз'єднанню у суспільстві за етнічними, мовними та релігійними критеріями».

Лист з аналогічним змістом надіслано також на адресу парламенту Республіки Молдова.

В адміністрації президента поки що ніяк не прокоментували звернення партії «Дія і солідарність» (голова - колишній кандидат у президенти Молдови, екс-міністр освіти Мая Санду).

 

The Telegraph показав фотографії ГРУшників – організаторів путчу в Чорногорії

Французи протестують проти трудової реформи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers